Nadchly Vás mé makrónky a chtěli jste recept. Pekla jsem je víceméně podle receptu, který jsem našla na internetu a který jsem už znovu bohužel neobjevila. Tady je tedy odkaz náhradní a myslím, že je také dobrý. Do článku stručně popíši jen ingredience a takové mé postřehy a chyby, které příště neudělám nebo se budu snažit je neudělat.
Co na ně budete potřebovat?
-1 hrnek moučkového cukru
-3/4 hrnku namletých mandlí bez slupky (pozor, hrnek je 250 ml)
-1/4 hrnku krupicového cukru
-2 bílky z velikých vajec (nebo 3 ze středně velkých), ideálně prostě 90 g (bílky by měly být odleželé)
(jsou to jen orientační odhady, přesné množství pak záleží na přesném receptu)
-Na obarvení jsem použila potravinářské barvivo v pytlíčku, může být i tekuté nebo makrónky můžete obarvit kakaem na vaření.
-Madlovou mouku jsem sehnala v německu, mají ji ale i u nás. A pozor, nesmí být namletá i se slupkou.
-Bílky vážně nechte odležet alespoň několik hodin v pokojové teplotě.
-Než se vším začnete ujistěte se, že máte k pytlíčku, kterým se makrónky tvarují na plech, dobrý nástavec. (já našla jen ten se zoubky a makronky jsou proto takové varhánkovité, příště si ho koupím!)
-Hotový sníh musí po vyndání metlic držet špičky které se nebudou ohýbat a když mísu překlopíte, sníh nesmí vytéct.
-Barvivo sypeme do sněhu, ne později.
-Mandlovou mouku spojujeme s bílky velmi pomalu a jemně, a po malých dávkách.
-Až makrónky budeme mít na plechu, několikrát jím bouchneme o stůl, aby se odstranily bublinky.
-Necháme je na plechu cca půl hodiny odstát a teprve když je povrch suchý, pečeme.
-Pečeme krátce, ani se nevyplatí chodit od trouby, doba pečení je důležitá! (pečeme cca 6 min. při 150
stupních)
-Správný makrónek by měl být po upečení na povrchu křupavý a uvnitř jako marshmallow.
-Náplň: Doporučuji ji dělat skoro nesladkou, protože samotné makrónky jsou dost sladké. Já jsem ji sladkou udělala a příště si vážně koupím mascarpone a smíchám ho jen s kakaem, to bude podle mě nejlepší.
Celý recept najdete na TÉTO adrese.
Zkoušeli jste Makrónky péct? Jak se vám povedly?
P.S V aktuálním čísle DM Active Beauty je tento recept napsán zjednodušeně ale jedná se o to samé, tak se mrkněte.
A makronky jsou jedny z nejfotogeničtějších věcí vůbec! Zkuste je upéct už jen díky tomu, a také samozřejmě kvůli jejich chuti.
Nezapomeňte, že tu nejsem. Proto nebudu reagovat na vaše komentáře. Vše napravím v pátek, těším se na vás<3 K.