sobota 3. října 2015

EBD Q-LAKY aneb zapékací gelové laky, které opravdu drží!

Hezký den, milé čtenářky!

Hádejte, odkud vám píši! Právě sedím v gigantické Národní technické knihovně, kterou mám prakticky za barákem (rozuměj za kolejí) a kde mám klid a wi-fi. Ano, tento týden se stal zlomovým, a po 4 měsících prázdnin je to docela síla. Snažím se radovat z maličkostí, jako je třeba fakt, že jsem v Praze a že to mám všude blízko, že jsem v centru dění, ale víte jak to je. Voda tu není dobrá a ani jako šťáva se tu nedá pít...

Ale ne, takové povídání se k dnešnímu lakovacímu článku vůbec nehodí. To si nechám asi do nové rubriky, která ponese název 'vysokoškolský život'. Myslím, že by to mohlo být docela vtipné a třeba já bych u nějaké blogerky před rokem takovou rubriku ocenila. Co vy na to?


Řeč dnes tedy bude o UV lacích, které jsem prakticky celé léto testovala. Q-LAC od značky EBD je dlouhotrvající lak na nehty, který v sobě skrývá podkladovou bázi, barvu i top coat. Tedy ten se dá dokoupit jako průhledný lesk, ale není vůbec nutný. Abychom si rozuměli, k této metodě potřebujete jen jednu jedinou lahvičku a UV/LED lampičku. Rozdíl je samozřejmě jen v době tvrzení laků. (UV tuším několik minut a LED 30s/10s)

Na MODELÁŽI NEHTŮ tyto laky naleznete v kategorii ONE-STEP, jedna lahvička stojí 300 korun a barviček mají nepřeberné množství. Když si spočítáte, co všechno musíte mít ke gelové domácí manikůře od konkurenčních značek, tedy třeba tuto částku za podklad, barvičku a top, přijde mi tato varianta geniální. Navíc lampa se dá sehnat za pár korun takže je to dostupné úplně každému, kdo si to třeba chce jen vyzkoušet.

Jak víte, vyzkoušela jsem již Sally, (recenze ZDE) kterou jsem si vůbec neoblíbila, a pak také jednokrokové gely od Essence, které se už bohužel nevyrábí, ale které byly naprosto dokonalé. (recenze ZDE)

Mé zkušenosti s Q-LAKY:

-Tato metoda gelovek je mnohem lepší než ty, které jsem zkoušela dříve. Moc mi vyhovuje, že aplikace je rychlá, a hlavně oceňuji to, jak dlouho mi na nehtech vydrží. To je první týden bez chybičky a když jsem hodně aktivní, musím v půlce druhého týdně 'dodělávat', tedy že odrbaná místa zalakuji a znovu zapeču. Po dvou týdnech jsem je vždy sundávala, a to já jsem na to háklivá, s oprýskanými nehty se necítím a ani s nimi nechodím.

Postup:

-Je to úplně jednoduché. Nehty před aplikací zbavím přebytečné kůžičky a 'nalakuji' EBD Prep (dezinfekce a odmaštění). Vypadá jako klasický lak, má i stejný tvar štětečku, jen se po aplikaci vypaří a nehet zanechá připravený k nanášení barvy. Připravím si LED lampu a začnu lakovat jednu ruku bez palce (ty dělám oba najednou). Postupovat se musí rychle, protože gel má tendenci slézat. Zapeču, aplikuji vrstvu č. 2. Ta už pěkně drží na celém nehtu. Opět zapeču. U modrého laku jsem dávala i vrstvu č. 3, jinak všude stačily 2. Doporučují se lakovat dvě tenké vrstvy. U těchto laků se nestírá výpotek.

Aplikace gelu na nehet je kromě toho, že se scvrkává, dokonalá. Barvu můžete několikrát přejet, abyste nanesli rovnoměrnou vrstvu a po zapečení lak vypadá naprosto dokonale a hladce, což je vidět na fotkách. Oproti rychleschnoucím lakům, kdy musíte pospíchat, je tohle brnkačka. Štětečky jsou bezproblémové, klasické, vyhovují mi.

Co mi vadí:

-Nosím nehty poměrně dlouhé a je jasné, že i když jsou pod tíhou gelu, jsou v pohybu, tedy se ohýbají a podobně. To má bohužel dopad na to, že mi gel praská. Pozoruji to zejména na prsteníčku a prostředníku, kteří to vždy odnášejí nejdřív. Není to nic hrozného, navíc se to projevuje až v druhém týdnu, ale pak se gel 'drolí'. Z toho důvodu jsem si ještě na vyzkoušení koupila slupovací jednokrokový gel PEEL OF, u kterého je jasné, že když se slupuje, drolit se nebude. A také že ano, ale zase je tu i něco proti a to, že se lehce samovolně odlupuje. Bohužel nemohu posoudit jeho vlastnosti a schopnosti, protože jsem si ho musela nalakovat hned, i když jsem k němu neměla podklad, bez kterého se v tomto případě neobejdete. Ale v zásobě a i do článků mi jemná barvička chyběla a chtěla jsem vám ho ukázat. Podklad k němu si pořídím a budu ho nosit asi úplně nejraději ze všech, protože se nejpohodlněji slupuje (já klasicky alobalem, i když se má jen sloupnout, to mi ale poškozuje nehty)


Bílé okraje u konce nehtu, které se občas udělají kvůli stáhnutí barvy já 'odpilovávám'. Nehty by se měly lakovat i  na hrance, ale to mi stejně nikdy nevydrží. Navíc já nehty během doby, kdy na nich mám gel, často piluji a zkracuji.

Jako první jsem na začátku prázdnin nalakovala bledě modrý 92 JADEIT, na stránkách ho nejdete tady.


Barva se mi líbí moc, v létě se mi dobře nosila, hodila se mi skoro ke všemu, co jsem nosila. Je tedy pravda, že trošku změnila barvu po zapečení, ale rozhodně to nebyl žádný velký rozdíl. Jak jsem psala výše, u této světlé barvy jsem musela aplikovat vrstvy 3. Gel se sundával skvěle, na nehtech pak nezanechal vůbec nic, i když jsem ho měla docela silnější vrstvu.


Další lak, který jsem vyzkoušela, se jmenuje Rose dové 22. Když jsem ho rozbalila, zděsila jsem se. Podobné barvy totiž absolutně nevyhledávám a bylo mi jasné, že tohle není barva, kterou bych snesla na nehtech 2 týdny! Ale bylo léto, pohoda, já chodila skoro pořád v plavkách a musím se vám přiznat, zamilovala jsem si ho. Hodil se k období, k aktuálnímu oblečení a navíc vydržel opravdu hodně. Jo, v létě ho ráda opět nalakuji.


V základní sestavě by asi neměla chybět črvená/rudá, co myslíte? Na rukou ji až tak moc nemusím, ale v létě na nehty z nohou je to nutnost. Indiánskou červenou s číslem 19 najdete tu.

Na nohy jsem ji nalakovala někdy v půlce července a sundávala jsem ji neporušenou a dokonalou před 2 týdny, opravdu! Na nohy je jako dělaná. Akorát tu byl problém se sundáváním, alobalovou metodou to nešlo skoro vůbec, tak jsem to vzdala a barvu opilovala. Nehty na nohou mají rok na to, aby se daly do kupy a vlastně jim to ani nic neudělalo. Přeci jen, jsou mnohem silnější než ty na rukou.

Z tohoto důvodu jsem se skoro bála ho nalakovat i na ruce. Proto jsem ho dávala i slabé vrstvy, což je znatelné z fotek. Sundat tedy šel, ale na nehtech mini zbytečky zůstaly. Ale červená je výrazná, s tím se musí počítat.


Candy Pink je krásná barva a je z řady PEEL OF, tedy slupovací. Najdete ho tu. Jak jsem psala, lakovala jsem ho bez podkladu, který je v tomto případě nutný. Vydržel i tak docela dost ale je jasné, že jeho schopnosti se tak nemohly projevit. Nehty s ním ale vypadají božsky a barvička je to nádherná.



Jak se gel odstraňuje:

-Jestli znáte klasickou alobalovou metodu, jste doma. K ní jsem používala speciální odstraňovač gel laku, ale myslím, že odlakovačem s acetonem to půjde stejně dobře. Všechny barvy až na tu červenou šly dolů v pohodě, červená mi na nehtech nechala malé zbytečky.


1. Nehty po 2 týdnech, 2. Červenou barvu jsem kvůli snazšímu sundání napilovávala 3. nehty v alobalovém zábalu 4. Takhle nehet vypadá po vyndání z něj po cca 15 minutách 5. Nehet po sundání gelu pomocí bambusového dřívka 6. Nehty po 3 měsících nošení gelu a druhý den po sundání toho červeného.


Vidíte sami, že gellaky mi s nehty nic neudělaly. Nejsou zažloutlé a teď jsem si klasicky nalakovala obyčejný lak, který mi dobře drží už několikátý den. Někdo říká, že se po gellacích ke klasickým lakům vrátit nemůže, že má své nehty slabé. To je možné, věřím tomu, ale asi jen u lidí, kteří mají své nehty nekvalitní.


Takže jestli toužíte vyzkoušet gelovky doma a stále se odhodláváte, tohle je dost dobrá a levná varianta! Doporučila bych ji všem a nebála bych se ji použít ani na slabé nehty. Tyto laky jsem si moc oblíbila a budu asi dokupovat další a stále je dokola lakovat. Je pravda, že klasické laky jsem v šuplíku šoupla úplně dozadu :-)

Já Nikolce a Modeláži nehtů děkuji za možnost skvělého testování a ještě jsem vám chtěla povědět, že v Praze, Liberci, Hradci, Teplicích, Ostravě, v Brně, Č. Budějovicích najdete kamenné prodejny, kde si celý sortiment a barvičky můžete prohlédnout na vlastní oči a navíc si tam i můžete nechat poslat balíček, takže tím pádem nebudete platiti poštovné. A běžte se tam kouknout, stojí to za to, je to jako lakovací království.

Tento článek mi dal docela zabrat a ani já sama nevím, jestli jsem v něm obsáhla vše, co jsem chtěla a co by v článku mělo být. Takže jestli je vám něco nejasné, určitě se zeptejte, já vám ráda poradím a když to nebude v mých silách, vaše dotazy ráda přesměruji na odborníky :-)

Děkuji!

Na závěr dodatečně připojuji vzorníky těchto laků, které mi poskytla Nikolka Musilová, blogerka a PR Modeláže nehtů.





29 komentářů:

  1. Haha rubrika vysokoškolský život může být zajímavá. Ale třeba ten můj vysokoškolský život se nijak neliší od středoškolského :D Spíš je to tím, že dojíždím, není možné jít někam na párty, jinak bych se nedostala domů atd.. Ale Praha, to musí být bááájo! Tak užívej. :-)
    Jinak jsi mě na tyhle laky moc nalákala, já používám ty essencácké, ale zásoba se tenčí, tak teď zkouším nějakou dobu bez gel laku, ale není to ono.. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné barvičky.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/10/podzimni-hnede-liceni.html

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda těmto gel lakům zatím nepřišla na chuť, ale je to asi z toho, že mi i klasické laky dobře drží a stejně nevydržím s jednou barvou laku moc dlouho. Ale musím uznat, že barvičky to jsou fakt krásné.

    Radu - Podzimní rozdávání dárečků

    OdpovědětVymazat
  4. Mám sadu od SH a jsem spokojená, tyhle laky vypadají super ale nepřijdou mi tolik lesklé a nedělají ten pěkný efekt ala gelovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si právě nemyslím, vypadají skvěle a kromě toho červeného, kdy jsem se bála silné vrstvy, mi přijdou ultra gelové :-)

      Vymazat
  5. Tyhle laky mají krásné odstíny :) Přemýšlím o nějaké zapékací pomůcce

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si právě koupila tu Sally Hansen sadu v dm v té akci nakup v hodnotě 900 a máš tu starter sadu zdarma tak jsem na to zvědavá, jinak mě tyhle laky zaujaly, hlavně , že stačí jen jedna lahvička ,tak na ně určitě mrknu.

    OdpovědětVymazat
  7. Mně tentokrát zaujal spíš začátek článku :-D Hlavně poznámka s vodou...Bydlím nedaleko tvého rodného města a s naší výbornou vodou se ta žumpoidní tekutina v Praze opravdu nedá srovnávat :( Přeju hodně úspěchů a hlavně sil! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Škoda, že ty Essence zapékací gellaky přestaly vyrábět, za tu cenu to je pecka. Užívej vš života, zvlášť v Praze, to jsou roky, na které vzpomínám nejradši.

    OdpovědětVymazat
  9. ať žije zarůstání nehtů.
    Fotky krásný, ty se ti moc povedly, co se obsahu článku týče, je vidět, že o tom víš naprostý kulový a díky tobě si snad lidi ještě začnou dávat gellaky na nohy. Ono nestačí, že to dělají občas pitomé pedikérky, teď to začnou díky tobě lidi dělat i doma. A pak se budou divit, až jim zčista jasna začnou potíže se zarůstáním nehtů. GELLAKY, ANI GELY NA NOHY NEPATŘÍ.

    Máš v článku tolik obsahových chyb, že je to až hrůza.
    uvědom si, že na základě tvých špatných, ale dobře míněných rad... si tvoje čtenářky mohou leda tak ublížit.
    Buď si o tom něco zjisti, nebo se věnuj jen lakům, protože já z pohledu člověka, který na to má vzdělání atd.... tu akorát rostu, co tu píšeš za blbosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ellen. Tyto gellaky jsou určeny normálním holkám, ne odborníkům. Já se za něj ani nepovažuji, to sis asi všimla. Proto jsou mé rady a postřehy takové amatérské, ale nemyslím si, že by to bylo špatné. Nikde jsem se nedočetla, že by se gellaky neměly dávat na nohy a myslím, že kdo se zarůstáním nehtů nemá problém, může si to dovolit. Podle tebe je to jinak a já budu ráda, když sem připojíš své věcné stanovisko odborníka, které mým čtenářům vysvětlí podstatu věci.

      K.

      Vymazat
    2. Kristine, předně... je jedno, jestli gellaky jsou určené do domácího používání, nebo do profi, furt se jedná o materiál, u kterého by jsi měla znát základní fakta, aniž by jsi se vystavovala riziku, že si ublížíš. Toť první věc.

      Já Q-lac doma měla, cca 25 odstínů, takže třeba ve výdrži s tebou souhlasím, z těch systémů, které jsou na trhu, mi přijdou uživatelsky nejideálnější.

      Ale... gellaky se nepečou, ty se tvrdí. Pečeš max tak bábovku. Gellaky obsahují polymery, které se vlivem UV světla tvrdí a nepřiměřeně vyklenují nehtovou ploténku, čili pro vás nehet.
      To, že tvrdíš, že někdo na zarůstání netrpí, je promiň, ale pouze a jen tvá výmluva. PROTOŽE dříve nebylo tak časté aplikovat gellaky na nohy a tak onen problém zarůstání nebyl tak velký. od té doby, co ale manikérky a pedikérky dávají tento materiál na nehty u nohou, zvětšil se výskyt zarůstání nehtů prakticky 200%, dokonce právě u nehtů, které na to nikdy netrpěly. Ty sama říkáš, že nehty na nohou jsou přeci jen jiné než na rukou a v tom s tebou souhlasím, většinou bývají tvrdší. Tím pádem... když na ty tvrdé nehty strčíš stejně tvrdý polymer, je to pro ten nehet nepřiměřená zátěž a on se začne po bocích ruličkovat a stáčet a začne docházet k bolestivému zarůstání.
      Další věc je odstraňování... další problém, ty nehty na nohou ještě víc vysušíš, ublížíš jim. Pilovat se nedoporučuje nikdy, narušuješ stabilitu a strukturu nehtu.

      další průšvih u nohou, jsou celý den zavřený v botách, ty na ty nehty aplikuješ gellak, takže totálně uzavřeš průchod vzduchu, nemluvím o tom, že ty nehty jsou daleko více náchylnější na mykózy.

      Za další, když už na nehty u rukou dáváš ony polymeové gellaky, JE NUTNOST zalakovat špičky. Opět větší riziko mykóz atd. A ty v klidu napíšeš, že to nejen neděláš, ale ještě v klidu zpilováváš.

      Co se týče aplikace... pokud použiješ jejich top, jelikož je složením něco jako guma, která má za cíl prodloužit výdrž a zamezit praskání... je potřeba před odstraňováním jemně... pilníkem narušit povrch, protože pak to jde lépe dolů a remover se snáze dostane tam, kam má a nemusíš ty nehty zatěžovat tak dlouho v alobalové metodě, která mimochodem taky není žádná sláva. A to říkám z pozice, kdy jsem jí kdysi používala relativně často.

      Co se týče Q-Lac značky, já když jsem ji tehdy na testování nakoupila ve velkým, dostala jsem jasně od prodavačky na srozuměnou, že na poškozené nehty to vůbec nemá co dělat.

      A ano, ono to nehtům přeci jen ubližuje. Další věc... jaká lampa, jaký W to má mít atd.. to zde taky nezmiňuješ.

      Ono "stahávání" barvy, jak jsi to tam popsala je dáno tím, že toho materiálu (gellaku) tam dáváš hodně a nehet není dostatečně zcela odmaštěn. I když máš prep.

      Ale ať tady jen nepeskuji. Já na tom informačně byla podobně jako ty, jenže jsem došla k názoru, že pokud chci psát a chci psát dobře... je potřeba se vzdělávat, investovat do toho dost peněz a času a nebo o tom raději nepsat vůbec. Protože fakt bych ti nepřála, aby na základě tvého článku někdo udělal nákup, postupoval podle tvých rad a za půl roku ti přišlo předvolání za ublížení na zdraví, protože to se může stát.

      jsi laik, sama si to řekla, nemůžeš testovat něco, o čem nic nevíš. To se na mne nezlob.

      Vymazat
    3. Ellen a teba este nikto nezaloval za psychicku ujmu po precitani si tvojho komentara? ;)
      Myslim, ze nikto necaka od Kristine nejake odborne poradenstvo, ale jej dojem z lakov, ktory podala dokonale. Pokial mas pochybnosti o jej sposobilosti napisat svoj nazor na laky, kludne, podla mna, napis Modelazi ohladom vyberu blogeriek na testovanie, som si ista, ze sa potesia kazdemu navrhu na zlepsenie;)

      Inak Kristine, moc pekne si to spracovala! Keby som mala pevnejsie nechty, urcite ebd gelovy lak skusim :)
      Peackapples

      Vymazat
    4. Milá Ellen, možná se považuješ za experta přes nehty a lakování, ale prosím, do trestního práva se nemontuj, když o tom - řečeno tvými slovy - "víš naprostý kulový". Žádné předvolání za ublížení na zdraví fakt nehrozí, takže to tady nerozšiřuj, jsi jenom laik, ne právník. N.

      Vymazat
    5. Milá Ellen, pokud jsi takový expert, proč Tvůj blog má pouze 252 čtenářů a FB stránka pouze 4.300 čtenářů? Když jsi tak dobrá, jak z tvého komentu vyplývá, tak nechápu, kde se vzala chyba? Když např. blog Petralovelyhair má na FB přes 48.848 čtenářů a na blogu ještě více. Jediné co umíš, je závidět a pomlouvat druhé.

      Vymazat
    6. Sju, promiň, že mám dojem, že tu mají být blogy nejen pro radost, ale pro předání informací. A tady ty informace přeci jen chybí a nebo jsou nepravdivé. O to mi jde. Když to neví, ať to nezmiňuje, je to daleko lepší, než spekulovat. Co se týče podnětu pro Modeláž, nechápu proč bych jim to měla psát. Je to eshop s kamennými prodejnami, který je zaměřený převážně na materiál pro profesionály. Nebo to tak alespoň dříve bývalo řečené, tudíž mi vychází, že by toto měli vědět a brát jako samozřejmost. Ale já stejným stylem kritizovala i sadu gellaků od Sally Hansen, když loni přišla na trh. Chtěli prezentaci od bloggerek, udělat si reklamu, ale holkám nebylo dáno dostatečné množství informací.

      Natálko, do trestního práva se samozřejmě nemontuji, právo na škole jsem měla maximálně tak v obecné rovině a ještě před tolika lety, že si stěží pamatuji i ten základ :-) Ale dneska se soudí i za menší blbosti.

      Milý Anonyme, předně by bylo fajn se podepsat :-) Co se týče tvého komentáře, pokud sis dal práci si tyto údaje dohledat, mohl sis všimnout, že nejenže publikuji zanedbatelně, ale když už něco píšu, tak sáhodlouhé eseje, které se málokomu chtějí číst :-) Kdežto na Fb tady toto nehrozí a dělím se o fotky, navíc na fb mám i zahraniční sledovatele, kterým se líbí moje nail arty. Nemám potřebu se s někým srovnávat, natož sledovat, kde má kdo kolik lidí. Na mém blogu můj život opravdu totiž nestojí :-)

      Vymazat
    7. Milá Ellen, je jedno zda Ti napíše anonym nebo někdo se jménem XY, které neznáš a nikdy jsi ho neviděla, ale když už jsi hraješ na chytrou, tak nechápu, proč když chceš lajkovi pomoci, proč to neumíš jinou cestou než kádrováním jiných lidí? Pokud se budu snažit někomu něco vysvětlit, protože o tom vím daleko víc, tak se nebudu chovat, jako namyšlená kravička, ale jako normální člověk. Lidi, kteří něco umí, nemají potřebu psát o tom, jak jsou dobří, jak vše ví atd...nechlubí se tím, ale hlupák ano. Čtu něco od tebe už nějaký ten pátek a připadáš mi nedoceněná a namyšlená. Možná kdyby jsi změnila své chování, byla by jsi možná i lepší blogerka.

      Vymazat
    8. Ja len dovysvetlim..
      To, naco su a maju byt vo svete blogy, je tvoj nazor. Ale sto ludi, sto chuti. Mnoho ludi sleduje blogy pre radost, zabavu alebo pre pokochanie sa peknymi fotkami. Kristine sa nikde za odbornika na manikuru nevydava (ak ano, tak ma pls oprav) a preto by som jej nedostatocnu odbornost, ktora pravdepodobne vadi len tebe, tak stroho, intenzivne a siahlodlho nevycitala..
      Modelaz spominam preto, ze Kristine oslovila ohladom jej nazoru na laky. Teda pokial ti prekaza odborna nesposobilost blogerky, je podla mna najlepsia cesta napisat rovno spolocnosti, nez hanit blogerku, ze ponuku prijala a dovolila si napisat svoj laicky nazor (ktory na druhej strane podla poctu komentarov a fanusikov Kristine, ludi zaujima..)

      Vymazat
    9. Holky, všem vám moc děkuji za vaše vyjádření se k této věci, já už se do toho asi pouštět nebudu :-)

      Vymazat
  10. Ja musim rict, ze tohle semi opravdu libi, vsechny tve odstiny vypadaji prekrasne.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Kristine, děkuji za skvělý článek. Velmi mě tyto laky zaujaly. Tento týden se chystám poprvé na shellac (dostala jsem poukaz na kompletní manikúru, a tak bych to ráda vyzkkoušela). Je mi ale jasné, že pravidelné docházení do salónu nebude nic pro mne. Nehtům dávám dost zabrat (plavání, lezení na stěně apod.), ale zároveň nesnáším oprýskaný lak. Možnost udělat si manikúru, která něco snese, doma mě dost láká. Zároveň je super, že si ji mohu kdykoli předělat a nemusím čekat až na datum další objednávky v salónu. Takže ebd laky určitě vyzkouším!
    Jakou, prosím, Kristine, používáš lampu a na kolik tě cca vyšla? Děkuju. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Adél, moc děkuji za milý komentář a máš moc krásné jméno :-)
      Já používám lampu od Sally Hansen, ale ta se dá koupit jen v balení asi za 2000, takže bych ti doporučila se podívat na internet, nebo ji má v DM drogérii i S-he, asi za 600. Tyto laky se dají zapékat v LED i UV lampě, kup si ale LED, u ní je kratší doba tvrzení laků. A nebo rychle zajdi do Rossmanna, tam nedávno vyprodávali lampičky od essence (s usb připojením a jen na jeden prst) za 150 korun, aspoň by sis to vyzkoušela :-)
      K.

      Vymazat
  12. Poprosila jsem Nikolku Musilovou, jak jsem psala v článku, ať mi ověří, jak to tedy opravdu s tím zarůstáním nehtů je, tak tady to máte :-)

    Vyjádření školitelky Bc. et Mgr. Lucie Kovaříkové, která se vyzná v gel-lacích velmi dobře.

    "Zdravím, nemyslím, že by problém byl v samotném gellaku. Potíž bude v odstraňování acetonem. Tvrdé nehty bývají suché a působením acetonu se ještě víc vysuší, což je může ohnout. Tohle by ale nastávalo při dlouhodobém nošení gellaku na suchých nehtech na nohou, při sezónním nošení by to neměl být problém. Řešení : nabídnout zákaznici jako prevenci třeba solar oil CND, kapat doma kolem nehtů, což nehty vyživí a zvláční. Nebo místo gellaku dát modeláž. Na již zarostlé nehty je výborná akrylová modeláž."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kristine za názor OPRAVDOVÉHO odbobníka. Úplně nesnáším tyhle zfanatizované "blogerky", které se jen rády předvádí a ohání svojí "chytrostí a vzdělaností" v komentářích.

      Vymazat
  13. top provedená manikůra gellakem, kéž bych si to tak zvládla udělatt i sama :D fakt pěkné

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, zaujal mě tvůj vzorník Q-lacku a tak jsem to chtěla zkusit objednat, ale zjistila jsem,že máš ty barvičky jinak očíslované než na internetu. Mohla by si mi prosím napsat které barvy to opravdu jsou? Prosíííím :-) Líbí se mi na tvém vzorníku 17,15,10,90,78,87,29,75 :-) Předem děkuji za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bohužel to není můj vzorník, Nikolka mi jen poslala jeho fotky. Obávám se, že ti neporadím. Na stránkách modeláže jsi se dívala? A co zajít do kamenného obchodu? Tam ti určitě poradí a ukáží aktuální vzorníky. Prodejna modeláže je na Andělu.

      Vymazat
  15. Kde se prosím dají Q laky koupit? Děkuji

    OdpovědětVymazat