sobota 14. prosince 2013

Praha, Manufaktura a nákup v Ikea

 Hezkou sobotu,

 Víte vůbec, jak ráda pro váš články píšu? Mrzí mě jen, že na to poslední dobou nemám tolik času, kolik bych ho potřebovala. Mám v hlavě tolik nápadů, že ani nevím, s jakým přijít dřív. Včera mi došlo několik věcí na testování/vyzkoušení a strašně se těším, až je pro vás nafotím. Toho se snad dočkáte zítra a dnes mám pro vás asi převážně povídací článek, protože mě neskutečně nadchla čtvrteční návštěva Manufaktury v Palladiu. Nechápu, jak jsem tu značku mohla ignorovat, je totiž tak skvělá!


 Přehlížela jsem ji asi i proto, že ji nemáme v Liberci. Obchůdky ale jinak má po celé čr. Je to česká firma založena r. 1991 a pro mě je zajímavá hlavně tím, že netestuje na zvířatech, její výrobky jsou 'zelené', takže bez parabenů a většiny dalších škodlivých přísad, bez živočišných produktů a ve svých výrobcích používá hlavně české přísady jako je pivo, víno, karlovarská sůl..

 Obchody Manufaktury krásně voní, prodavačky byly moc milé a my jsme si tam dokoupily dárky, očichaly všechno co jen šlo a i já jsem si tam vybrala něco k vánocům, takže to uvidíte později. Nejvíce mě tam zaujala mýdla, šampony a krémy na ruceJeště bych asi řekla, že její výrobky nejsou drahé. Sice jsou dražší než na co jsme zvyklé v drogeriích ale za tu kvalitu to, podle mě, stojí. Jaký máte k téhle značce vztah vy, nakupujete tu?


 V ten den jsme se stihly projít krásnou Prahou a okouknou trhy, které byly docela o ničem. Pak jsme se, jako vždy, přesunuly do Ikey. Měla jsem na internetu vyhlídlá krásná světýlka do okna, která už měli vyprodaná a ani skořicové svíčky už neměli, takže jsem z toho byla docela zklamaná. Přesto jsem si tam koupila krásnou skleničku, kolem které tam chodím už nějaký ten rok :-D


 S maminkou jsme si daly úžasné perníkové latté, které je tedy opravdu výborné a vůbec to bylo nejlepší kafe, jaké jsem kdy pila. Plánuji si z kelímků udělat svícny, tak snad nevyhoříme.


 Ještě jsem stihla výstavu Salvatora Dalíhokterá byla úžasná! Chodíte vůbec na výstavy? Já je přímo miluji, a ještě když je to o umělcích, kteří byli tak výjimeční!


 Tak, já letím na vánoční koncert do divadla, nasát ještě více atmosféry. Vy si užijte pohodovou sobotu! Kristine.


37 komentářů:

  1. Milujem Ikeu a este nikdy neklamala a ten pohar co si si kupila je :O <3 <3
    fashionworldbyterez.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu povedené nákupy :) Naši koupili v Manufaktuře mému muži takovou sadu z hroznů, protože je vinař... a vypadá to super :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. V Manufaktuře nakupuji hlavně dárky pro ségru a mamku. Koukám v Ikee nakupujeme to samé :) A na Dalím jsem byla taky, miluji surrealismus. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Manufakturu máme doma moc rádi! Především tu pivní řadu. Mamka používá hlavně šampon a obličejový krém a nemůže si to vynachválit. Taky máme doma tu vinnou kosmetiku, ale lepší se mi zdá ta pivní :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňa ,,Manufaktura" svojím zložením poriadne sklamala. Vo väčšine produktov obsahuje 2-bromo-2-nitropropane-1,3diol, ktorý je veľmi nebezpečná zložka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, značku jsem měla ráda, než jsem se podívala do složení. Jen o jen hodně předražená lživá drogerka.

      Vymazat
    2. No to mi ani neříkejte, já četla jejich web a tak mě to nalákalo, ještě ji prostuduji :-)

      Vymazat
  6. Manufakturu mám také ráda, můj nejoblíbenější hrneček (nebo spíš kotlík) je odtud. jinak mám od nich i čaj, balzám na rty... hodně kosmetiky mají hlavně rodiče, ti si na přírodní kosmetiku vyloženě potrpí. já zase tolik ne, a vybírám si odtud jen proto, že krásně voní a vyhovuje mi :)

    výstavy vyloženě nevyhledávám, ale tady u nás ani žádné extra nejsou. když už se ale něco vyskytne, tak se podívám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Manufakturu jsem omrkávala jednou, ale myslím, že brzo ji navštívím znova a konečně si něco koupím. A návštěvu Ikei taky plánuju v nejbližší době, pořád na to nebyl čas, tak snad konečně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Wow! Grate Love love love! Inspiration!
    http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

    OdpovědětVymazat
  9. Wow! Grate Love love love! Inspiration!
    http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

    OdpovědětVymazat
  10. V Manufaktuře jsem už byla, ale nic jsem si neodnesla, nemohla jsem se pro nic rozhodnout :D V Ikei si už konečně musím pořídit nějaké ty svíčky :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Můžu se zeptat,kde ta výstava probíhá ?

    OdpovědětVymazat
  12. Na výstavě Salvadora Dalího jsem byla v loni a také jsem byla nadšená. Jinak v Liberci Manufakturu máme. Prodává se v My Tesco ve Fóru :) hned u vstupu do kosmetického oddělení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, ty jsi úžasná, vždyť já to vlstně vím! Děkuji moc!

      Vymazat
  13. Manufakturu milujem a uz viac ako rok nou zasobujem svojich kamaratov a rodinu :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Manufakturu poznám už dlho, kedysi som tam nakupovala veľmi často, teraz už skôr sporadicky....v poslednej dobe ma očarilo telové mlieko a sprcháč s ružovým olejom a perlami, takže odporúčam....avšak šampón z tejto rady už nie, ten až príliš vysušoval:)

    OdpovědětVymazat
  15. manufakturu moc nemusim, ale fotky krasne:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  16. Já jsem vcelku nedávno dostala od přítele sůl do koupele právě od Manufaktury, šetřila jsem si jí a hodlám jí vyzkoušet před Vánoci, až budu relaxovat. Jinak jsi vybrala tak, jak bych vybrala i já :)

    OdpovědětVymazat
  17. Pekné fotky. Zbožňujem všetky veci z IKEI. Ten pohár mám a je skvelý. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Máme stejné věci z Ikei , jinak užívej vánoční Praha je krásná :).

    OdpovědětVymazat
  19. od manifaktury jsem měla několikrát pivní šampon a měla jsem po nich pěkné vlasy, ale co jsem přesedlala na přírodní kosmetiku tak jsem si ho nepořídila .. je to sice fajnový šampon ale nelíbí se mi tak sulfáty a silikony.. a jiné přísady

    OdpovědětVymazat
  20. Priznám sa, že od Manufaktury zatiaľ doma nič nemám, výstavy zato ale zbožňujem, chodím na ne vždy keď sa dá. ;)

    OdpovědětVymazat
  21. Manufakturu zbožňuji! Vždycky odtamtud odejdu s něčím voňavým. Na Vánoce jsem skoro každému pořídila nějaký balíček. :)) beautybymichajka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Ja v Manu chvili i pracovala, v Brne, je to uzasna kosmetika a hlavne jsou za ni uzasni lidi, kteri si te znacky fakt vazi a snazi se nic nezanedbavat :)
    Mas super oboci, upravujes si jej sama nebo nekam chodis? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak tu zkušenost tam pracovat ti závidím! A obočí si upravuji sama, nikdy jsem u kosmetičky nebyla :-)

      Vymazat
  23. Moc ráda nakupuju v Manufaktuře. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Nenakupujem, ale rada by som. Vyzerá to tam všetko tak lákavo. Pekné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  25. Manufaktura má naozaj velmi voňavé obchodíky, presne ako si napísala. Mne sa veľmi od nich páčili soli do kúpeľa. Inak vďaka za pekný článok. Na trhy som sa opäť už tretí rok posebe nedostala, lebo som bola v Prahe asi tri dni pred ich otvorením. Bolo mi to trošku ľúto...alebo nemalo byť? Prečo sa ti nepáčili?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já nevím ale pražské a vůbec české trhy nemusím (teda kromě trdelníku a svařáku) přijde mi, že tam mají většinou kýče.

      Vymazat
  26. Ahoj, sestra v manufaktřue pracovala a já tak skoro vše vyzkoušela (jako pracovník na HPP máš myslím 30-40% slevu na vše) a zbožnuju vše až na vlasovou kosmetiku-ta sedí normálním až mastnějším vlasům, na suché není moc dobrá žádná řada. Krémy na pleť a ruce pro ně vyrábí Ryor, takže zase kvalitní česká výroba, ale z "Manu" surovin. Krémy jsou skvělé a strašně oblíbené hlavně u cizinců a vrací se pro mě i po desítkách pro příbuzné! (Asiati i Rusky) Jinak v každé manufakturře, ti dají vzorek čehokoliv co si řekněš! Mají malé asi 10-20ml kalíšky a tam ti dají jakýkoliv krém z testeru sebou domů zdarma. ;) Neboj se hlavně zeptat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji za krásný komentář a třeba o těch vzorečcích vůbec nevím, nikdo se mi tam ani nenabídl :-) Příště si určitě řeknu a ozkouším dopředu, než si něco koupím :-)

      Vymazat
  27. v Liberci prodavaji Manufakturu v My ve Foru :-) sice je ten vyber dost omezeny, ale sezenes ji :-)

    www.zivotoc.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Manufakturu mám také moc ráda, v Liberci je - dole v MY v Tescu, skoč se podívat, mají tam toho spoustu :)

    OdpovědětVymazat