neděle 14. srpna 2016

Outfit - Pojďte, provedu vás cestou kolem krás (skoro) celé Florencie

Krásný nedělní večer, milí čtenáři!

Tak jsme zpátky! Máme za sebou několik hodin řízení, 6 lahví vypitého vína, 2 aperoly, milion krásných fotek, jednu přečtenou knížku o památkách Florencie, přibližně 60 kilometrů v nohou, 3 pizzy, 2 sáčky špaget, několik plátků prosciutto šunky, nespočet salátů caprese, jednu šlamastiku s autem a přesto novou cestovatelskou chuť poznat celou Itálii.

V pátek po obědě jsme se po několikahodinové cestě vrátili domů. Problémy s autem nás donutily odjet dříve, než jsme chtěli, neviděli jsme moře ani Sienu ani další okolní krásy Toskánska. Ale nechci to tu rozmazávat, zkrátka parkování v tomto městě není vůbec jednoduché, dokonce bych po našich zkušenostech řekla, že prakticky nemožné, když nejste ochotni zaplatit 25 euro za jeden den za stání v zastřešené garáži.

I přes tohle všechno jsme ale přijeli nadšení! Brali jsme náš výlet jako nástřel něčeho dalšího. Poučili jsme se a víme, jak to všechno příště udělat lépe. Florencie v nás zanechala strašně moc silných vzpomínek. Město nás okouzlilo, Italové se nám moc líbili, jídlo nám chutnalo a víno bylo nepřekonatelně dobré. Jediné, co všemu ubíralo na kráse bylo nespočet štípanců velkých jako pětikoruny, které mi zdobily nohy i ruce. Otravní komáři si jako vždy pochutnávali jen na mě.

Dnes bych vám ale ráda ukázala fotky, které jsme ve Florencii vyfotili. Ještě za čerstva, protože jsem z nich nadšená. Na sobě nemám vůbec nic nového, ale je to  přesně to, v čem jsem se cítila pohodlně, krásně a svá. O Itálii připravím ještě jeden článek s tipy na místa, která navštívit a se spoustou fotek z mobilu. Nejsem si jistá, kolik z vás ho ocení, minimálně ale já budu mít tady na blogu zapsáno, na co při příští návštěvě nezapomenout!

Použitelných fotek outfitu mám přesně 40. A to je sakra hodně! Do článku přidám jen několik, zbytek jsem nahrála do galerie na můj blogový facebook.

Tak už ale pojďte a nezdržujte!

Na Piazza della Repubblica

Jako první místo, které bych vám ráda ukázala, je Piazza della Repubblica. To je snad nejstarší náměstí ve Florencii. Lemuje ho spousta kaváren a ulice plná luxusních obchodů.


Opět na Piazza della Repubblica

Nyní jsme stále na 'náměstí republiky', v pozadí za mnou ale teď můžete vidět obchod La Rinascente. To je Italský 'Department store' s údajně nejlepší módou, drogérií a designem.

Na fotkách níže jsme na náměstí Piazza Strozzi.

Co jsem oblékla:

Klobouk mám z C&A, rtěnku od Dermacol 16h lip colour, které obecně zbožňuji, byly jediné přijatelné v horkém počasí, které tam celu dobu panovalo. Za mne absolutní jednička a must haves! Šaty mám z loňska ze Shein, kabelku z Ebay, kterou vlastním i v hnědé barvě, a boty z H&M.


Na těchto dvou fotkách stojím před úchvatným mostem Ponte Santa Trinita. Ten se tyčí nad řekou Arno a je nejstarším klenutým mostem na světě.


právě stojíme mezi Galleria degli Uffizi a radnicí Pallazo Vechio, za mnou se rýsuje Loggia dei Lanzi.


Pózovat v samotném loubí galerie, která byla původně zamýšlena jako kanceláře (Uffizi - offices - kanceláře) se mi moc líbilo!


Teď jsme na Piazzale degli Uffizi, tedy na náměstíčku mezi dvěma křídly galerie. Turisty se to tu jen hemží, tak se nenechte odradit.


'Dovolte, vy tu fotíte fotky za nějakým komerčním účelem? To se tu nesmí.'

 -'Ne, my jsme jen turisté.'

Aneb rychlo shooting na Loggia dei Lanzi
Ponte Vecchio

Teď se nadechneme a rychle projdeme mostem zlatníků. Tady je vždy hlava na hlavě. Focení nemožné. A nebo že by? Stoupni si támhle, jak se odráží to světlo...


A tady naše procházka končí, milá výpravo. Doufám, že jste během mého vyprávění stihli někam, nejlépe na most, připnout zámek lásky s vyrytými iniciály a nebo si alespoň koupit zmrzlinu.

Budu se těšit příště, na brzkou shledanou.

11 komentářů:

  1. tieto fotky by mohli byť pokojne za komerčným účelom :D si na nich neskutočne krásna! to svetlo a úprava, sú priam dokonalé :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je super! Ty šaty na tobě jsou dokonalé, nádherné! :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Víc než krásu Florencie musím obdivovat krásu těch fotek. Jsou nádherné a ten outfit je božský :)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  4. tiež sa pridávam, naozaj krásne fotky :) ťažko uveriť že boli iba "amatérske" :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Sleduji tě pravidelně, ačkoliv tu nenechávám komentáře, ale teď musím - fotky jsou krásné a nejvíc zbožňuji ty usměvavé. Jé jé! Mám chuť na zmrzlinu. (A na dovolenou.)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tieto fotky sa naozaj veľmi vydarili! Pristane ti to! :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  7. krasne fotky! uzasne prostredi!

    www.bridgeofmemories.co.uk

    OdpovědětVymazat
  8. Z Toskánska jsme se vrátili před pár dny, už jsem tam byla podruhé. Seštípaná jsem taky pořádně. Siena se nám líbila nejvíc, minule jsme nevědomky zaparkovali na místě, kde se může stát snad jen půl hodiny, tentokrát jsme našli parkoviště, ale cenu nevím, ale alespoň se můžeš těšit na příští návštěvu.

    OdpovědětVymazat