pondělí 21. dubna 2014

Italy 2014 - trocha fotek a povídání

 Krásné Velikonoční pondělí!

 Já jsem letos tento svátek úplně vypustila, protože jsem si na něj nenašla čas ani chuť. V sobotu jsem se vrátila z krásné cesty skrz celou Itálii a stále se z ní vzpamatovávám. Dnes vás nechám nakouknout do mých fotek - ale bude to jen tak na chuť, protože jich mám asi 2 000 a bude mi chvilku trvat, než se jimi proberu. Sice je to téma úplně mimo blog ale přesto doufám, že se vám článek bude líbit :-)




 Začínali jsme v Benátkách, pokračovali jsme přes Ravenu, Assisi, Řím a Vatikán, úžasnou Florencii, Pisu, Carraru, Orvieto a neméně nádhernou Veronu. Kvůli této cestě jsem zmeškala setkání s Avonem a blogerkama, což mě tedy strašně moc mrzí, zato jsem ale ochutnala nejlepší pizzu, těstoviny a viděla ty nejkrásnější památky. I když lidí bylo všude plno a třeba v Římě to kvůli nim ani nestálo za to. Také jsem se těšila, že se stihnu kouknout do místních drogérií a něco si tam nakoupit. Ale, na něco takového nebyl bohužel čas.


 Benátky nesplnily mé očekávání a byly ze všech navštívených měst nejšpinavější. Stejně se jim ale jejich kouzlo 'města na vodě' nezapře.


 Ravena mě zaujala hlavně tím, že tam úplně všichni jezdili na kolech. I paní v kostýmkách a na podpatcích. V celé Itálii to tak funguje.


 Assisi bylo úžasné, malebné, čisté, příjemné. Ochutnali jsme tu pravé italské panini s proscuto šunkou, která je výborná!



 Uff, Řím byl přelidněnej a ani se mi nelíbil. Fotky z něj také nejsou nic moc. Navíc se v tom nejkrásnějším nemohlo fotit. I když sv. Petr a Sixtina byly okouzlující! 



 Malé a krásné městečko s dobrým a vyhlášeným vínem ze soukromých vinic. Odtud jsem si ho přivezla. Ale teda perlivé víno podle všeho není ok, mám prostě asi smůlu.



 Florencie byla jedním z měst, na které nezapomenu. Chci se tam vrátit. Malé uličky lemované z obou stran motorkami, skvostné obchůdky, noční ruch a život v ulicích a úžasná vyhlídka kde se prý zrodil 'Pinokio'...



 Taková klasika. Kdyby ta věž nebyla šikmá, asi by to celé nebylo tolik zajímavé. Ale je to krásné. A mám i fotku, kde ji podpírám. Bez ní bych nemohla odejít :-p



 Verona byla nejkrásnější ze všech měst. I obchodů tam bylo spousty. Juliin balkón sice není nic moc, to ostatní ale stojí za to!



 Nejkrásnější mini. Bylo jich tam spoustu.


 Na nějaké nakupování nebyl žádný čas, přesto jsem si ale přivezla benátskou masku, spoustu těstovin, pest, levandulové mýdlo, vína, šunku, parmezán, tortelíny, sušená rajčata a feferonky, pendrek... asi se můžete těšit na recept na jednoduché, přesto výborné jídlo! 

 Uff, jsem vyčerpaná, celou dobu pospíchám protože pořád musím něco dohánět. Snad vám článek udělá radost a já jdu své zážitky předávat dál :-). Těšit se můžete na outfit, který se úplně nepovedl ale alespoň uvidíte, že i blogerky mají špatné dny. Napište mi, jestli jste tu byli a co se vám líbilo nejvíc, budu se těšit. Přeji vám krásný týden, K<3





24 komentářů:

  1. Muselo to být úžasné, Kristý, věřím, že máš spoustu zážitků! Mě Florencie láká už jenom pro to, že se tam odehrává děj Inferna od Dana Browna, všechna města, o kterých psal, chci navštívit :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera! Snad se tam někdy podívám.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :-)

    Práve si mi úžasne oživila spomienky, pretože minulé leto sme sa s priateľom rozhodli, že precestujeme Taliansko autom. V Taliansku sme strávili takmer celý mesiac, prevažne sme stanovali v kempoch (bol to úžasný zážitok a raz v budúcnosti by som si takú dovolenku vedela predstaviť i s deťmi v karavane:-)).Navštívili sme mnoho, mnoho miest, v pamäti mi utkvel najmä Rím, Florencia, Benátky, Trieste, Lido di Jesolo, Sienna, San Gimignano (Toskánsko je jednoducho očarujúce:-)) a taktiež i San Maríno. Úžasnú a nezabudnuteľnú dovolenku nám prekazila iba jediná vec, a to krádež mojej zrkadlovky s celým príslušenstvom :-(Určite si vieš predstaviť, čo to pre fotografa znamená :-( No napriek tomu mám na Taliansko iba tie najkrajšie spomienky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Překrásné fotky a určitě i mnoho zážitků. Taky bych jednou chtěla podobnou cestu Itálii podniknout, neskutečně mě to láká :)

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  5. To je úžasný článek, úplně mě to tam přeneslo a strašně Ti závidím :) za jak dlouho jsi to všechno stihla? Překvapilo mě, že všichni jezdí v Itálii na kole, ale přece jenom to tam nějak sedí :)

    http://berrytheblue.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za 8 dní. Ale byla to všechno taková rychlovka, rozhodně to nestačilo, každé město bych chtěla pořádně poznat a to bych tam musela jet alespoň na celé letní prázdniny ;-)

      Vymazat
  6. Nádherný virtuální výlet:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  7. Muselo to být úplně úžasný! :) pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  8. My letos do Itálie pojedeme už šestý rok po sobě, což určitě o něčem vypovídá:D Ve Veroně jsme každý rok, protože tam máme známé, potom vždycky někam k moři a nakonec města a památky. S tím balkonem souhlasím, taky mě dost zklamal, není vůbec romantický a hlavně jsem čekala, že tam budou dopisy ve stěně jako v tom filmu Dopisy pro Julii a ono nic:D

    OdpovědětVymazat
  9. 10000 bych jela do Itálie než na nějaké setkání a kdybych někdy jela do Itálie doufam,že si vzpomenu na tvůj blog a doporučení kam jet .. ikdyž podlě těch krásných fotek, byh jela všude :D

    OdpovědětVymazat
  10. Fotky jsou nádherné, v Itálii jsem nebyla, ale určitě bych se chtěla podívat :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Jeeeeeeeeee! I takové články miluju. Hned bych jela do Itálie, je skvělá. Moc krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, já byla v Benátkách letos na karnevalu a i přes to špatné počasí to stálo za to. Můžu se zeptat od jaké jsi jela cestovky? Jinak Itálie je nádherná země a stojí to vážně za to. Letos se tam doufám, snad už po třetí vrátím na celé léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :-) Já jsem se o tom v článku úplně zapomněla zmínit, ale byla jsem na odborné stáži se školou. Máme to jako součást výuky k maturitě-studuji dějiny umění. Ale jsem za to ráda, prý se takhle stihne nejvíc památek a je to za dobrou cenu, navíc se skvělým výkladem těch, kteří to učí :-)

      Vymazat
  13. Když to vidím tak je mi líto, že jsem tam nikdy nebyla. Snad se do Itálie podívám brzy :))

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera!!! Itálie mě hrozně láká a moc ráda bych jí také navštívila a prozkoumala její nádherná městečka a zákoutí :)) Ty tvoje fotečky jsou naprosto úžasné!!!

    OdpovědětVymazat
  15. Prekrásne fotky :) Hneď by som išla s tebou ! :D

    OdpovědětVymazat
  16. Krásne fotografie. Kľudne by som tam šla teraz aj ja :3 :)

    OdpovědětVymazat
  17. muselo to být krásné, do Verony bych se také ráda podívala :) a zaujaly mě ty těstoviny!!

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji vám moc, jsem ráda, že se fotky líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  19. tak to byl pořádný výlet :) všichni obdivují Francii, Anglii ale Itálie má taky neuvěřitelné krásy! pobřeží většinou sice za moc nestojí, ale vnitrozemí je úžasný.

    OdpovědětVymazat