neděle 29. května 2016

Recenze notebooku Acer Aspire R14

Krásný den, milí čtenáři.

Víte, že se značkou Acer už nějakou dobu spolupracuji a že čas od času vyzkouším nějakou jejich novinku. Notebook, který vám ale představím dnes, bude trošku jiný. Zabydlel se u mne na mnohem delší dobu a je už také nějaký pátek mým věrným společníkem pro všechno! Také víte, že i přes to, že se mnou mnozí nesouhlasí, má tato značka mou plnou důvěru, protože předchozí notebook od Aceru, snad ten vůbec prví na trhu, se mnou prošel celou pubertou až do maturity! A to je sakra dlouhá doba.

Ke studiu v Praze, každotýdennímu přejíždění Jablonec-Praha a zpět je notebook nezbytnost. Mé priority jsou navíc jinde, než ty klasických studentek... Jak to? Studuji produktový design a k tomu neodmyslitelně patří nadupaný počítač se škálou programů od Adobe, od Ilustrátoru, ve kterém vznikají loga a plakáty, přes Photoshop na úpravu fotek a končí to u těch nejnáročnějších 3D programů, jako je třeba Rhinoceros. V něm vznikají složité 3D výtvory, které se následně i několik hodin rendrují...


Já mohu říci, že všechny tyto požadavky tento notebook splňuje. Fotky se mi na něm upravují opravdu báječně, toho jste si asi sami všimly, že vypadají mnohem lépe, než vypadaly dříve. 3D program na mé nezdárné pokusy také bez zasekávání zvládne a moc mě na něm baví to, že je tichý. Takovou věc oceníte třeba na koleji, když jednu místnost sdílíte ve 3. Můj počítač jede z nás všech v nejtišším moodu! Navíc je to společník na přednášky, kdy samozřejmě nepotřebuji ani nabíječku, protože baterie vydrží dlouho.

Požadavkem číslo jedna je tedy hlavně to, aby byl počítač skladný a nevážil x kilo. Uhlopříčka 14' mi stačí a nosím ho s sebou v krásné brašně od Dicoty a dokonce bych řekla, že je to i pěkný módní doplněk. Vejde se do ní navíc i spousta drobností, jako je penál, A4ky, myš, peněženka...


A asi největší prioritou tohoto 'noťasu' je jeho variabilita. Už to není tablet, monitor se nedá odepnout, jeho rotace je ale možná o 360° a díky tomu se s ním dá vyblbnout. Krásně se na něm prezentují fotky a nebo sledují filmy. Díky vyvážení je v této poloze na posteli při sledování filmů stabilní. A to vše samozřejmě doprovází i dotyková obrazovka. Kterou se tedy normálně snažím nepoužívat, vadí mi šmouhy na obrazovce a jsem zastáncem toho, že se na monitor nesahá! Jen ve výjimečných případech...

A jeho vzhled? Je stylový, tmavě šedý, a plastový - takže lehký. Váží jen dvě kila.


A nevím jak vy, ale já se ještě neodhodlala na upgrade na win10. Vy ano? Já se nějak sžila s 8.1 a jsem spokojená. Vím, že se tomu do budoucna nevyhnu a tento operační systém je v pc i předinstalován, ale... Jsem konzerva.


Technické údaje:

-Rozlišení displeje: 1366 x 768 (HD)
-Interní paměť [GB]: 1 000
-Typ pevného disku: HDD
-3 vstupy USB z nichž jeden je 3.0. To znamená, že pokud do něj zapojíte odpovídající zařízení, (například externí disk) bude přenos dat ale i práce se soubory na měn mnohem rychlejší.
-Počítač má interní čtečku karet SD, na což já nedám dopustit!


Nevýhody:

-Není zde vstup na CD, což je občas dost nepraktické. Ale dá se dokoupit externí DVD mechanika, která se lehce zapojí právě do zmíněného USB 3.0 a pofrčí.. Věřte nebo ne, tahle sranda stojí jen 400,-.
-Chybí mi numerická klávesnice


Závěrem této uživatelsko-blogerské-holčičí recenze bych ještě ráda zmínila, že jsem si vědoma toho, že některé z vás budou mít pocit, že píši příliš mnoho reklamních článků, ale vězte, že tato spolupráce mi ulehčila život a moc mi pomáhá v blogerské činnosti. Nevím, co bych bez počítače v této chvíli v období mého studentského života dělala. Kdyby vás už recenze, na které jsem si dala opravdu záležet, neoslovila, doufám, že oceníte alespoň fotky a že si počkáte na další kosmetický článek! Děkuji za pochopení, Kristýna <3


4 komentáře:

  1. Najlepší príspevok za poslednú dobu, fakt super :)

    |SYDNEY SLEEK|

    OdpovědětVymazat
  2. Super recenze. Já si k Vánocům vybrala právě taky Acer a jsem 100% spokojena. Win10 je v pohodě, taky jsem se bála, ale funguje jak má :). Musím říct, že oproti Asusu, který jsem měla před ním, je to jak nebe a dudy. Navíc ceny mají taky přijatelné.

    OdpovědětVymazat