neděle 20. prosince 2015

Recenze přírodní kosmetiky Sportique + mé předvánoční naříkání + 3. vánoční soutěž

Krásnou sobotu, milí čtenáři!


Dnešní článek byl naplánován na minulý víkend, ale protože jsem si v Praze zapomněla dvě věci na dnešní recenzi, abych si je vyfotila, musela jsem to takto posunout. Ale stejně bych si asi jen těžko našla dříve čas na jeho napsání. Totiž, Vánoce ťukají na dveře, a s nimi i mé první zkouškové období, ale hlavně, mé prví klauzury! Fuj, nabíhají mi pupínky, jen na to pomyslím...

Promyšlené dárky jdou letos mimo mě, své nejbližší odbiji asi krabicí esíček, které 23.12. hromadně nakoupím v krámu cestou z autobusu... Ale ne, to trošku přeháním, příště vám i ukáži mé skromné tipy, ale stále se nemohu přenést přes to, že loni to bylo lepší. Perníčky letos nepeču a nezdobím, a to jsem to vždy dělala tak ráda. Zase mě ale drží vidina celých dvou dní přes Vánoce, kdy nebudu dělat vůbec nic do školy, budu jen sedět, nebo ležet a jíst. A nejlepší na tom je, že letošní svátky strávím se širokou rodinou v chalupě na kraji Českého ráje. Neříkala jsem to už?

Jinak, kdyby se někdo pozastavil nad tím, proč zrovna ta Esíčka, tak právě ta mi rovnou třikrát nadělil loni pod stromeček brácha. Letos je ale prý v balíku, tak že by to byly tentokrát třeba Lotusky?

Já se vám ráda takhle vypisuji ale zase si uvědomuji, že to nepatří k vyloženě beauty recenzi. Konec stěžování, jdeme na to!

Seriozní recenze začíná až zde:


Přírodní kosmetiku Sportique seženete na oficiálních stránkách, a nebo na parfums. Klasicky ale také obchodě Bioo v Kotvě, což jak jsem už psala, znamená pro mne záruku kvality a poctivosti. Na žádném jiném eshopu jsem ji nenašla a recenzí na tuto kosmetiku také nenajdete moc. Značka je to poměrně nová, založena až v roce 2006. Podle mého byla zaměřena hlavně na sportovce a na sportovní produkty, a až později přidala do portfolia pečující 'welness' kosmetiku s klasickým záběrem, který vyhledáváme a na který jsme zvyklé.

Co mě na kosmetice moc baví kromě toho, že je přírodní, netestovaná na zvířatech a vyráběná z nejlepších certifikovaných ingrediencí jsou její obaly. Ty pěkně hrají dohromady, všechny řady jsou vydesignované stejně, jen odlišeny barevně. Navíc působí klasicky, možná i tak trošku retro.

Začnu Pinacoladovým balzámkem, který jsem si moc oblíbila. Sice mi trošku vadí, že do něj musím sahat prsty, ale jeho obsah toto předčí. Je pěkně hutný, příjemně nedráždivě voní a hlavně mé rty moc hezky hydratuje. Nemám k němu až na balení výhrady. Mám ho na nočním stolku a používám ho doma. Na nějaké přetírání v metru to úplně není. Sahat do něj špinavými prsty asi není úplně ok.

Je složen z včelího vosku, kokosového oleje, slunečnicového oleje, oleje z hroznových jader, olivového oleje, bambuckého másla, ricinového oleje,...


Arganové máslo

O účincích arganového oleje tu nemusím mluvit, nebo ano? Je rozvážen z Maroka do celého světa a nejen v kosmetice je tak oblíbený. Dokonce i v gastronomii je ceněný. Jeho účinky jsou všestranně úžasné, proto se mu přezdívá tekuté zlato. Působí proti ekzémům, vráskám, suché pokožce, je doporučován na úplně všechno. Vlasy, pleť, nehty... My máme jeho velkou lahvičku už nějaký čas doma a mamka ho moc ráda používá. 

Toto máslo je pěkně hutné, bez nějaké výrazné vůně a naprosto čisté, bez dalších přísad. Ale dost špatně se na kůži roztírá. Musí se nejdříve rozehřát v dlaních. Pak to ale stojí za to, protože nohy mám dlouho hebké a lesklé. Na zimu ideál. Jen má v sobě jemná zrníčka, která nedokáži identifikovat. Asi je to něco sraženého. To mi není úplně příjemné.


Tělový levandulový deodorant

Toto je hřeb dnešního článku. Víte, už několik let hledám spolehlivý deodorant, který je přírodní. Proto když mám možnost nějaký vyzkoušet, hned do toho jdu! Tento se aplikuje tak, že se klasicky do podpaží nastříká, stejně jako parfém. To se mi líbí tak na 50 procent a navíc mám pak celý den pocit tak zvláštně mokrého a ulepeného podpaží. Aplikace se musí vychytat, jinak vám tekutina steče v pramíncích mimo. Uznávám ale, že na přírodní deodorant to jde. Je dobrý, nejlepší z této kategorie, jaký jsem kdy vyzkoušela. Třeba před pachem chrání celkem obstojně. A navíc to přebije krásná, levandulová a poměrně intenzivní vůně. Ale stejně to stále na ty chemické, hliníkové nestačí. Rozhodně pro mě nepoužitelný do klasických školních dní. Víkendový deodorant je asi nejpříznačnější označení :-)


Tento maličký arganový olej v roll-onu je takový poklad. Ten se opravdu dá použít na vše. I když třeba na vlasy bych ho já nedávala, to by asi dobře nedopadlo. Ale jestli s tím máte někdo zkušenost, dejte vědět. Používám ho na noc na oční okolí, jako prevenci proti vráskám. Často také jako noční sérum, to je podle mého, ten úplně nejlepší způsob. Myslím, že toto maličké tekuté zlato by byl pěkný dárek pro maminku/babičku/tetičku/kamarádku. Každá generace si v něm najde to své, nejlepší využití.



Soutěž!


V balíčku najdete:

-Jasmínový krém na ruce a 100% bambucké máslo od značky Sportique
-Paletku na oči od Essence
-Krém na ruce od Dermacolu
-Dove tělový krém a tónovací mléko
-got2b ochraný sprej 
-Masku na vlasy od Syoss
-Krém na pleť Diet Esthetic
-Laky na nehty Essence



Pravidla:

-Být odběratelem mého blogu přes GFC (v levé liště 'připojit se k tomuto webu') + nutný účet na Google. Když budete sledovat Facebook a Instagram, můžete dopsat druhý komentář a zvednout tak své šance.

-Myslím, že i facebookové stránky kosmetiky Sportique stojí za povšimnutí, není ale povinné, asi bych to úplně neměla jak ověřit. Sledovat můžete ZDE

-Soutěž ukončím příští středu, tedy 23. prosince. Výherce vyhlásím na FB a odešlu mu mail, který prosím připište do komentáře.

Držet si palce!


*Byla bych vám ještě vděčná za to, abyste si poctivě četli podmínky. Stalo se tu, že jsem vylosoval slečnu se dvěma komentáři, která ale vůbec nemá Instagram. To pak na druhý komentář nemá nárok. Mám s tím pak nepříjemnosti.

Užívejte volna, pokud ho máte, a do Vánoc by se tu denně měl objevit článek. Tak snad to zvládnu!

K.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Z důvodů několika příjemností v předchozích soutěžích musím trošku poupravit koncept. Vyhrazuji si právo po uplynutí 3 dnů po odeslání emailu výherkyni, která neodpoví, bez dalšího obeznámení vylosovat další.

*Když zjistím, že výherkyně nesplňuje stanovené podmínky, nemá na výhru právo.

53 komentářů:

  1. Musím říct, že letos to mám dost podobně...nemám nic upečeno, dárků taky moc nakoupeno nemám a všechno budu dohánět na poslední chvíli... Co se týče kosmetiky Sportique tak ten arganový olej v roll-on formě je super nápad a asi si ho po svátcích půjdu koupit a udělat si radost :)

    voneva88@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Dávám jen jeden komentář a budu pilně sledovat mail :-)
    GFC Wikira
    wikirakrasna@gmail.com
    krásné Vánoce

    OdpovědětVymazat
  3. Sleduji jako Charmedka
    charmedka92@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně mě zaujal ten arganový roll-on, vypadá to na super vychytávku. Soutěž vypadá lákavě, tak zkusím své štěstí.

    Radu - UltimateChic@email.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Chcem niekedy vyskúšať arganovy olej :))
    Gfc notes personnelles
    17monika6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. GFC Vendula Janků
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. GFC - Lucie Kohoutová
    email - lucie.kohoutova16@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. GFC slovakovairca95
    FB Irenka Slováková
    slovakovairca95@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se mi líbí ten retro vzhled, je opravdu povedený, soutěž je opravdu lákavá, tak také zkusím štěstí . terezkaaa.h@gmail.com
    http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. u nás mají Sportique normálně ve zdravé výživě, zkoušela jsem krém na ruce s vůní geránia s levandulí, ale vůně na rukách hned zmizí, což je dost škoda.
    pavla.baaj@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Taky zkusím štěstí,Tahle značka mě začíná zajímat.
    marcela.lisecko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. sleduji tě na všech stránkách :-)
    email: martina.chrastova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. tvé Vánoční stěžování plně chápu! nejsem zvyklá řešit dárky nějak extra dopředu a skrz školu jsem neměla vůbec čas, takže nervy a stres akorát, jestli to stihnu :D sleduji tě všude :)
    eliska.horka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Napřed jsem viděla nějaké produkty u Báry z Barušminky, ted u tebe, vypadá to fakt dobře tahle značka! Tak zkusím štěstí :)
    slovakova.anna@email.cz
    Krásné Vánoce Kristý!

    OdpovědětVymazat
  15. V první řadě ti chci popřát hodně štěstí při všech zkouškách, a hlavně si dostatečně užij i volné dny a svátky :) A Esíčka miluju! :D Jinak vážně krásná soutěž, kosmetika Sportique mě v poslední době opravdu zaujala, ty obaly jsou úžasné a já miluju balzámky (krémy na ruce,...) v kelímku, i když vím, že to není zrovna nejpraktičtější nebo nejhygieničtější :) Od téhle značky mě právě nejvíce lákají balzámky a ten jasmínový krém na ruce, ten vypadá vážně úžasně :) Teď vidím poprvé u tebe i ten arganový roll-on a hned mě taky zaujal, arganový olej používám od Saloos a miluju ho :)

    GFC : Jeanette
    zakov77@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. GFC:Veronika Pospíchalová
    vera.p@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  17. se sportique osobní zkušenost nemám, ale dle recenzí mě začíná lákat :)
    gfc: Vendula Mikulková, MikulkovaVendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Sportique má krásné obaly, to je přesně můj styl. Já mám letos naštěstí Vánoce klidné a jsem připravená, protože jsem na mateřské, ale ještě mám v živé paměti, když jsem kolikrát dopoledne na Štědrý den byla v práci a pak jela s narvanou taškou plnou dárků z Prahy autobusem přes půl republiky domů, venku kalamita.
    scruffy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Zajímavá značka, láká mě ji vyzkoušet:) anina.zelena@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. U nás mají Sportique v malém voňavém obchůdku a moc mě láká bambucké máslo levandulové
    langmaierova1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. GFC: Terka Černá
    E-mail: Te-ri-nka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Tyjo takových super věcí! :)
    moncha17@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Tak to je vážne fajný balíček
    d.keleceniova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Me hlane zaujal balzam na rty.
    Gfc Miska
    Misa.Pavlikova15@gmail.com

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/12/giveaway-4.html

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, recenze vypadá zajímavě:-) Zaujaly mě především parfemace a líbí se mi, že se jedná o přírodní kosmetiku. V posledních měsících ji začínám docela často vyhledávat, více mi vyhovuje. Na GFC tě sleduji jako hanicka.cica. Můj email je hanicka.cica@seznam.cz
    Krásné svátky, Hanka

    OdpovědětVymazat
  26. Sleduji jako Tereza Drechslerová
    Tereza.Dr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Škoda toho levandulového deodorantu...miluji levanduli a kdyby něco přírodního fungovalo, byla by to pecka... k.trnovska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  28. No tak to su uplne uzasne produkty.
    Sledujem cez gfc ako zuzana velcekova a mail je zuzana.velcekova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Moc pěkný článek, fotky a soutěž! Sleduji přes GFC jako Barbora Hápová. Barbora.Hapova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Letos také nestíhám, pendluji mezi domovem a školou.. Zítra mám ještě zkoušku, tak se na vše vrhnu až ve středu.
    Sleduji přes GFC jako Dana Prchalová. Mail - prchalovadana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. moc se mi líbí to arganové máslo, o kterém píšeš :) a tak zkusím taky štěstí :)
    Barunka Svejkovská
    bambisvejkovsky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. tak sportige som ešte neskúšala a asi sa aj nechám nalákať =)
    GFC: Monika
    monikaskvorakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  33. Jéé, tak to se musím přidat :)
    maladominika14@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. gfc: petra saksová
    petrasaksova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. gfc: Anna Lazorová, e-mail: ajalazorova@seznam.cz :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj, sleduji Tě přes GFC jako Petra Nováková a na Instagramu jako _kiss_beauty_
    Krásné Vánoce! :)
    p.e.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Moc pěkné! Hlavní je mít tu správnou vánoční pohodu, žádnej stres. Užij si krásu a klid Českého ráje. :)
    Sleduji GFC a FB: Ivana Ratajová (hezkakytka).
    hezkakytka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Moc hezký článek. :) Poslední roky taky nic nepeč a dárky sháním na poslední chvíli, letos poslední koupeny dneska a už končím. :D Jen už dobalit a užívat si volno. :)
    janyska13@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Letos jsem darky vybirala pres internet a uz nikdy jinak.. z tepla domova to je nej:) hezke svatky preji:)

    OdpovědětVymazat
  40. Ju to jsou lakave darecky, tady ty produkty naprosto miluju ❤️ Moc pekna soutez 😊 renata.novakova93@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Pekná súťaž :) skúsim šťastie ^^
    na GFC som ako Sima a na instagrame sima.bellova a na FB:Sima Bellová :)

    mail:sima.bellova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Krásné Vánoce
    nikkyna03@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Krásná soutěžka... :-) Jsem tady jako Martina Burdová
    martina.burdova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Jo, líbilo by se mi vyhrát :-D!
    papaaaya@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Krásne :) zuzna.malikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. super balicek, sledujem instagram ako gabriela komorova :)

    OdpovědětVymazat
  47. Hezká výhra,zkusím se zapojit :)
    Z recenze mě zaujalo arganové máslo, mám taky pořád hrozně suché nohy, takže ho možná vyzkouším :)
    H.Mlcakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. SOUTĚŽ UKONČENA!

    Nakonec jsem se rozhodla, že na druhé komentáře už tu hrát nebudeme, je v tom zmatek. Takže jsou všechny smazané a platí jen ten jeden, kde je uvedené GFC :-) Děkuji!

    OdpovědětVymazat