středa 9. září 2015

Přírodní kosmetika Dulcia natural - objev roku? + SOUTĚŽ!

Hezký den, čtenáři!

Články na téma o přírodní kosmetice jsou čtené a žádané, tak s tím dnes budeme pokračovat, co říkáte? Já jsem měla možnost v půlce prázdnin vyzkoušet přírodní kosmetiku z nově spuštěného eshopu KRÁSNÁKAŽDÝDEN, za kterým stojí moc sympatická mladá maminka, která ho provozuje srdcem, což se samozřejmě odráží na webu a jeho designu, který je jednoduchý a pěkný. Produkty tedy už nějaký čas poctivě zkouším a dnes vám přináším své dojmy a na konci článku i soutěž! Jste zvědaví? Já ano!

Eshop nabízí primárně české a slovenské značky, najdete však v jeho sortimentu i značku Cosm´etika, která nabízí širokou škálu stínů na oči, nebo Barbara Hofmann, která vyrábí štětce. Znáte je?


V překrásném balíčku jsem dostala Šlehané skořicové tělové máslo (369), Šípkový krém na tvář (369), a Regenerační krém na ruce s měsíčkovým olejem (339). Níže vám je představím blíže i s jejich složením.


Šroubovací obaly této slovenské značky Dulcia natural, které mají pěkný design, jsou u tělového másla a krému na pleť v pořádku, možná jen trošku nepraktické a nehygienické. Doporučovala bych je nabírat špachtlí, aby se do nich z prstů nezanesly bakterie, ale ani já to nedělám. Myslete alespoň vždy na to, že pří mazání je základem mít ruce čisté, a nedělit se o krém. Krém na ruce je ale mastný a celkem řídký a při nešikovné manipulaci vytéká. Jako stojatá kosmetika, která se nepřenáší a necestuje je to ok, jakmile se s ním pohne, teče.


Pamatujete, jak jsem si dělala svůj domácí přírodní krém? Používala jsem ho ráda a celkem dlouho, ale musel se brzy spotřebovat a uchovávat v chladu, tak jsem již jeho výrobu neopakovala. Je to příjemný pocit, mazat se něčím, co je vaším dílem a kdy máte jistotu toho, co se v něm skrývá. U těchto krému mám úplně stejný pocit s tím rozdílem, že krém má mnohem krémovější konzistenci a je takový, jak bych to řekla, profesionální, i když si zachovává všechny plusové body za přírodnost, protože v této kosmetice není nic, co by pleti jakkoliv škodilo.

Začnu absolutním favoritem, který se stává mým dalším kosmetickým objevem roku, tedy Krémem na pleť: Ach, ten je táák boží! To si ani nedovedete představit. Je heboučký, jemný, lehký, má příjemnou konzistenci - pleť krásně promastí, ale nezanechává na ní mastný film, jemně voní. Dokonale se vstřebá a pleť vypne, a mám ji po něm opravdu krásnou, jako nikdy po žádném krému. Dokonce mi i vyhovuje jako báze pod makeup, kterou díky němu teď použiji jen zřídka.

Ve složení najdete šípkový olej, ten (cituji ze stránek: ''z nejlepších rostlinných olejů a má pozoruhodné účinky při hojení kožních jizev, dokonce i těch starších a kromě toho je výborný „proti vráskovým“ prostředkem, který při pravidelném používání zabezpečí dlouhotvrající mladistvý vzhled bez vrásek. Pokud už nějaké vrásky máte, tento krém je pomůže zjemnit a vyhladit.''

Dále Panthenol, ten pomáhá udržovat kůži vlhkou a hladkou, stimuluje tvorbu nových buněk a urychluje průběh hojících procesů.

Jako ve všech krémech od Dulcia Natural, tak i v tomto je obsažena růžová voda, která tonizuje, osvěžuje a zklidňuje pokožku, zlepšuje krevní oběh a podporuje rovnováhu hydratace. Růžová voda má mírně antiseptické účinky, potlačuje množení choroboplodných mikroorganizmů.

Díky vzácným esenciálnám olejům ze santalového dřeva je krém také výborný prostředek na léčbu kožních pigmentových skvrn.


Šlehané tělové máslo se skořicí

- To je krásně mastné a výživné, na něj se těším v zimě. To mi bude vyhovovat nejvíce, teď v létě byl na mne krém moc mastný, hutný a těžký. Ale opět, podobné mazadlo jsem si dělala doma a ani za mák se nepodobalo vlastnostem tohoto. To mé bylo tuhé a nedalo se rozetřít, tohle je tak dokonale našlehané a lehoučké, že s tím nemám sebemenší problém. A jemná vůně skořice, to je něco, co na něm opravdu miluji.

Z webu: ''Vůně která oživí vaše smysly, mobilizuje vás k zotavení a vyvolá pozitivní pocity jako je radost a harmonie. Slunečná, teplá, mírně pikantní vůně bergamotu má relaxační, uklidňující ale zároveň povzbuzující účinky. Bergamotový olej pomáhá léčit některé druhy kožních problémů jako například ekzémy, lupenku ale i akné. Skořicový olej působí na lokální prohřátí pokožky, rozšiřuje cévy a tím zvyšuje odbourávání tukových tkání. Používá se přednostně na místa výskytu celulitidy právě kvůli prohřátí pokožky. Nezaměnitelná vůně skořice spolu s bergamotem vás naplní radostí a chutí do života.


Regenerační krém na ruce s měsíčkovým olejem 

-U krémů na ruce vyhledávám lehké složení, které se rychle vstřebá a přesto ruce hydratuje. Tento krém je bohužel mastný dost a ruce tedy sice božsky vyživí, ale znáte to, je pak opatlané vše kolem a já prostě tuhle konzistenci krémů úplně nevyhledávám. Bude opět dobrý na zimu, na večer, kdy už je mazání rukou to poslední, co ten den budete dělat. A jak jsem psala na začátku, nějak se od sebe jednotlivé složky oddělily a obsah vytéká. A navíc jsou v něm 'hrudky', které se rozetřou, ale nevím, jestli to tak má vypadat.

''Kakaové máslo ve spojení se vzácnou růžovou vodou pokožku zvláčněje a udržuje její přirozenou vlhkost, čímž zvyšuje její elasticitu.

Měsíčkový olej podporuje regenerační procesy v pokožce a stejně jako bambucké máslo dokáže léčit omrzliny, hojit záněty nehtového lůžka, popáleniny nebo štípnutí hmyzem. Bambucké máslo zvláčňuje i tu nejtvrdší a extrémně suchou pokožku. Výborně působí i na pleť, která je poškozená sluncem nebo chemickými prostředky.

Med funguje jako přírodní zvláčňovač, stimuluje růst a obnovu kolagenu.

Esenciální oleje ze santalového dřeva a grepfruitu se starají o suchou a dehydrovanou pleť. Santalové dřevo má smyslnou dřevitou vůni a v kombinaci se svěží vůní grepfruitu vás příjemně naladí a přinutí na chvilku zavřít oči a vnímat vůni plnými doušky.



Co mne dále ze sortimentu značky Dulcia zaujalo, je určitě krémový deodorant! Ten mne láká už dlouho a asi ho ještě otestuji, navíc se vyrábí i ve verzi pro muže. Dále pak oční krém s kofeinem, nebo čistící emulze. To ale není vše, můžete si vybrat třeba bělící léčivé sérum na zuby, nebo hojivý gel na bradavky pro kojící maminky. Co zaujalo vás?

Já děkuji Michaele za možnost vyzkoušet něco nového, jsem moc ráda, že protřednictvým blogu mám takovéhle možnosti. Protože krém na tvář určitě ráda zařadím do mého 'stálého kosmetického vybavení' a jak nadpis napovídá, asi mu udělím cenu OBJEVU ROKU! Na tento článek se těším, a vy?!

No a aby toho nebylo málo, to nejlepší z dnešního článku mám i pro jednu z vás! Tedy, o šípkový krém si zasoutěžíme. 

Pravidla jsou stejná jako vždy:

-napište mi komentář pod tento příspěvěk, s vaší emailovou adresou 
- lajkňete 'Krásná každý den' na jejich facebookové stránce TADY
-Do komentáře můžete napsat, jak na vás tato značka působí a jestli přírodní kosmetice fandíte
-Soutěž potrvá týden, tedy do 16.9. 2015, platí i pro SK

(a budu ráda za lajkování mé fb page, sledování na instagramu a tady přes GFC, není to ale podmínka, zůčastnit se tedy dnes může úplně každý, kdo má FB. Jem anonymní čtenáři musí připsat své fb jméno)

A to by šlo, ne?


Tak já se těším, co pěkného mi pod článek napíšete a držím vám palce.
Brzy zase u outfitu, mějte se krásně!
K.




44 komentářů:

  1. no značka pôsobí veľmi sviežo a krásne, prírodnej kozmetike fandím veľmi! skúšam prírodné mydlá a poslednú dobu aj Weledu :) takže by ma určite potešilo rozšírenie zbierky :D :) krásny článok!
    kat.jenisova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Kosmetika se mi líbí i když dávám přednost tubičkovým obalům. Nerada se v krémech hrabu prstem :-) Přírodní kosmetiku mám hodně ráda a stále hledám nové značky a výrobky

    wikirakrasna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa táto značka veľmi páči :-) a prírodná kozmetika je fajn :-) Určite je to lepšia voľba ako samá chémia ;-)
    Inak krásne si napísala tento článok :-)
    FB: Suesanqa
    zuzka.zelienkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. GFC: Peťuška
    FB: Peťuška Reichlová
    už dlho sa odhodlávam, že nejakú prírodnú kozmetiku vyskúšam a táto vyzerá celkom dobre... :) vďaka za tip... :)

    reichlova.petra@zoznam.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Značka vypadá velmi zajímavě :) Mám ráda přírodní kosmetiku, protože všechny ty chemikálie v některých produktech mě občas celkem děsí :D

    www.meadelaida.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. určitě, přírodce fandím nejvíc, vše jde nahradit, věřte! šípkový olej je nejlepší na citlivou pleť, klidní záněty, červenání a u mě má i efekt rozjasnění, takže bych ráda vyzkoušela krém zase od jiné značky, která působí tak "čerstvě" jako třeba bulharská Ilcsi! fb: Peťa Kovaříková, petabr2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Šípkový krém- už jen ten název ve mně evokuje zdraví :-) Lajk jdu dát a mail: siraelxy@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ta kosmetika vypadá opravdu dobře. Hodně mě zaujalo to tělové máslo, neboť skořicová vůně zní pohádkově O:). Asi po výplatě přistane v košíku. Já už toho na doporučení od tebe mám, že to nespočítám na prstech jedné ruky... :D Ale díky tomu vím, že mi sedí podobné věci :). alzbeta.d@email.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Prirodni kosmetika me laka cim dal vic. Ne, ze bych byla nejaka aktivistka, ktera by si na oblicej nedala nic, kde je jenom stopa po silikonech nebo jinych latkach, ale rada zkousim nove veci a jeste, kdyz jsou prirodni? :) Rada bych mela moznost vyzkouset produkt sama na sobe :) andymikol9@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Jejky, vyzera to bombasticky.. Ja som sa prave sekla s kremom od Lancomu a hladam skutocne nieco uzasne...
    Popravde znacka na mna posobi ako vsetky bio, prirodne, eko rady tohto typu. Nie ze by som na zaklade toho diskriminovala ale vzdy si hladam recenzie... A co sa tyka mojich skusenosti, parkrat som sa sekla, ale stale ma to neodradilo, najnovsie mam zalusk na 100%pure :)

    olina.choke@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Přírodní kosmetice určitě fandím, tato značka na mě působí sympaticky.
    scruffy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkná recenze, webu jsem si všimla asi někde na Ig ,ale úplně jsem na něj zapomněla, takže se jdu rovnou prohrabat co vše nabízí, mám takhle večer utrácivou náladu :P Z věcí co jsi vyzkoušela mě nejvíc zaujal šípkový krém,jelikoož celkově vše co souvisí s růží miluji a i měsíčkový krém na ruce nebo kofeinový na oči vypadá dobře. A šroubovací obaly se mi moc líbí, takže zkusím také štěstí. Zde sleduji jako Jana Wertheimova a IG jjako janawbeauty
    email - jana.wertheimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Tak kosmetika vypadá úplně úžasně, ráda bych vyzkoušela.
    charmedka92@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. O téhle značce jsem už četla u Bebe a moc se mi líbí. :-) Jsem docela fanda přírodní kosmetiky, i když ji neprosazuji za každou cenu.
    Ilka01@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. sledujem ich na fb ako Mon Ika :)
    ja sa postupne približujem k čisto prírodnej kozzmetike cez weledu a moje vyrobené krémy a čakám kedy jej totálne prepadnem a chemickú prestanem používať :))
    a sama keď si šlahám masielko má podobnú konzistenciu, tak neviem prečo ty si ju nemala :/
    17monika6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  16. lucik.hroch@seznam.cz
    značka na mě pusobi skvěle, zrovna hledam nějaký přírodní hodně hydratující krém, asi hlavne na ruce, takz etohle mi skvele hraje do not.. uz vim kam se mrknout! :)

    OdpovědětVymazat
  17. E-mail: Te-ri-nka@seznam.cz
    FB: Teruš Černá
    Přírodní kosmetice určitě fandím! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj,
    tvůj článek mě úplně naladil na vyzkoušení této značky. Zaujal mě především ten krém na obličej, na oční okolí a pak bych se nebránila ani vyzkoušení bělícího séra na zuby. Přírodní kosmetiku nijak programově nevyhledávám, ale mám z ní ráda třeba produkty na vlasy, ty mi hodně pomohly.
    Můj email je hanicka.cica@seznam.cz
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Zatím přírodní kosmetiku spíše objevuju a prozkoumávám trh, ale rozhodně jí fandím :)
    A ten šípkový krém mě teda zaujal hodně, vlastně si asi nedokážu vybavit jiný produkt, který by měl něco společného se šípkem a o to víc se mi to líbí! :)
    small-scribbler@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Tuhle kosmetiku neznam, ale uplne me to nalakalo ji vyzkouset.
    FB Miska PAvlikova
    Email. Misa.Pavlikova15@gmail.com

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. já jsem se poprvé o tehle značce dozvěděla včera na blogu růžového chrousta a docela mě zaujala :)
    MikulkovaVendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. nick elizabth greenova
    taky jsem se o kosmetice dovedela na blogu ruzoveho chrousta ponevadz pise hodne o takoveto kosmetice
    tomanova.katerina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Kosmetika ma krasne obaly a verim, ze ani vnitrek nebude k zahozeni 😊 stranku uz jsem prohlizela drive a zaujal mne, jak kremovy deodorant, tak belici serum na zub ☺ a na to, ze je to prirodni kosmetika, ceny ma naprosto priznive ☺ zkusim stesti na ozkouseni teto kosmetiky 😊
    Barca.Tisonova@seznam.cz
    Fb: Barbora Tisonova

    OdpovědětVymazat
  24. O této značce jsem doposud neslyšela, až tady u tebe na blogu, ale zaujala mě. Veškerá tělová másla já totiž můžu a vyzkoušení této kosmetiky by se mi moc líbilo ;)
    veronika-angelina-coufalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den přírodní kosmetice určitě fandím a navíc tato vypadá velice dobře :)
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Díky tvému článku začnu zkoumat více přírodní kosmetiku. Ten krém na pleť bych chtěla moc zkusit :)
    andulickaxd@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. přírodní kosmetiku se snažím používat, takže téhle moc fandím..opravdu mě nadchla
    kaisa.b()centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, kosmetika a mě působí stopro dobře, krásné obaly, super složení, přírodní kosmetika je prostě fajn a fandím jí. Krém bych určitě moc ráda chtěla vyzkoušet.
    na fb - Martina Špetlová, mail pb.forever@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Přírodní kosmetiku mám moc ráda, používám jí poměrně často a moje kamarádka mi vyrábí krémy, jelení lůje atd. :) nemůžu si vynachválit :)
    Fb: Tereza Drechslerová
    email: Tereza.dr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Snažím se upřednostňovat přírodní kosmetiku, ale bohužel je pro mě nedostupná většinou po cenové stránce.
    theia.gab@seznam.cz (jméno na fb dodám případně později)

    OdpovědětVymazat
  31. Sleduji před GFC i FB.
    Přírodní kosmetika mě začíná dost zajímat.Moje pleť ty chemický kokteily přestává snášet.Tuto bych chtěla určitě vyzkoušet.
    marcela.lisecko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Prírodnú kozmetiku som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, aj dnes sa chystám po nejakú Weledu :)
    Krásny deň prajem.
    PS: nelajkujem, pretože nie som fb. Som rada, že som objavila tvoj blog. Fandím ti.
    Dominika (dominika.molnarova370@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  33. Musím říct, že na mě tato kosmetika působí skvěle! Přírodní kosmetiku jsem si v poslední době moc oblíbila a hrozně ráda od ní zkouším nové produkty. :)
    FB: Jana Pelíšková
    diaryofagirlythings@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Vypada dost dobre ten krem:) nikdy jsem o teto znacce neslysela, ale zaujala me:)
    kaaacza@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Líbí se mi obaly, otázka je jak dobře se otevírají, když jsou kovové. Rozhodně bych krém na obličej ráda vyzkoušela... Celkově se teď při nákupu kosmetiky víc dívám na složení, ale vyloženě cíleně přírodní kosmetiku nevyhledávám.
    vera.p@centrum.cz
    FB: Veronika Pospíchalová

    OdpovědětVymazat
  36. O téhle značce jsem ještě neslyšela, ale mají krásné obaly! A ten šípkový krém mě tedy vážně zaujal, hned na něj mrknu více! Díky za super tipy! k.trnovska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Tak tento článek mě velice zaujal. Zatím jsem přírodní kosmetiku nijak nevyhledávala, ale po tomto článku jsem zabrouzdala na jejich stránky a určitě plánuju něco zakoupit. Například pleťová maska na mastnou pleť s borůvkou mě hodně láká. Moc děkuju za super tip :)

    OdpovědětVymazat
  38. S touhle značkou žádne zkušenosti nemám, proto bych to ráda diky této soutěži změnila!
    Jinak mají božské obaly! :-)

    Fb- Nela Procházková
    Cumanelka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  40. Celkom pekná recenzia! :) Presne toto som potrebovala počuť - tie dojmy z jednotlivých produktov. Veľmi to človeku pomôže pri rozhodovaní. A super je, že sa môže zúčastniť aj SK ^^ Ďakujeme! Like na stránku je, moja email adresa je sima.bellova@gmail.com a ako na mňa značka pôsobí? Najskôr ma dosť dlhú dobu nechávala chladnou ale postupom času som čítala na ňu len samé kladné ohlasy tak by som chcela od nej niečo vyskúšať :) hlavne očný krém s kofeínom môže byť zaujímavý :P a kedysi som bola maniak na komerčnú kozmetiku. Teraz si už dávam pozor na to čo si pre seba vyberám ^^ Držím palce Dulcii! Za relatívne krátky čas sa dokázala vyšvihnúť celkom vysoko na SK v tejto BIO sfére.

    OdpovědětVymazat
  41. gfc Kristýnka, fb Kristýna Mencová, tuhle značku vidím prvně, ale hned bych jí nejradši koupila a odzkoušela :) vypadá skvěle. mencovakristyna@email.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Holky, vy nečtete? :-D Je to i má chyba, že to není v článku doplněno, ale soutěž už dávno skončila :-) Ale díky za zájem, zítra bude na blogu nová! :-)

    OdpovědětVymazat