Food tip: Italská pasta s (českým) pestem
Hezké úterý, milé čtenářky ;-)
Dnes kromě nadšenců do kosmetiky snad zaujmu i ty, které více potěší pohled na něco zatraceně dobrého na rozdíl od nějakého makeupu. Já na kosmetiku jsem, to jo, ale na jídlo také, a jak! Po mých dvou návštěvách Itálie jsem pochopila a poznala jejich kuchyni. Je neskutečně lehká, rychlá a chutná a já vám dnes povím recept na to nejlepší jídlo, které jsem tu objevila...
Třeba takové pesto. Vůbec jsem dřív nevěděla, že něco takového existuje a teď jásám, že to vím a lituji těch let před tím, protože život mohl být o moc lepší a vaření zábavnější. Ne, to trochu přeháním a teď vám povím ten jednoduchý recept, jestli ho tedy už dáávno neznáte a nepoužíváte ;-)
''Zdrcháni po celodenním sjíždění dlouhých sjezdovek v Dolomitech jsme usedli k večeři, která nám byla připravena našimi italskými hostiteli. Z kastrolu nám na talíře nandávali nějaké zelené těstoviny, bez ničeho, jen tak a jen posypané pravým parmazánem. Když jsem to ale ochutnala poznala jsem, jaká dobrota to je a od té doby jsem už vypotřebovala několik italských pest, které jsem si přivezla do zásoby, a už i nespočet českých, která se jím docela vyrovnávají.''
Na tuhle jednoduchou večeři/oběd/svačinu tedy budete potřebovat:
-Dobré těstoviny
-Bazalkové nebo rajčatové pesto. Mají je v různých obchoďácích ale to nejlepší najdete u Markse&Spencera hned vedle zázvorových sušenek :o) Tedy ty nejsou úplně vedle, ale stojí za ochutnání. A sama nevím, jaké z nich je lepší, střídám je.
-Parmazán (Samozřejmě nemusí být ale bez něj to nikdy nebude ono. Naučila jsem se ho kupovat i za tu vysokou cenu a pochopila, že se to vyplatí, protože na ochucení ho stačí minimum, ne jako u eidamu o kterém ani nevíte, že ho v talíři máte. Česká dobrá náhrada za něj je třeba Gran Moravia)
-Sušená rajčata - tomu dodají šmrnc, ale také být nemusí.
A hádejte, jaký bude postup. Těstoviny je hlavní uvařit v dost slané vodě s kapkou olivového oleje a pak se jen smíchají s pestem, klidně vůbec nešetřete. Teď dochuťte čím chcete, i kuřecí kousky jsou v tom výborné, a posypte parmazánem. Je to extrémně rychlé a myslím, že nad tímhle výborným jídlem málokdo ohrne nos. A nejlepší to bude s dobrým vínem, samozřejmě ;-)
Jinak pesto se dá využít třeba do toustů a kuskusu.
Jestli to neznáte, určitě to vyzkoušejte a pak mi napište, jaké to bylo a jestli to znáte tak mi poraďte, co všechno s tím ještě děláte? Budu se těšit a příště, už brzy, to bude zase jen o líčení a kosmetice :-) Mějte se hezky, Kristýna <3
Dnes kromě nadšenců do kosmetiky snad zaujmu i ty, které více potěší pohled na něco zatraceně dobrého na rozdíl od nějakého makeupu. Já na kosmetiku jsem, to jo, ale na jídlo také, a jak! Po mých dvou návštěvách Itálie jsem pochopila a poznala jejich kuchyni. Je neskutečně lehká, rychlá a chutná a já vám dnes povím recept na to nejlepší jídlo, které jsem tu objevila...
Třeba takové pesto. Vůbec jsem dřív nevěděla, že něco takového existuje a teď jásám, že to vím a lituji těch let před tím, protože život mohl být o moc lepší a vaření zábavnější. Ne, to trochu přeháním a teď vám povím ten jednoduchý recept, jestli ho tedy už dáávno neznáte a nepoužíváte ;-)
''Zdrcháni po celodenním sjíždění dlouhých sjezdovek v Dolomitech jsme usedli k večeři, která nám byla připravena našimi italskými hostiteli. Z kastrolu nám na talíře nandávali nějaké zelené těstoviny, bez ničeho, jen tak a jen posypané pravým parmazánem. Když jsem to ale ochutnala poznala jsem, jaká dobrota to je a od té doby jsem už vypotřebovala několik italských pest, které jsem si přivezla do zásoby, a už i nespočet českých, která se jím docela vyrovnávají.''
Na tuhle jednoduchou večeři/oběd/svačinu tedy budete potřebovat:
-Dobré těstoviny
-Bazalkové nebo rajčatové pesto. Mají je v různých obchoďácích ale to nejlepší najdete u Markse&Spencera hned vedle zázvorových sušenek :o) Tedy ty nejsou úplně vedle, ale stojí za ochutnání. A sama nevím, jaké z nich je lepší, střídám je.
-Parmazán (Samozřejmě nemusí být ale bez něj to nikdy nebude ono. Naučila jsem se ho kupovat i za tu vysokou cenu a pochopila, že se to vyplatí, protože na ochucení ho stačí minimum, ne jako u eidamu o kterém ani nevíte, že ho v talíři máte. Česká dobrá náhrada za něj je třeba Gran Moravia)
-Sušená rajčata - tomu dodají šmrnc, ale také být nemusí.
A hádejte, jaký bude postup. Těstoviny je hlavní uvařit v dost slané vodě s kapkou olivového oleje a pak se jen smíchají s pestem, klidně vůbec nešetřete. Teď dochuťte čím chcete, i kuřecí kousky jsou v tom výborné, a posypte parmazánem. Je to extrémně rychlé a myslím, že nad tímhle výborným jídlem málokdo ohrne nos. A nejlepší to bude s dobrým vínem, samozřejmě ;-)
Jinak pesto se dá využít třeba do toustů a kuskusu.
Jestli to neznáte, určitě to vyzkoušejte a pak mi napište, jaké to bylo a jestli to znáte tak mi poraďte, co všechno s tím ještě děláte? Budu se těšit a příště, už brzy, to bude zase jen o líčení a kosmetice :-) Mějte se hezky, Kristýna <3
přesně tohle pesto mám doma v ledničce...je úžasné, že? :-)
OdpovědětVymazatTěstoviny zbožňuji snad na všechny zpusoby! :) ty tvoje vypadají hodně žratelně :)
OdpovědětVymazatŽratelně :-D
VymazatTaky jsem kouzlo pesta objevila teprve nedávno a ted bych se ho užrala :) Červené jsem ale ještě neměla, musím tedy vyzkoušet!
OdpovědětVymazatOoooo, tak se mi sbíhají sliny :-)
OdpovědětVymazatTy jo že bych zkusila :))) Pesto nějak neznám takže to je pro mě novinka :)) Ale vypadá to hodně chutně! :))
OdpovědětVymazathttp://www.style-and-smile15.blogspot.cz/
Cestoviny sú moja najväčšia slabosť... Tieto vyzerajú extra mňamózne :))
OdpovědětVymazatTeda to vypadá dobře a bude to tak i chutnat určitě :)!
OdpovědětVymazatPřesně takovou mňamku jím skoro každý den :). Je to to nejlepší, co znám, těstoviny to je moje! A bez parmezánu? Nikdy, to by nebyly těstoviny přece! :)
OdpovědětVymazatParmazan, to je moje slabost, musím ho mít skoro na všem :D tyhle těstoviny určitě vyzkouším ;)
OdpovědětVymazatTak tohle vypadá naprosto luxusně! Pesto určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatPesto také už nějakou dobu miluji. Červené mi chutná víc než bazalkové. Používám ho stejně jednoduše jako ty, sýr tam nedávám, ale někdy tam přidám ještě tuňáka z konzervy, mňam!
OdpovědětVymazatA většinou kupuji v Lidlu za 30 kč, je výborné, za stejnou cenu mají pesto i v Kauflandu a Globusu, taky dobré. :)
Zrovna dneska jsem přemýšlela nad tím, že si zítra na oběd udělám něco s těstovinama. Pesto máme domácí, co dělala sestra, tak si zítra pošmáknu :))
OdpovědětVymazatmnam vyzera to uzasne! :)
OdpovědětVymazatwww.perlaoreneta.blogspot.com
Pesto už miluji pár let... Používám ho buď jako ty na těstoviny a nebo na kuskus, když potřebuji rychlý a zdravý oběd nebo večeři.. Zaleju kuskus horkou vodou a nechám stát, mezitím si na olivovém oleji orestuji cibulku, česnek, šunku, žampiony (a cokoliv, co má člověk rád), vmíchám kuskus a pesto. Sundám z pánve, přimíchám mozzarellu, rajčata a přisypu např. piniové semínka a nakonec trochu parmazánu. Tohle jídlo se dá dělat na 100 způsobů, co má člověk zrovna po ruce, často přidávám i různé bylinky, občas kousky kuřecího masa nebo lososa, různé druhy zeleniny, moc dobré je i s cuketou... Btw. výborné bio pesta mají v DM pod značkou Alnatura :)
OdpovědětVymazatDíky za super tip, s kuskusem ho mám také moc ráda!
VymazatVyzerá to naozaj výborne aj s tým bielym vínkom, už cítim tú chuť v ústach ! Určite si uvaríme doma :)
OdpovědětVymazatYUMMY!!!!
OdpovědětVymazatWould you like to follow each other??? :)
NEW POST!!!
NUNCA ES DEMASIADO ROSA (BLOG)
FACEBOOK
úplně jsem z toho dostala hlad :)
OdpovědětVymazat