středa 13. dubna 2016

Kosmetický objev: Balea odličovací olej

Krásný den, milí čtenáři!

Samostatnou kosmetickou recenzi na jednu jedinou věc jsem naposledy psala, noo, snad ani nevím kdy. A teď znovu musím, protože se mi do rukou dostal poklad. Řeč dnes bude o odličovacím oleji od Balei, který běžně za pár korun seženete v každé DM drogérii.

Víte, že oleje miluji. Začíná to u olivového, se kterým vařím, pokračuje to konopným, kterým zaléváme saláty a končím u kosmetiky, jak jinak. Doma jsme jich vyzkoušely s maminkou mnoho. Arganový, mandlový, avokádový, měsíčkový,... Na vlasy, na nehty, jako výživu na pleť na noc, na den,... rukama nám prošly různé značky: Nuxe, Saloos, Sportique, Dove...

Právě pro odličovací pleťový olej od Saloosu jsem si do drogérie šla, a neobjevila jsem ho tam. Zato v sortimentu Balea mne zaujal právě tento:


Přiznávám, že složení po přírodní stránce není úplně éňoňůňo, ale uklidňuji se tím, že to je nutné k rozpuštění makeupu a že se to pak rychle spláchne. Kdybychom si složení tedy více rozebrali:

-Nejvíce odličovací olej obsahuje Helianhus annus hybrid oil, což je slunečnicový olej a řekla bych, že v pořádku.
-Isoproyl palmiate - antistatický lipid, zvláčňující, který je trošku agresivní ve větším množství a má funkci rozpouštědla
-Isopropyl myristate - náhrada lipidů, zvlhčuje, rozpouští další látky, nelíbí se mi: může způsobovat tvorbu komedonů
-Dále vitamín E a arganový olej, to už by bylo ok, navíc látek, které jsou na posledních místech, je v produktu nejméně


A proč jsem si ho tak moc zamilovala? Jednoduše - skvěle odličuje! Ale opravdu naprosto bááječně! Stačí stříknout pár kapek do čistých dlaní, promnout si oči, celý obličej, a spláchnout vodou. Nejprve jsem nevěřila, že by toto mohlo stačit, ale po dočištění obličeje, kdy jsem olej ještě nanesla na vatový tampónek a ještě ji pro jistotu přejela, jestli na ní nic nezůstalo - oporavdu nikde nic. A to je opravdu wow! Pak už jen pleť dočistím tonikem, jako na konci každého odličování. 

Je to tedy metoda odličování namokro, ale já se přiznám, že mi tato varianta moc vyhovuje. Myslím, že by se olej dal z flakónku pumpovat rovnou na tampónek a vyhnout se tak někomu možná nepříjemnému odličování prsty.

U klasických odličovacích přípravků mě vždy vadilo, že po odlíčení, osprchování a utření obličeje do ručníku jsem do něj obtiskla zbytky řasenky. A to se u oleje neděje.


Olej díky rozpouštědlům nezanechává na pleti mastnotu, naopak, je nutné poté nanést klasicky krém.

Myslím, že jsem našla adepta na kosmetický objev roku. Dokonce to dopadlo tak, že ho s sebou vozím všude, protože se už nikdy nechci odličovat ničím jiným!


Vyzkoušeli jste tento olej? Nebo máte jiný tip na něco podobného?
 Jaký olej je váš nejoblíbenější?


Informace o složení jsem čerpala z webu: slozeni-kosmetiky.cz


31 komentářů:

  1. O tomto oleji slysím poprvé a musím říct, že vypadá velice dobře :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,zrovna před týdnem jsem si zakoupila hydrofilní odličovací olej od Karla Hadeka a musím říct, že úžasný! Cena okolo 230 Kč, ale stačí pár kapek do dlaně, rozetřít po mokrém obličeji a fakt je líčení pryč. A plus bude určitě i složení - Hadkovy produkty jsou všechny přírodní...:) Akorát teda ty s citlivějšíma očima by myslím mohl maličko pálit, jinak ale za mě 5 hvězd :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,zrovna před týdnem jsem si zakoupila hydrofilní odličovací olej od Karla Hadeka a musím říct, že úžasný! Cena okolo 230 Kč, ale stačí pár kapek do dlaně, rozetřít po mokrém obličeji a fakt je líčení pryč. A plus bude určitě i složení - Hadkovy produkty jsou všechny přírodní...:) Akorát teda ty s citlivějšíma očima by myslím mohl maličko pálit, jinak ale za mě 5 hvězd :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak za tuhle recenzi jsem moc ráda. Koukala jsem na něj v DM a nevěděla jsem jestli ho vzít nebo ne, bála jsem se, aby mě neštípal v očích. Ale po tomhle článku pro něj poběžím a snad mi bude vyhovovat tak jako tobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem asi zapomněla dopsat, nosím ( a i se odličuji s kontaktními čočkami) a neštípe, ani za mák!

      Vymazat
    2. Tak to ráda slyším, taky nosím čočky a mám oči docela citlivé.

      Vymazat
  5. Nalakala si ma nan. Zajtra sa pren asi zastavim v DM;)

    OdpovědětVymazat
  6. Nalakala si ma nan. Zajtra sa pren asi zastavim v DM;)

    OdpovědětVymazat
  7. Super, koupím si ho, až půjdu do DM. ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Je skvělý! Mám ho už doma na dně, ale určitě si půjdu pro další až dojde. Se vším s tebou souhlasím a ostatním moc doporučuji. Navíc je i cena příznivá a tak precizní odlíčení jsem dlouho nezažila. :) Nechápu, že se o něm více nemluví, já o něm zaslechla jen v nějakém videu u Lou a to mě inspirovalo ke koupi, jinak bych vůbec nevěděla, že něco takového Balea dělá. Takže super, žes o něm napsala a tím si ho dostala do podvědomí více čtenářů! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to zní skvěle. Zvlášt se mi líbí, že k odlíčení člověk nepotřebuje tamponky a vystačí si s vodou a rukama. Asi se po něm také podívám.

    OdpovědětVymazat
  10. Mám ho doma a úplne s tebou súhlasím :) je úplne úžasný... Sice mi je nepríjemné ti stekanie vody po tvári, ale ako produkt je na jedničku :)

    OdpovědětVymazat
  11. ODličovací olej jsem měla právě od Saloos, ale díky za tip na tento :) Příští týden se chystám do DM, protože jsem zjistila, že tady těch novinek mají víc, tak vyrazím na nákup :)

    OdpovědětVymazat
  12. Na odlíčení make-upu je bezva, ale řasenku a linky mi teda úplně dolů nedá. To musím ještě dost dočiťovat.

    OdpovědětVymazat
  13. Musím se přiznat, že o tomto oleji čtu poprvé a určitě ho vyzkouším :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to zní opravdu dobře. Já momentálně používám na odlíčení micelárku od Balea, která mi moc vyhovuje. Olej jsem na odličování snad ještě nezkoušela. Když tedy nepočítám kokosový olej, kterým jsem se snažila dát párkrát dolu matné rtěnky, které šly dolu právě jedině s ním :)

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  15. ja ho mam doma na make up je ako stvorený ale prestala som ho veľmi používať na oči potom vidím machuľky, zo začiatku som ho strekla na tampon a tak odličovala ,a na posledy som skusila tak ako je v navode a celkom sa mi to páči. Lebo po oplachnuti vodou neostane pleť mastná čo po tampone ano. Ale som rada ked mi ostane trochu mastnejšia pleť lebo po každom odličeni som mala pleť dosť suchú a koli tomuto sa mi pači že sa da použiť akokoľvek.

    OdpovědětVymazat
  16. Mám ho už asi dva měsíce a nedám na něj dopustit :)

    OdpovědětVymazat
  17. Pouzivala jsem obycejny detsky olejicek, ktery odlici i vodeodolny makeup ;)

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  18. Zní to dobře! Navíc se mi líbí i pumpičkové balení... :)

    OdpovědětVymazat
  19. tak tenhle olej mě hodně zaujal :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já se odličuji právě Saloosem, ale pak ještě dočišťuji Clarisonicem s gelem, a tonikem,a řasenku odličuji taky ještě zvlášť, takže jeho čistící schopnosti nemůžu tolik porovnat.

    OdpovědětVymazat
  21. O tomto oleji som ešte nepočula, ja sa odličujem s odličovacou vodou od Weledy, ktorá mi veľmi vyhovuje, no hneď ako ju vypotrebujem, určite vyskúšam ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  22. Taky o něm slyším poprvé a zní to dobře. Já si ale odličuju oči kokosovým olejem a neměla jsem nic lepšího, takže měnit nebudu :)

    Simple living: Úkolníček na jaro

    OdpovědětVymazat
  23. Minule som ho mala v ruke, a nakoniec ma odradilo zloženie. :) ale asi mu dám šancu teda.

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Já na odlíčení vesměs používám jen oleje. Hodně jsem si oblíbila hydrofilní odličovací oleje Saloos. Můj nejoblíbenější je Lemon Tea Tree, musím říct, že ten odlíčí mou pleť na jedničku. O tomto oleji už slyším po druhé, ale asi bych dala přednost Saloos než Balea.

    Rimmel The Only 1

    OdpovědětVymazat
  25. Odličovací olej som skúšala od Saloos, ale zanechával dosť mastný pocit a v očiach štípal. Radšej asi ostávam verná micelárke :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  26. já už ho mám skoro na dně, ale bohužel mě příliš neoslnil. s očním make-upem má fakt problém a musím ho používat fakt hodně, za mě tedy bohužel ne :/

    OdpovědětVymazat
  27. V DM se tento olej prestal prodavat :( Nemate za nej nahradu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem dnes tuto informaci ověřovala a Balea měnila obaly výrobků a tento olej asi opravdu ze sortimentu vynechala. Ale je mi to divné, byl novinkou. Ještě zapátrám, jestli ho tedy nenajdu v jiném kabátku a jinak o mnohem dražší má podobný odličovací olej TheBodyShop. Stojí myslím kolem 500 korun a ČTÚ na něj jen chválu, vyzkoušený ho nemám.

      Vymazat