pondělí 1. února 2016

S blogerkou v posteli

Hezké pondělí!

Snad poprvé vás dnes nechám nahlédnout do svého pokojíčku. Je stále dost holčičí a útulný, pro vás exkluzivně uklizený. Doma teď trávím minimum času ale když už, tak si ho tam maximálně užívám. A když ne já, tak tam relaxuje maminka. 


Která je také největší uživatelkou tohoto Notebooku 2v1 od Aceru, který nám ho opět půjčil na nějaký čas na vyzkoušení. Jde o model Acer Aspire Switch 10V, který má odjímatelnou klávesnici, která se dá polohovat na mnoho způsobů. Je velký tak akorát, aby se na něm už dalo dělat něco pořádného. S uhlopříčkou 10' se na něm krásně dají sledovat filmy, které přehrává v kvalitě full HD.


Má tuhou klávesnici, což já osobně mám ráda. Vůbec je toto zařízení těžší. Má něco lehce přes kilo, což je dost na tablet a málo na notebook. Ale to mu sluší, evokuje to ve vás pocit kvality a lépe se s ním pracuje. Do kabelky s kamarádkou na kávu pak stačí vzít jen tablet, a to je ideál. Spoj na magnet funguje skvěle, je bytelný, dobře do sebe v jakékoliv poloze 'zaskočí'.


Polohovacích notebooků jsem už pár vyzkoušela a přijde mi to praktické. Skvěle se na nich v posteli čte, pohodlně se na nich v áčkové poloze sledují filmy a to je i výhoda toto, že se větráky vůbec nedotýkají peřin a počítač se nepřehřívá.


Samotný vzhled na mne také působí dobře, líbí se mi snad ještě více než bílé notebooky. Tohle totiž oproti nim působí už jako opravdový stroj. Hřbet je stříbrnošedý a má na sobě motiv 'textílie'. Většina konektorů je umístěna na tabletu. Klasicky je to USB, které je tu jen jednou, což je poměrně málo, jack na sluchátka a slot pro Micro SD. Také je tu tlačítko na zapínání notebooku, které je však malé a tak někdy poměrné obtížné počítač na poprvé zapnout. Samozřejmě tu už není vstup na CD.


Výdrž baterie je slušná. Co je tu ale pro nás převratné je operační systém Win 10. Na běžné 'prohlížecí' užívání je to fajn, ale bylo třeba si zvyknout. Vlastně bylo nutné si zvyknout, protože se tomu už pravděpodobně nikdo nevyhneme. Na nějaké zásahy a instalace programů jsem si ani zatím netroufla, ani grafickými programy jsem ho nezatěžovala. Myslím, že by to hravě zvládl, nemám ale potřebu je na ně mít. Jo, ale mamka na něm vyráběla přes Fotolab knížku a to vyžaduje stáhnutí celkem náročného programu, což také proběhlo bez problémů.


Ale teď už více holčičím věcem. Můj sametový a fotogenický župánek jsem dostala od značky Braun v nějaké soutěži, můj stylový hrnek je z dílny jednoho originálního českého designéra (můj oblíbený), povlečení IKEA a přehoz jsem objevila za pár korun v sekáči. Bílý podnos je z Jisku za pár korun :-)


Jaký je váš nejoblíbenější druh relaxace?

Co vy a elektronika? Já musím říci, že mě docela baví si ji takto osahávat a následně o ní psát. Vím, že pro vás to asi nebude nic, co byste tu vyhledávali, tak se na tento článek podívejte alespoň po stránce fotek. Za ty děkuji mé mamce, která se učí a jde jí to moc dobře! Děkuji <3

P.S. Nezapomeňte na soutěž tady!

12 komentářů:

  1. Máš pěkný koutek v pokoji :). Já ráda taky relaxuju v posteli u filmů, videí na youtube a pročítání blogů. Taky ale ráda relaxuji sportem a procházkama, to je moje hodně oblíbená relaxace :). Fotky jsou super, mamka je šikovná

    OdpovědětVymazat
  2. Máš krásný stylový pokojík :) Já nejraději relaxuji v čerstvě povlečených péřových dekách s naducaným polštářem a nejlepší je, když mi ještě přítel při čtení blogů masíruje chodidla :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotečky :) Mám podobný tablet od Lenova a je to naprostý miláček, hlavně postelový a kavárenský,osobně já elektroniku mám hrozně ráda :D Máš opravdu krásné oblečení :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, to vidím poprvé, notebook, ze kterého jde udělat tablet, to jsou mi věci! Fotky jsou moc krásné, mamce se povedly :)

    OdpovědětVymazat
  5. maminka je šikovná, fotí skvěle:) a celkově, supr nápad

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký fotečky.S elektronikou moc nekamarádím,umím jen základní věci.

    OdpovědětVymazat
  7. Podle nadpisu jsem tedy nečekala reklamu na notebook :-) No nevadí, prohlédla jsem si spíš fotky, notebook v nejbližší době kupovat nebudu. Moc mě zaujal hrneček, ten je nádherný. A ještě si dovolím upozornit na chybu - župan je alespoň podle fotek z umělého saténu a ne ze sametu :-) Možná jen překlep :-) Deni.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezké fotečky! Mamka je šikulka! Já teda mám docela elektroniku ráda. Vždy, když si chci něco pořídit, tak to pořádně studuju, pročítám a často i objíždím obchody, abych danou věc viděla naživo. My osobně máme doma tablet Lenovo Yoga 2 a je super. Notebook využívám jen v práci. Jinak já nejraději relaxuju v posteli nebo ve vaně.
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  9. Neber si to špatně, tvůj blog mám ráda, ale poslední dobou je to tady samá reklama :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neberu, chápu tě, ale reklamami se to tu nehemží, myslím, že můžeš být úplně v klidu ;-) A myslím že to podávám tak, abyste to 'zkously', vzali si z toho něco zajímavého a navíc já mám možnost mít na nějaký čas notebook, takže asi tak, je to taková odměna za blogování ;-) A o těchto tématech blogerky často nepíší...

      Vymazat
  10. mám z článku radost, fotky se nám povedly. děkuji vám za pochvalu.

    OdpovědětVymazat
  11. Máš krásný blog:)
    osobně mám ráda relaxovat s čajem, vitaminy a u filmů nebo u blogu:) samozřejmě ještě v posteli!
    a notebook vypadá opravdu skvěle:) už je čas abych si na nějaký našetřila, protože ten svůj mám sice 4.rokem, ale už mele skoro s posledního. Není prostě nejlepší na tvorbu videí a grafiky celkově.
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat