čtvrtek 7. ledna 2016

Kosmetika Frais Monde - zklamání ze šamponu, nadšení z parfemovaých olejů

Krásný čtvrtek všem čtenářům!

Ozývám se a to znamená, že můj předposlední a nejvíc hektický týden zatím probíhá tak nějak v pohodě a dokonce jsem si našla čas na sepsání dnešního článku. Mám ho na blogovém listu už pěkně dlouho a jako jediný, neodškrtnutý, tam i po Vánocích zůstal. Proto bych to dnes ráda spravila. Abych to vzala od začátku, těšila jsem se na něj. Moc moc, ale...


Vy víte, že co je přírodní, to mne láká a ráda to zkouším. Tato Italská značka luxusní kosmetiky, která vznikla v roce 1987, a byla tak jako jedna z mála značek termální kosmetiky na trhu, o sobě říká, že je přírodní. Dokazuje to i certifikát Ministerstva zdravotnictví Itálie. A teď mě tedy poučte, jestli jste v tomto směru zběhlejší než já, ale obsahuje pár látek, které mně tedy přírodní nepřijdou. Přišla jsem sice na to, že když výrobek neobsahuje parabeny a silikony, má nálepku BIO, (což má dnes vše kromě šponu), ale stejně značka sama o sobě není přírodní, když přírodní jsou jen NĚKTERÉ její produkty, ne?

A to si představte, že nebýt BeBe a jejího článku zde, ani by mne nenapadlo, že šampon, který jsem dokonce zařadila do top produktů minulého roku a o kterém bych si ani maličko nemyslela, že čistý není, obsahuje dimethicone, tedy silikon.

Dnes vám ale představím několik produktů, a s těmi ostatními to tak hrozné nebude.


Začnu tedy tím největším zklamáním, které je paradoxně i můj velký oblíbenec - Šampon na mastné vlasy. Víte, že mám ráda šampony od Bione. Obzvlášť ty pivní, které mi dělaly opravdu pěkné vlasy. Měla jsem za to, že tento je ještě o třídu lepší. Mé vlasy s ním vydržely 3 dny bez mytí, celkem pěkné, a to je úspěch. Také jsem však přišla na to, že je moc důležité, jestli si je myji doma, v Jablonci, kde je vynikající a čistá voda, a nebo když si je myji v Praze, kde se voda nedá pít a také se mi tu mnohem rychleji mastí. Šampon dopoužívám, ale pak se vrátím opět k Bione. Rozdíl je mezi nimi také v ceně. Bione vyjde na cca 70 korun, FM na 180. 

A tedy obsahuje silikon, a spoustu parabenů.


Frais Monde Hydro Bio Reserve  je čistící gel, který používám klasicky do čistícího rotačního kartáčku. Vyhovuje mi ale používá ho zatím krátce. Celkem pění a pleť mám po čištění pěknou, nevysušenou. Najdete ho zde a stojí 300,-. Má pidi značku na přední straně - bio. Je tedy čistý, bez jakýchkoliv 'nečistot'.

Ale to jeho zavírání, to je docela děs. Otáčí se víkem ze strany na stranu a nikdy prostě nevíte, na čem jste. Jestli máte otevřeno, nebo naopak.


Zapečený bronzer

-Frais Monde dělá i dekorativní kosmetiku. A dělá toho opravdu docela dost. Stíny, pudry, tvářenky, rašenky, makeup, koretory,... já vyzkoušela tento zapečený bronzer. Vyrábí se jen v jednom odstínu a stojí 440 korun.

Je zapečený tak moc, že se z něj na štětec moc nedostanu a to i když se opravdu moc snažím a na štětec tlačím. To samé s prsty, na nich také není skoro nic vidět. Ze začátku to byl opravdu docela problém, navíc když ani na tváři nebylo nic vidět. Časem jsem se asi dostala skrz vrchní vrstvu a teď už je to lepší. I na fotce můžete vidět, že na pleti vypadá dobře. Ve složení jsem nenašla nic 'špatného'. Má lehoulinký shimmer, který vypadá moc krásně a moc přirozeně. Rozhodně to s ním nikdy nepřeženete. A přírodní dekorativka k přehánění makeupu není, ne?



Výrobce říká: ,,Bronzer je vytvořen na bázi sirné termální vody a přírodní soli. Neobsahuje parabeny, chemické konzervanty ani barviva. Díky obsahu kukuřičného škrobu pleť chrání a zklidňuje. Dodá pleti dokonalý a bezchybný vzhled. Zároveň pleť vyživuje a zanechává ji jemnou a zářivou.


Přírodní parfemované oleje

O nich jsem básnila už v několika článcích a dnes vám je konečně představím pořádně. Ve rtěnce je olovo jsem četla, že parfémy jsou fakt pěkný sajrajty, snad z veškeré kosmetiky největší. Není se čemu divit. Navíc se stříkají na citlivá místa v oblasti krku. Ale beru tuto knihu s nadhledem a zase tolik se jí neomezuji. I když parfémy používám jen zřídka, mám to asi podvědomě zafixované.

Tyto oleje jsou opravdu jen na bázi oleje, i když, snad se za 'parfum' neskrývá nic dalšího. Na výběr je snad z miliónu vůní a očichat všechny by vám trvalo pěkně dlouho. Já jsem tyto 3 dostala  a nevybírala jsem s je. Mandarinka, první flakónek, milujeme doma s maminkou, která je v dodržování přírodní kosmetiky striktní mnohem více než já, má k tomu vážné důvody. Obě jsme si ji zamilovaly. Vůně překvapivě vydrží dlouho. Aplikuje se na tepající místa, tedy za uši, na zápěstí.


Vůně to jsou takové zvláštní, netipické a samozřejmě voní jinak ve flakónku a jinak na kůži. Na Elninu si můžete za 14 korun nechat poslat pidi odstřik.


Jsou to opravdu zázračné parfémky, mám je moc ráda!


Kompletní portfolio této kosmetiky seženete na eshopu Parfemy-elnino, který je jejím hlavním distributorem. Tomuto eshopu také moc děkuji za poskytnutí některých produktů k recenzi!

Co vy a tato značka, už jste od ní něco zkoušeli?

Těším se na vaše názory, K <3

9 komentářů:

  1. Mám také dva parfémované oleje a jsou parádní, vážně mě hodně překvapily! Líbí se mi, jak se na kůži rozvinou a poměrně dlouho vydrží. Pak vlastním dvě rtěnky této značky a na to, že jsou přírodní tak nejsou nějak špatné, ale musím je ještě více prověřit. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Od elnina mi přišel vanilkový parfemovaný olej k Vánocům a doslova jsem se zamilovala :) Vanilku miluju, vždycky jsem chtěla parfém s touto vůní mít. A tenhle? Vydrží mi na kůži celý den, dokud se nevysprchuju. To se mi ještě nestalo, fakt pecka <3

    OdpovědětVymazat
  3. Já v rámci výzvy pro blogerky dostala na testování 2 rtěnky a 2 tyto parfémované oleje, takže ode dneška začínám taky řádně testovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten šampon je teda mazec. Ani bych ho nenazvala přírodním. S vodou máš pravdu, je velký rozdíl, jestli se člověk myje městskou nebo jinou vodou.

    OdpovědětVymazat
  5. Bronzer vypadá moc pěkně :) u přírodní kosmetiky často nechápu, jak to dělají, že vyrábí tak "ošklivá" balení :D většinou se mi na první pohled líbí více ta ne-přírodní kosmetika :) nemluvě o tom, že přírodní šampony mi vůbec nevyhovují :( ale líbí se mi, že se té přírody držíš! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tuto značku vůbec neznám, každopádně vypadá lákavě a možná se přeci jen podívám po nějakém produktu!:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Chápu tvé zklamání.. mě třeba vadí na Ziaje, že nemá zrovna super složení... každopádně bronzer vypadá moc hezky :)
    Měj se krásně, Šárka :)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda díky za inspiraci :) Vypadá to kouzelně

    OdpovědětVymazat