úterý 10. listopadu 2015

Bude Airbrush make-up revolucí v líčení?

Hezký den, milí čtenáři!

Doufám, že vás dnešní nadpis moc nezaskočil a že vás třeba naopak nadchl a že máte na dnešní článek chuť. S Kačkou z blogu Once Upon a Time jsme se totiž ve čtvrtek v čas oběda sešly v pěkné restauraci Kogo Polpo v centru Prahy, kde se konala první tisková konference značky Dinair, což je americká značka, která na českém trhu nově distribuje techniku Airbrush.


Já si pamatuji, že když jsem byla malá a kolem stojanů s kosmetikou v drogériích jsem jen toužebně chodila, listovala jsem si tímto tématem alespoň v knihovně. Kromě nespočtu knížek s účesy jsem si listovala i knihou o technice zvané Airbrush. V Americe to tedy znají a používají už dlouho.


Celé kouzlo tohoto revolučního systému nanášení makeupu je jen toto pero, do kterého se z maličkých flakónků po pouhých kapkách kape náplň.

Pero je připojeno do kompresoru a pomocí vzduchu tekutou náplň (makeupy, tvářenky, stíny) v jemné mlze z dálky stříká na pleť v jemné vrstvě. Aplikace je opravdu dokonalá, na pleti nejsou vidět jakékoliv stopy po štětcích a podobně a třeba to, jak zmizíkuje pupínky je opravdu geniální.


Abych řekla pravdu, opravdu mě to dostalo. Mimochodem, článek není placený a přístroj nemám doma. Možná, jestli si najdu čas, zúčastním se nějakých workshopů.

Výhodu vlastnění přísroje vidím hlavně v tom, když se někdo líčením živí. Vizážista může nalíčit x lidí a nemusí u toho řešit hygienu, protože pero se pleti vůbec nedotkne. Já osobně bych asi nedala dopustit na domalování obočí a řas klasicky tužkou a řasenkou, ale prý jde pomocí šablonek a zkušeností vykouzlit úplně vše, včeně rozjasňovače, lienek, řasenky...


Já přišla už nalíčená a proto jsem vyzkoušela jen tvářenku. Nejdříve jsem měla pocit, že jí mám moc, ale pak se mi to moc líbilo. Byla dokonale nanesena, jako ve photoshopu. Což tedy photoshop vlastně je! Tam se pracuje celkem podobně.


Vizážistka si pochvalovala to, že do otvoru pro náplň stačí na makeup jen 3 kapičky a ještě každému na míru namíchá přesný odstín. Lahvičky jsou v podstatě takové temperky, které se míchají dohromady a ze kterých se následně vytváří milión dalších odstínů.


Samozřejmě jsem koukala na složení a nejsem si jistá, ale mám takový pocit, že v něm bylo aluminium. No, v přírodní verzi nám tohle asi nikdo nevyrobí.


V restauraci nám bylo tedy k dispozici několik vizážistek, a dokonce i Pavel Bauer. A nechybělo ani dobré jídlo.


V tiskové zprávě je napsáno ještě to, že složení je lehké a neucpává póry. Je bez parabenů a silikonů a že makeup na pleti vydrží několik hodin. Má být voděodolný a odolný proti otěru. Musím říci, že to slibuje opravdu mnoho. Když budu mít možnost, sama vám to třeba vyzkouším ať sama mohu posoudit, jestli je to opravdu tak revoluční.


Stejně si ale myslím, že je to spíše na takový ten profi art makeup. Dá se s tím kouzlit, na obličej stříkat přes šablony různé vzory. Myslím, že českým ženám se to do kosmetických taštiček nedostane, ale do salónů a do vizížistických tašek určitě ano, jestli v nich už dávno nejsou.


Asi vás zajímá, kolik tato sranda stojí. Základní sada vyjde i se základními odstíny na necelých 6000,-.



Mně teď moc zajímá, jestli s touto technikou máte nějakou zkušenost a co si o ní myslíte! jsem zvědavá ;-)

P.S. Pár fotek je mých, většina ale od profíka, která na akci fotil :-)

www.airbrush-makeup.cz / www.dinair.com

11 komentářů:

  1. Jak píšeš, v Americe je tohle klasika už pár let. Zrovna nedávno, když jsem zase narazila na jedno z videí, kde se pomocí tohoto systému slečna líčila, jsem si říkala, kdypak to k nám vůbec dorazí a zda jestli. A vida je to tady. Mně by hodně zajímalo to vidět na živo, jestli je ten efekt vážně takový, jaký jsem vždy viděla (nebo spíš si představovala) v těch videích. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím, že jsem o airbrush měla docela mylné představy. Tento styl líčení se mi líbí a zajímalo by mě jestli ho někdy vyzkouším na vlastní kůži :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jestli to opravdu vypadá super přirozeně a hodně to vydrží, myslím, že vizážistkám se to za ty peníze opravdu vyplatí.

    OdpovědětVymazat
  4. Já tuhle techniku vždy obdivuji u zahraničních vizážistek. Jak s tímhle drahoušem, dělají nádherný svatební makeup. Jednou bych ho chtěla vyzkoušet na sobě.. tak snad se zadaří.. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych si líčení s airbrush technikou hrozně chtěla vyzkoušet. nejlíp nějaké extravagantní nebo úplně nejlíp nějaký celý bodypaint. Jednou jsem to už v ruce měla, ale to jsem s tím "kreslila" na papír.

    OdpovědětVymazat
  6. prezradila by si mi, aký máš lak na nechty? odtieň vyzerá veľmi pekne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je to Catrice 780 Welcome ToRoosywood a je také na podzim můj oblíbený :-)

      Vymazat
  7. Vypadá to zajímavě, je pravda , že v běžném životě si to moc představit nedokážu, ale u makeup artist ano , super článek
    http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi tohle líbí, ráda koukám na zahraniční videa, kde s tímto líčí. A ráda bych si to vyzkoušela, jak při líčení druhých tak na sobě.
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  9. Holky, možná to vyjde a tým značky Diniar pro nás a hlavně pro vás uspořádá workshop! Já se už těším <3

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, já dostala airbrush od konkurenční firmy jako dárek ze zámoří. Nicméně je to totální bomba. Člověk se s tím musí trošku naučit, používám zatím jen makeup a tvářenku, aplikaci kontur bohužel nejsem schopná zvládnout, dělá mi to pruhy, přirozeného efektu nemůžu za boha dosáhnout. Aplikace stínů je podle mě vyšší dívčí :D Ale všímají si toho i lidé v okolí a dělá to opravdu přirozený finish, krytí je vysoké, a drží to jako beton celý den :)

    OdpovědětVymazat