neděle 29. listopadu 2015

Braun Silk-épil 5 + vánoční večírek

Krásnou neděli, milí čtenáři!

Dnes bych se s vámi chtěla podívat na zoubek tomuto epilátoru, který je určen začátečníkům v oblasti epilace. Z mého pohledu vám nastíním, jak to vidím já a jako bonus vám na konci článku ukáži i pár fotek ze čtvrteční akce, kterou pořádalo právě zastoupení značky Braun a která byla moc povedená!

Mé předchozí zkušenosti s epilací nejsou nijak závratné, pamatuji si jen, že jsem snad ještě na základce po nějakém holítku, které by mne chloupku zbavilo na dlouhou dobu, strašně moc toužila. Když jsem byla neodbytná, půjčila mi to své teta, která s ním epilaci nemohla vydržet. Dokonce mi i jednou vyprávěla příhodu, jak se rozhodla si nohy oholit těsně před tím, než si vyrazila s kamarádkami na přehradu na koupání. Jak myslíte, že to dopadlo? No, jednu nohu měla podrážděnou a zarudlou, tu druhou raději neoholenou. (nejsem si úplně jistá, nejspíš to bylo toto) S tímto holítkem byla epilace hlučná a navíc strojek musel po její trvání být připojen do zásuvky. Vydrželo mi to asi rok, pak mne to přestalo bavit. Navíc ani výsledek nebyl tak uspokojivý, jak jsem čekala. Je ale neskutečné, jak se vše rychle vyvíjí a inovuje.


Ještě než začnu měla bych zmínit, že mě epilace nebolí. Jasně, že ji cítím, ale nikdy, ani u toho předchozího typu strojku, jsem s tím neměla problém. Ani s následným zarůstáním chloupků nebo zčervenáním jsem se nikdy nesetkala. Navíc mám tedy celkem jemné chloupky.

Na fotce je vše, co je součástí balení. Nabíječka, kartáček pro čištění, výměnné hlavice - jedna na epilaci, druhá sloužící jako žiletka a průhledný nástavec - zastřihávač. Cena sady se pohybuje kolem 1500-2000 korun a strojek se vyrábí ve 3 barevných variantách.


Braun Silk-épil 5 Wet & Dry je na trhu celkem krátce, teprve od října. Již z názvu je patrné, že se tento strojek může používat i ve sprše, tedy na mokro. V tom já vidím obrovskou výhodu a stále se ji nemohu nabažit. Strojek před použitím stačí pomocí kabelu nabít a pak vesele epilovat, samozřejmě již bez kabelu. Ve sprše to skoro necítím, ale zase na druhou stranu mám pocit, že efekt epilace není tak uspokojivý, jako když se epiluji nasucho. Nejlepší asi je epilovat pokožku suchou, ale hned po sprše/vaně.

(Hlavice na epilaci s masážní nástavcem. Sama jsem vypozorovala, že když masážní hlavici sundám, je epilace účinnější a rychlejší, ale na úkor větší bolesti)

Strojek má klasicky dvě rychlosti, jednoduché ovládaní, protiskluzový povrch, aby se i v mokru pohodlně držel a nevyklouzával z ruky. Možná že mi ještě stále vadí hluk, který vydává, když se s ním pracuje. Je to ale o dost lepší, než ten můj starý typ.

(Holící hlavice, kterou jsem si oblíbila na holení podpaží. Už nemusím neustále kupovat žiletky. Navíc nedráždí pokožku. Na fotce níže je ještě se zastřihávací hlavicí)

Nohy si holím cca měsíc a každý víkend. Bohužel se mi ještě nestalo, že by mi po dokonalém oholení nohy vydržely hladké celý měsíc. Myslím ale že je to jen tím, že proces trvá jen tak krátce a že po dlouhém užívání se to zlepší. Kraťoučké chloupky stále dorůstají a navíc hlavice nechytne vždy úplně všechny, ty nejkratší zkrátka nezachytí.

Celé mě to ale moc baví. Řadím to do svého procesu domácího víkendového welness a žiletky jsem vyřadila.


Jak jste na tom s epilací vy? Čemu dáváte přednost? Jaké máte zkušenosti? Těším se na vaše komentáře a buďte ve střehu, v týdnu se tu o tento přístroj objeví veliká vánoční soutěž!

A moc děkuji poskytnutí strojku k recenzi a do soutěže!


Teď vás vezmu s sebou na jedno příjemné blogerské setkání, které se konalo na Hradčanské, v kavárně Cafe Pointa. Využila jsem toho, že to mám kousíček a obula si vysoké boty, mé oblíbené. Na přípravu jsem neměla moc času, protože jsem klasicky měla dlouho školu, stejně jsem si přípravy ale užila. Pořádně jsem se po několika dnech nalíčila a udělala ze sebe dámu. 


Prostředí bylo krásné, ale celkem tmavé. Takže fotografovi (Martin Svoboda) palec nahoru, je opravdu šikovný! Já svůj foťák ani nevytáhla.


Celý večer moderovala Zorka Hejdová, které to moc slušelo. Na programu byl úvod, kdy se nás ptala, co si přejeme k vánocům. Já si v tu chvíli nemohla na nic vzpomenout, protože kromě spodního prádla a tašky na notebook opravdu nich nechci/nepotřebuji.


Přichystaná pro nás byla soutěž se skládáním puzzle, věšení ozdobiček na stromeček s přáním, raut, workshop o balení dárků a hlavně pořádné klábosení s holkama. Obzvlášť dobře jsem si popovídala s milou Haničkou a Kristýnkou.

Jinak nám byly představeny novinky. Kromě různých řad epilčních strojků značka Braun prodává i opět několik variant mechanických čistících kartáčků na obličej.

(angel, Hani, já)
Na cestu jsme dostaly ty nejlepší makrónky!

Pevně věřím, že jsem vám dnešním článkem udělala radost, zase o kousíček více vás navnadila na Vánoce! Mimochodem, krásnou první adventní neděli a nezapomeňte, že od teď až do štědrého dne se tu pravidelně každý týden minimálně jednou objeví pořádná soutěž! Kdo se těší?

Kristine<3

19 komentářů:

  1. aká si bola krásna :)) a ja mám jeden strojček od philipsu už 4 roky vtedy stál takmer 80€ čo je na tie pomery dosť a takmer ho nepužívam :( ma to bolí :D ale asi zase začnem, stojí to za tie týždne holých nôh :))

    OdpovědětVymazat
  2. To musela být opravdu skvělá akce a moc Ti to sluší :). Epilátor musí být určitě super, mně se právě asi před půl rokem pokazil, tak bych si časem ráda pořídila nový :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja epilátor používam už roky, pravidelne od jari do jesene, teraz to trošku flákam, priznávam, ale raz mesačne ho určite vytiahnem. Neviem si predstaviť tú stratu času každý druhý deň v sprche holiť nohy... mám ich dosť dlhé, to sa človek celkom narobí :) radšej raz mesačne depilujem, po rokoch používania je tých chĺpkov naozaj oveľa menej

    OdpovědětVymazat
  4. Akce musela být super, z fotek z ní jde uplně super atmosféra :) jinak, já epilátor nikdy nepoužívala, jsem věrná klasickým žiletkám, nevím no, je to podle mě nejpohodlnější :D :) ale třeba někdy zaexperimentuju a zkusím epilátor.. :D

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  5. Já zatím pořád používám jen žiletky, ale určitě bych takovýho pomocníka ráda vyzkoušela taky :). Věřím, že jste si den s Braun užily, moc hezké fotky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se nezapomeň zapojit do soutěže, která tu bude cobydup :-)

      Vymazat
    2. Tak se nezapomeň zapojit do soutěže, která tu bude cobydup :-)

      Vymazat
  6. mám doma také epilátor od Braunu, ale mám ho už dlouho a spíš mi vždy udělal takovou tu vyrážku z podrážděné pokožky :-/ navíc to ani dost dobře neholilo, přijde mi. Takže dávám přednost žiletkám. Ale pokud své technologie inovovali, proč ne :)
    http://thankgodiamwoman.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to určitě dost individuální, to je jasné :-) A jak to jde všechno do předu, nestačím se ani divit. Myslím, že za pár let už budou dnešní strojky pasé ;-)

      Vymazat
    2. Je to určitě dost individuální, to je jasné :-) A jak to jde všechno do předu, nestačím se ani divit. Myslím, že za pár let už budou dnešní strojky pasé ;-)

      Vymazat
  7. Bylo to zase parádní a moc ráda jsem tě opět viděla! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tebe! Až budeš mít cestu do Prahy, dej vědět ;-)

      Vymazat
    2. Já tebe! Až budeš mít cestu do Prahy, dej vědět ;-)

      Vymazat
  8. ja som na nohy začala používať hneď od začiatku epilátor a mám ho do teraz philips možno to bude niakych 5-6rokov, ale do podpazušia používam žiletky iba ale s týmto by sa dalo, braun je dobrá značka páči sa mi

    OdpovědětVymazat
  9. Na epilátorech je nejhorší ten začátek. Ale jak si na ně zvykneš, tak už bolest tak nějak sama zmizí ... Tak dost chválení, pořád jsou místa kde mám strach a používám jen holítko :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Já se vždycky holila žiletkou, ale co mám epilátor, tak už bych rozhodně nešla zpátky. Sice jsem si ze začátku musela zvyknout na to štípání, ale teď už mi to vůbec nepřijde a hlavně se nemusím "holit" tak často, takže ušetřím spoustu času. Hodně mi při výběru pomohly tyhle recenze, nakonec jsem díky nim vybrala právě Braun Silk-epil :) Jo a díky za článek, ta akce vypadá fakt luxusně!

    OdpovědětVymazat
  11. Já se rozhoduji mezi Braun LS 5560 a Braun Silk Epil 5. Nevím, je tento test depilátorů dobrý?

    OdpovědětVymazat