pondělí 26. října 2015

Podzimní outfit + střípky z vysokoškolského života

Hezký den, mí milí čtenáři!

Včera jsem nějak článek nezvládla, asi se potřebuji vyrovnat se změnou času, která mě pokaždé tak rozhodí. Tma, která je teď za okny tak brzy mne trošku děsí a deprimuje, zase ale ve mne evokuje brzký příchod Vánoc. Máte to také tak?

Víkendy jsou teď pro mne moc krátké. Chci stihnout vše, co bych tu normálně stihla za celý týden, ve výsledku pak neudělám skoro nic. Pořád nevím, kde raději fotit outfity. Jestli v Praze, nebo doma, pak zjišťuji, že mi nich chybí něco, co mám na koleji a naopak...

Tyto fotky vznikly doma, v krásném podzimním odpoledni v přírodě, kdy jsem si oblékla 'košilošaty', které jsem nosila moc ráda v létě a které jsem vám zapomněla ukázat. Myslím ale, že se silonkami a kabátkem se dají nosit i v teplejších podzimních dnech. Mně se tento trend moc líbí, košile nosím moc ráda, možná úplně nejraději, co se vršků týká a bylo tedy jasné, že tohle bude něco pro mě. Jak se vám líbí?


...Stěžovala jsem si kamarádovi na Designbloku: 'Hele, Jirko, a tebe neotravuje tahat pořád tam a zpátky ten těžkej kufr?' A Jirka na to, že neotravuje, protože on cestuje domů a do Prahy vždy jen s batůžkem. No jo, chlapi. To je jasné. Jim stačí jen troje náhradní prádlo a dvě trička, notebook. Za to já tahám vše sem a tam. Nikdy všechno nepotřebuji, ale co kdyby, že... a co kdybych to zrovna neměla u sebe, no to by byl oheň na střeše.

Takže už v pondělí ráno, na hodině jakéhosi navrhování (studuji produktový design) si píši poznámku na další neděli, že potřebuji do Prahy dovézt podstavec na dort (skleněný, asi 4-kilový, jo, vážně, nekecám! Protože si prostě máme za první semestr vymyslet nějakou svou originální a tu cotuještěnikdynebyla a přesto funkční formu na BÁBOVKU! Jo a taky tu karimatku, protože kamarádka se u mě minule po párty na podlaze moc dobře nevyspala. Bylo mi trapně, do té doby jsem se cítila být dobrou hostitelkou...

Jo a ještě OTVÍRÁK NA KONZERVY! Abych se už nikdy necítila tak, jako minulý týden. Hladově a trapně. Chcete ten příběh slyšet? To jsem si takhle poprvé rozhodla uvařit v naší vybavený kuchyňce (bez oken!, umyvadla, představ si jen dvouplotýnkovej vařič, který je zapnut do prodlužovačky, protože nejbližší zásuvka je x metrů daleko) můj nejoblíbenější těstovinový salát. Těstovinky, majonéza, jablka, šunka, tymián. Ok, to by bylo. Ale něco tomu k dokonalosti chybí - KUKUŘICE. Popadla jsem konzervu a zjistila, že je bez samootvírání. Ok, otvírák není, kukuřice nebude. Ani na můj inzerát na kolejní nástěnce se nikdo nechytl, ani za pytlík bonbónů. A jako na potvoru v nejbližším supermárketu dejvického kampusu jako by to věděli a jedinou kukuřici s otvíráním měli pekelně drahou . Bonduel.


Má kamarádka však přišla na geniální způsob, jak si zadara na Čerňák dopravit z Jablonce to, na co v hektickém balení zapomene. Její mamka to u nás šoupne řidiči do autobusu a ona si to v Praze za hoďku vyzvedne. Jak geniální. Jen nevím, co na to po čase bude říkat pan řidič :-D


Šaty mám z Dresslinku, překvapivě jsou docela nositelné. Materiál je to takový ten klasický 'klouzavý', najdete je ZDE. Pak má na sobě nové botky z H&M, kabátek taktéž, kabelku z ebay.

Jak se vám tyto fotky líbí?

A máte také nějaké nezapomenutelné historky z kolejí? Ráda si je poslechnu!




25 komentářů:

  1. Asi bych v tom teď už zmrzla, snad ještě budou dny na podobné outfity :) Sluší ti to :)

    Janina
    bloggopis.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Hodne moc ti to slusi. :) ty saty vypadaji perfektne.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj. Podľa mňa sú šaty naozaj na leto ( vyzerajú dosť tenké ), ale majú krásnu farbu a košeľové sa mi vždy páčili.
    A z kuchynky na intráku si nič nerob, to je asi všade tak. My sme kuchynku nemali, len elektrickú dvojplatničku na chodbe na mini poličke :-) Ak si chceš variť, tak musíš mať tajnú platničku na izbe :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, opravdu krásné fotky !! :) No jelikož bydlím asi deset minut od školy, tak bohužel ne, ale my si to vynahradíme jinak :))

    OdpovědětVymazat
  5. Kolejní život stojí za to ;) a když člověk nemá otvírák a podobné instrumenty, je nejlepší se jít zeptat hezkého souseda ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. posielanie po autobuse je uplne bezna zalezitost :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kristy, seš úplně krásná :) Fakt povedený fotky a košilošaty se mi líbí hodně

    OdpovědětVymazat
  8. krásne fotky! a pokiaľ ide o to ťahanie kufru, zo začiatku som si tiež vláčila kopec vecí hore dole, po čase ma to prestalo baviť a hľadela som na praktickú stránku :D zopár vecí, ľahko kombinovateľných a hlavne pohodlných a neskôr som zistila, že naozaj už to "keby niečo" dlho nezafungovalo, a tak som si prestala baliť veci navyše, ktoré ani nevyužijem a cestovalo sa oveľa lepšie :D treba si len na ten systém zvyknúť :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Ta druhá fotka je úplně top! Jsi krásná a víš co ti sluší :) To oceňuji!

    Style Solution

    OdpovědětVymazat
  10. Pobavila jsem se :D Já tohle neznám, na koelji ani internátu jsem nikdy nebydlela, ale jednou se mi stao tobě co s konzervou. No odnesl to nůž, je teď takový trošičku zubatý :D

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné fotky! No jsem ráda, že bydlím v Brně na bytě, kde už postupem času máme fakt všechno, co by kdo mohl potřebovat. Když jsem byla na Erasmu na koleji, tak jsem úplně trpěla, ta kuchyňka byla hrozná. Takže tě naprosto chápu a trochu i lituju, ale co, studentský život, dá se to přežít :D :D

    OdpovědětVymazat
  12. Šaty jsou hezké a moc Ti sluší! Já naštěstí tenhle kolejní život nemusela řešit, protože mám školu 20 minut jízdy vlakem takže to se dalo :)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Moc povedené fotky, líbí se mi jak jsi na focení zrovna vychytala "golden hour" ..nádhera!!:))

    OdpovědětVymazat
  14. Outfit vypadá moc hezky, sluší Ti. A to světlo na těch fotkách je super.^^ Kolejní zážitky jsou nejlepší. Uvidíš, že si jich užiješ ještě spoustu.^^ Já když jsem poprvé dojela na koleje, tak jsem si neprozřetelně nepřivezla ani lžičku. Takže první, co jsem byla po příjezdu kupovat byl plechový hrnek na uvaření vody, protože ani varná konev nebyla. Příbor a misku. A s tím jsem musela vydržet dva týdny, protože dřív jsem se zpátky domů nedostala a kupovat nové nádobí se mi nechtělo.^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, to je dobré. Já mám cestu busem jen na hoďku a deset minut, tak to mám ještě celkem v poho :-)

      Vymazat
  15. Wow, vetsinou jen ctu a nekomentuju, ale u tohohle outfitu prpste musim! Ke toti skvelej! Neskutecne ti slusi a co dodat k tomu pozadi a pocasi... Fakt nadherny fotky :) A to presouvani celyho tydenniho vs vikendovyho zivota z Prahy domu znam, bohuzel :D :)

    OdpovědětVymazat
  16. mas fakt pekny fotky, to jde videt kvalitni fotak :) jinak ja jsem myslela, ze studujes architekturu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotky fotil opravdový profesionální fotograf, tak ještě, aby ne ;-) Děkujeme za pochvalu! A studuji ČVUT, Fakultu architektury, obor produktový design :-)

      Vymazat
  17. Holky, všem vám moc děkuji, jste super! <3

    OdpovědětVymazat
  18. tyhle strasti s Tebou sdílím... každý týden s sebou musím tahat vše, co bych potencionálně mohla potřebovat, protože kdybych to neměla, tak budu samozřejmě pěkně naštvaná :D proto jsem ráda, že alespoň už nebydlím na koleji, ale ve "svém", kde mám vše, co potřebuji a hlavně pořádnou kuchyň, ta kolejní mě z toho všeho prudila nejvíc, protože fakt ráda vařím. jinak fotky jsou naprostá bomba, na té třetí od konce bych mohla oči nechat :) moc se mi tenhle typ šatů teď líbí.

    OdpovědětVymazat
  19. Celkem si mě článkem pobavila, protože jsem aspoň zavzpomínala na své strasti v Liberci na VŠ. Otvírák jsem neměla, otvíralo se nožem :D

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, moc se mi líbí ty modré šaty.Jaká je to velikost?Ale bojím se objednávat oblečení přes internet.

    OdpovědětVymazat