pátek 16. října 2015

Jak se starám o své vlasy, co používám + soutěž o tři balíčky Donna Hair

Hezký pátek, milé čtenářky!

Ani si nevzpomínám, kdy jsem článek týkající se péče o vlasy psala naposledy. Dnes vám tedy představím mou aktualizaci produktů, které jsem si oblíbila nejvíce a ke kterým se stále vracím, pak nějaké novinky v péči o vlasy a nakonec pro vás v závěru článku mám soutěž o 3 balení tabletek Donna Hair, které už několik měsíců testuji a o kterých vám dnes něco málo poreferuji.


Na fotce výše je tedy vše, co mé vlasy mají nejraději. Je toho poměrně dost, to uznávám, stejně tu ale chybí novinky v podobě šampónů, které už mám v Praze a které jsem vám ukazovala v posledním novinkovém článku, pak také hřebeny a gumičky.


Přírodní šampóny jsou nejlepší

Začnu tedy šampony a kondicionéry, které považuji za ty úplně nejlepší, jaké jsem kdy vyzkoušela. Používám je už několik let a samozřejmě je střídám s těmi, které aktuálně testuji, vždy se k nim ale stejně ráda vracím. Značka Bione je co se vlasové péče má opravdu oblíbená. Složení těchto šamponů je bez silikonů a bez parabenů, což je na mých vlasech po umytí dost znát. Jsou lehké, vzdušné, vydrží dlouho pěkné. Vyzkoušela jsem od této značky i šampon s pivními kvasnicemi, ve kterém byly i kousíčky chmelu a ten byl také skvělý. Kondicionér má stejně přívětivé složení a také ho používám moc ráda. Bezoplachový kondicionér je dobrý v šetření času, jeho aplikace je rychlá a také je super. Kondicionér Orofluido používám doma, mám ho ráda, vlasy nezatěžuje.


Bez olejů ani ránu

Olejíčky na vlasy jsou záležitost, bez které bych si nedokázala představit úpravu vlasů. Dove Dry oil používám od té doby, kdy se začal vyrábět. Vyhovuje mi, nanáším ho jen na konečky vlasů a mám je neskutečné hebké. Ještě lepší olejíček je ale tento od Matrixu, který používám nejdéle ze všech, asi 3 roky, sehnat se dá v kadeřnických potřebách a na něm je vidět, že je určen profíkům, je opravdu ještě lepší než ten Dove. A nakonec je na fotce i horká novinka od Dove, tedy Serum In-Oil, a ten je určen na extrémně poškozené vlasy. Je dvoufázový a moc se na něj těším.


Abych řekla pravdu, stylingové přípravky používám zřídka. Přijde mi, že vlasy zbytečně zatěžují a jsou tedy v mém případě přebytečné. Lak na vlasy sice používám, ale to jen většinou, když si dělám drdol nebo něco podobného. Po tužidle také sáhnu jen zřídka, vlasy se mi po něm dříve mastí, zase je s nimi ale větší řeč a jsou více poddajné a toto od Aussie určené na objem i splňuje to, co má. A nakonec suchý šampon od stejné značky, který když nemusím tak nepoužiji, ale občas se opravdu hodí. Aussie šampony mi přišly hrozné, jejich stylingové produkty mám ale ráda a navíc i  moc hezky voní.


Jestli mám s vlasy nějaký problém tak je to určitě ten, že mi dost padají. Myslím, že je to tak na hranici toho, jestli je to normální nebo ne. Mám hrůzu z česání mokrých a umytých vlasů, protože z hřebenu jich vždy vyndávám celý chumel. Během dne je nacházím všude a dost mě to irituje. Bylinnou vlasovou vodu od Alpy jsem za pár korun koupila v malé drogérii a stále hned vedle produktů od Bione. Je určena na vypadávající vlasy a má se do vlasů vmasírovávat každý den, hlavně do oblasti, kde byste nosili třeba čelenku. Její složení je čistě přírodní, takže si myslím, že nemůžete jejím používáním nic zkazit. Působí proti vypadávání vlasů a svědění pokožky, které dopřává vše, co potřebuje.

Díky Cosmopolitanu jsem měla možnost vyzkoušet tabletky Donna Hair Forte, které obsahují komplexní složení pro pěkné a zdravé vlasy. Obsahují extrakt z kopřivy dvoudomé a přesličky rolní, dále aminokyseliny, které jsou základními stavebními kameny keratinu. Podrobnější složení najdete zde.

Já jsem teď na konci 3 měsíční kůry a vidím, že vlasy mi padají mnohem méně a naopak mi spousta nových roste. Myslím ale, že kůru bude dobré jednou za čas opakovat, aby se doplnily potřebné vitamíny, které mi očividně chybí.


Co se mých vlasů týká, tak ty jsou neskutečně jemné, hebké a nepoddajné. Celkem rychle se mastí, takže je třeba je mýt každý druhý den. Jsem teď asi měsíc zpátky ostříhaná a od vlasů useklých do roviny jsem přešla k 'jemně' sestříhaným konečkům. Tento střih se mi moc líbí a i mi vyhovuje, vlasy jen umyji, vyfoukám a mám je krásně rovné, takže ani nežehlím.


Teď ale to nejlepší - SOUTĚŽ! Cosmo pro vás do soutěže věnovalo 3 balíčky tříměsíční kůry Donna Hair Forte, o které startuje soutěž právě teď! Podmínkou je však ke komentáři připojit váš tip pro dokonalé vlasy, který razíte vy. Vybírat tentokrát nebude random ale já, a vyberu ten nejzajímavější a nejoriginálnější komentář.

-Do komentáře kromě vašeho tipu připište svou mailovou adresu!
-Sledujte můj blog přes GFC, (to je jen pro ty, kdo mají účet na googlu/bloggeru a přidáte se v levém postranním panelu), Facebook a nebo Instagram! Budu samozřejmě ráda za vše, ale chtěla jsem udělat takhle pěknou hodnotnou soutěž pro všechny. Takže jestli jen lajkujete na FB, nezapomeňte do komentáře dopsat vaše fb jméno, jinak bude komentář neplatný!

-Platí pro CZ/SK a trvá do 4.11!

HODNĚ ŠTĚSTÍ!

k.







53 komentářů:

  1. Ty jo, fakt mas toho dost. Me naopak prirodni sampony vubec nesedi, mam po nich odporny vlasy. A bohuzel mi tez padaji a to dost, jsou vsude.
    Jinak super produkt na vlasy jsem objevila nedavno, olejicek od Oriflame. Je dokonaly, vlasy jsou po nem uzasne vyzivene. Take chci zacit zase brat pravidelne panthenol na vlasy, snad na padani zabere, krom toho tip nemam, vlasy dokonaly nemam kvuli padani a trepeni konecku.
    charmedka92@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. super giveaway!
    dokonalý recept na dobre vlasy sa snažím nájsť aj ja ten najlepší. vyskúšala som zatial vela vecí a produktov, teraz používam balzam na vlasy od loreal na lamave sa vlasy a je zatial super :) ale raz som si dala na umyté vlasy rozvŕlane(aby si chápala normalne rozmyxované) vajíčko :D a dala na vlasy hlavne na končeky vlasov. dala som si vlasy do igelitky a nechala posobyť asi tak na 20 min. potom som to len opláchla a bolo to hotové. vlasy mi to naozaj vyživilo a boli užasne jemné.
    sledujem ta pod tymto učtom :)
    bohužial fb som si nedávno vymazala... a instagram nemam. dufam že to nieje taky problem, ale ak ako tak aspon dam moťno nejakú radu :D
    micka185@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám vlasy zplihlé, jemné, mám jich málo a ještě se mi k tomu krepatí, takže vážně bomba :D. Čas od času mi hodně padají, jako právě teď, zkoušela jsem tabletky a kdo ví, co ještě, ale jediné, co mi na tohle pomohlo byl Biohar, po kterém mi začaly růst nové vlasy a zrychlil růst těch původních, takže byly vlasy hustší. Vždycky se k němu ráda vracím a už ho nedám z ruky :).
    lucie.el.zet@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. A kde je ten tvůj názor na ty tabletky DonnaHair? Buď jsem to přehlídla nebo nevím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle ti nestačí?

      Díky Cosmopolitanu jsem měla možnost vyzkoušet tabletky Donna Hair Forte, které obsahují komplexní složení pro pěkné a zdravé vlasy. Obsahují extrakt z kopřivy dvoudomé a přesličky rolní, dále aminokyseliny, které jsou základními stavebními kameny keratinu. Podrobnější složení najdete zde.

      Já jsem teď na konci 3 měsíční kůry a vidím, že vlasy mi padají mnohem méně a naopak mi spousta nových roste. Myslím ale, že kůru bude dobré jednou za čas opakovat, aby se doplnily potřebné vitamíny, které mi očividně chybí.

      Jinak vím o tom, že jsem se o tabletkách moc nerozepsala, ale ono to z takhle krátké doby používání moc nemá cenu. Jak jsem psala, díkybohu mi vlasy přestaly padat v takovém neúnosném množství, za což jsem jim vděčná. Odkazovala jsem v článku na jejich složení, tak se koukni. myslím, že je dost komplexní a že vlasům dodá, co potřebují :-)

      Vymazat
  6. U mňa samozrejme šampóny bez silikonov, nakoľko silikóny mi len zaťažujú vlasy a sú take zhrubnuté, no raz za čas im doprajem nejakú tú kúru. Nezabúdam na kondicionery alebo masku do koncekov, nech nie sú vysusene. Uzivam vitaminy zinok a equivitu, a prejavuje sa to na rýchlom raste a viac zdravých vlaskoch. A doplňujem to vysoko kvalitnym olivovym olejom, ktory vmasirujem do celych vlasov, zabalim a mam napr. 24 hodín ;)) zazrak a mam uzasne zdravé vlasy :))
    Sledujem cez gfc pod tymto menom a mail 17monika6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj! Musím říct, že máš strašně krásné vlasy a moc se mi líbí tvá barva,takovou bych si taky přála,ale jelikož je mám tmavší a víc v teplých odstínech,tak se mi do něčeho podobného moc nechce . Jinak co se týče mých vlasů mám je hrozné. Od přírody vlnité, nepoddajné,suché a krepaté. No zkrátka dokáží mě pěkně potrápit. Takže žádný speciální typ jak na dokonalé vlasy opravdu nemám, ale ráda bych ho vlastnila, jelikož mě to hodně štve a trápí. Jediným takovým hodně velkým pomocníkem jsou Oleje. Držím se pravidla olejovat a olejovat, jelikož to jediné mi vlasy dá tak nějak dohromady. Taktéž jsem si momentálně dala velkou výzvu a to takovou, že bych si chtěla nechat odrůst barvu a nechat si své vlasy přírodní. Zatím jsem to bez barvy vydržela rok, tak pevně doufám v to, že to vydržím až do konce a budu mít zdravé vlásky :)
    kajush.01@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Na každého platí něco jiného, taky je důležité se samozřejmě řídit typem vlasů a životním stylem, ale na mé vlasy platí střídání šamponů a péče, takže na vaně mám troje různé šampony a k nim hodící se kondicionér. Taky zobu vitamíny na pleť, nehty a vlasy a snažím se je tolik nefénovat. A mým svatým grálem je Mythic oil od Loreal, zatím nikoho, komu jsem ho doporučila, nezklamal.
    scruffy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky bych chtěla Bioné šampony vyzkoušet, minule jsem je hledala v Globusu, kde maj od Bioné krémy, ale bohužel jsem nepochodila. Co se týče mých vlasů, mám to podobně jako ty- jemné, myju většinou obden. Můj zázračný tip na hezké a nadýchané vlasy je ale šampon Garnier Fructis Densify, který vlasy opravdu nafoukne a k tomu voní jako bonpari, takže takové mlsání ve vaně. A pak pivo pivo pivo, protože chmel a kvasnice, ty určitě pomáhají :P niki.adamo@gmail.com, sleduju přes GFC.

    OdpovědětVymazat
  11. Dove pure care také používám a jsem nadšená, krásně mi konečky zacelý a mé lokly pěkně vytvaruje. Značku Bioné znám mám moc ráda jejich pleťový krém, ale na šampóny jsem se ještě nedívala, asi je budu muset omrknout.. :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  12. az tu bude mit nekdo navod na dokonale vlasy sem s nim! ja razim heslo zastrihvat a zastrihovat konecky jinak olejuju a olejuju jinak vlasy chranim a pecuji o ne s tonny and g. jejich masky jsou super, ale ze bych doma zkousela neco vyrabet to neee i kdyz jednou ale pachlo to 😂 takze jedine tonny and
    tomanova.katerina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, taková výbava, super! Máš krásné vlasy a tenhle článek se ti moc povedl:)

    Adel z adeljulisova.blogspot.cz
    Velká podzimní GIWEAWAY o šperky, peněženku a hodinky!

    OdpovědětVymazat
  14. Já taky bez olejíčků nedám ani ránu asi pět let používám zelený z avonu ten je můj stálý a pak zkouším spoustu dalších takže jsem ráda za tvoje rady, protože o těch od Dove jsem si ani v drogérce nevšimla :) Taky mi padaly vlasy už jsem z toho byla zoufalá měla jsem už strašně řidkej culíček tak jsem zašla k doktorovi a pravidelně jsem každej týden chodila na injekce B12, nakonec se zjistilo že jsem to měla ze stresu a až se mi přítel vrátil po půl roce z nemocnice tak to přestalo sice mi na hlavě skoro nic nezůstalo ale aspon mě to naučilo si jich víc vážit a pečovat o ně :D
    e-mail: domsulinek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Kiky :)
    Strašně si vážím takových to soutěží, je to moc milé od Tebe i Cosma! Výhra je strašně krásná a nebudu tady vypisovat, jak bych ji chtěla, protože to chce každá z nás. Ale upřímně řečeno, chtěla bych ji :D.. Teď vážně, mám teď hrozné období s vlasy. Začala jsem chodit navazující studium do Ostravy a jak nejsem zvyklá na to prostředí, tak mé vlasy tím vším okolo trpí. Mám jemné, kratší vlasy a jakmile mám vlasy umyté druhý den, vypadám jak poletá vodou. Takže z toho upadám do každodenní depky. Zkouším tak různé masky, jak kupované, tak domácí výroby, oleje a všechno ostatní. Ale nic tak nepomáhá. A právě je tomu týden, co jsem se dívala na Donna Hair Forte a četla recenze. Zaujalo mě to, ale cena mě trošku odrazuje, protože mám strach, že by mi to nezabralo jako ostatní což jsem zkoušela. A když jsem viděla tuhle super soutěž, tak jsem si říkala, že zkusím štěstí. Tak třeba se na mě usměje.
    Měj se krásně, Petra.
    Jinak sleduji přes FB jako Petra Ondřejová a blog čtu jako anonymka, protože nevím stále co to je GFC :-x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě dodatek: Můj email je: ondrejova.petra490@seznam.cz

      Vymazat
    2. GFC - musíš mít účet na google, pak se jen připojíš k pravidelným čtenářům vlevo v panelu :-)

      Vymazat
    3. Děkuju, jsi zlatá :) Moc mile mě překvapilo, že jsi zareagovala a odepsali mi! :)

      Vymazat
  16. Ja na vlasy používam mlieko. Vmasírujem do mokrých vlasov a som spokojná. Poradila mi to kaderníčka ale jediné čo som našla bolo v DMku od ich značky balea. Používam marhuľové ( meruňka ), mám už druhé balenie a mám pocit že je lepšie ako olejčeky, Po olejoch mám vlasy ťažké a tak ich používam iba ako zábal - dávam olivový na končeky. Šampón používam dove oxi, kúpila som ho po Tvojej recenzii a mám pocit, že je to najlepší šampón aký som doteraz mala. Takže ďakujem :-)
    lenka.ct@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. S tím padáním vlasů jsem na tom podobně. Občas si říkám jestli už nejsem paranoidní. Ale když člověk každý týden při čištění vysavače vidí ty chuchvalce vlasů, tak ho to celkem vyděsí.^^
    Jinak já svoje vlasy barvím, takže se jim snažím dávat co největší péči to jde. Hodně se jim líbilo, když jsem používala místo normálních barev na vlasy hennu. Krásně vlasy vyživí a zároveň jim dodá nádhernou zrzavou barvu. Já mám, ale od přírody dost tmavé vlasy, takže mi ta henna chytá jen zrzavý nádech. Takže je teď barvím chemicky. Ale asi se zase vrátím k henně.^^
    Jinak já jsem si naprosto zamilovala dřevěné hřebeny. Jsou geniální. Hlavně proto, že vlasy vůbec neelektrizují,s čímž jsem měla hrozný problém.
    Kromě toho, ale žádnou stálou péči nemám. Pořád to tak různě střídám a hledám to pravé. Hodně spokojená jsem byla s Aussie. Ale ráda bych přešla na přírodní produkty.
    A málem bych zapomněla na kokosový olej. To je naprosto geniální věc. Hlavně na mé suché konečky.
    elyonkas@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj,
    Bione šampony mě moc neokouzlily, ale olejíček od Matrixu mám doma taky a nedám na něj dopustit. Kupovala jsem si ho u kadeřnice a už mám doma další, lehce citrusově vonící limitku a těším se, až ho načnu. Mám stejný problém s padáním vlasů, které se mi často mastí, zároveň jsou ale extrémně suché v koncích a mám opravdu strašné lupy, pokud s tím něco neudělám. Moje tipy:
    myji vlasy studenou nebo max. vlažnou vodou
    jednou za měsíc je spláchnu třeba citrónovou štávou nebo pivem, oboje působí moc dobře
    na lupy zabírá jedině dehtový šampon od kožní lékařky na předpis
    češu vlasy jen tangle teezrem
    nejlepší kondicionér, který opravdu zjemní vlasy natoli, aby se daly rozčesat, a zároven je netíží, je Nivea Long and repair
    od Matrixu je ještě super pěna na zvětšení objemu vlasů ke kořínkům

    Krásný den, Hanka

    OdpovědětVymazat
  19. zapomněla jsem napsat, jak tě sleduji:-)
    na FB jako Hanča Číča Blažková, na GFC jako hanicka.cica
    můj email je hanicka.cica@seznam.cz

    ještě jednou přeji krásný večer, Hanka Blažková

    OdpovědětVymazat
  20. Sleduji všude, GFC Radka K., FB i insta
    moje tipy třeba to, že když mám vlasy bez lesku, dám si na ně zábal z kokosového oleje, dám igelit a ručník a nechám třeba hodinu na hlavě, pak vlasy umyju a vypadají zas hezky, další trik je ten, že když si vlasy po mytí důkladně osprchuju, dávám poslední vodu studenou (v předklonu), tím se prý šupinky na vlasech uzavřou, vlasy nejsou krepaté, vypadají zdravě
    e-mail radka.kaiserova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Vlasy vyživuji výživnou maskou od Kallosu (banánovou), hezky voní, vlasy jdou po ní perfektně rozčesat. Samozřejmost je ale dostatek vitamínů, po kterých vlasy rádi rostou a růst se i zrychluje. Takže jím mandle, vlašské ořechy (letošní), některé se dají ještě loupat. Mám nasušenou vlastní kopřivu, kterou jsem nadrtila do papírového sáčku a pak z ní připravuji čaj. Kopřiva má také hodně vitamínů a podporuje růst vlasů. Občas používám kopřivovou vlasovou vodu na masáž pokožky hlavy.
    gfc: Simoneta K
    e-mail: roxana66@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. blaschkeova.z@seznam.cz

    Skvělá soutěž! A taky dost aktuální! :-) Za mě je jasný favorit alpecin. Když vlasy padají více, tohle zabere vždycky.

    OdpovědětVymazat
  23. ale to je teda naozaj pekná kôpka! však nečudujem sa jej, aj ja mám veľa produktov na vlasy, pretože o tie sa snažím starať asi najviac. musím súhlasiť, že prírodna kozmetika je na vlasy najlepšia, práve som si kúpila tiež sprej (kondicionér) na vlasy od BIONE, ale keratín + phantenol a argánový olej, ktorý nadovšetko milujem! používam argánový olej ako samostatný olej od značky Jolanna a už bez neho nedokážem existovať! musela som bez neho vydržať mesiac a povedala som, že už nikdy viac! odvtedy mi mamka kupuje zásoby aspoň 4 balení - raz vykúpila celý regál! :D. inak, mám naozaj zvláštne vlasy - pri korienkoch mastné, na končekoch suché, kučeravé a tváriace sa husto... však tiež mám veľký problém s vypadávaním a rednutím vlasov - preto sa radšej vôbec nečešem, ale pri ich umývaní je stále zapchatá odpadová rúra v sprche :P. tiež som vyskúšala množstvo šampónov a sprejov a kondicionérov, však zatiaľ som (okrem argánového oleja) nenašla tak úplne to pravé orechové na moje vlasy... :).
    inak, krásna súťaž, sledujem ťa už dĺĺĺho a môj mail je kejmy.do.it (zavináč) gmail.com :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  24. co mám dát za tip, když je naše péče o vlasy tak moc podobná. na Bione taky nedám dopustit a vlasovou vodu pro změnu používám březovou, protože mám problém s velmi suchou pokožkou hlavy. asi vytáhnu tu babičkovskou, co mě učila ta moje babička. po umytí přelít vlasy vlažným vývarem z heřmánku, pro zklidnění pokožky nebo vlažnou vodou s trochou octa, pro větší lesk. nikdy se mi do toho nechce, protože chystat vývar nebo kýbl s vodou s octem, jsem prostě lenošná. ale zabírá to! a závan octa do chvíle vyvane a opravdu zbyde jen lesk. a vývar z heřmánku snad nemusím obhajovat. :)
    sleduji především na FB pod svým jménem, sleduji blogerek po vícero a upozornění na fb mi vždy připomene, kdo přidal nový článek. Eliška Horká, eliska.horka@email.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Jsem na tom podobně jako ty.Používám Bione Tekutý vlasy a šampon od Alverde mandle a arganový olej.Bez olejíčků do vlasů ani ránu.
    Sleduji tě na GFC i na FB jako Marcela Lišková.
    marcela.lisecko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Tip pro dokonalé vlasy? Možná to bude znít zvláštně, ale je to těhotenství :-) Teď mluvím z momentální zkušenosti, vždycky jsem toužila po dlouhých vlasech, ale nikdy jsem nedocílila delší délky než po ramena, ale co jsem byla těhotná, tak mi vlásky rostly jak splašený, navíc krásně hustý. K tomu správná životospráva, vitamíny a přírodní vlasová kosmetika (momentálně používám také od Bione) a žádné zbytečné vysoušení a pravidelné zástřihy. Teď mám tři týdny po porodu a vlasy jsou pořád nádherné, vím, že se to zase zlomí a dost se toho bojím, ale ten můj chlapeček za to stojí i kdybych pak měla být plešatá :-D.
    Tobě přeji krásný den a krásné vlásky!
    nikkyna03@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tvůj komentář jsem vybrala jako výherní :-)

      Vymazat
  27. Ahoj,

    Já na vlasy používám většinou jen kopřivový šampon a investuji spíše do kondicionéru. Od té doby, co jsem si pořídila Tangle Teezer jsem dost zkrátila délku česaní zacuchaných vlasů :D Takže ten můžu jedině doporučit. :) Také se mi osvědčilo nepoužívat moc stylingových přípravků. Možná jsem zatím ještě nenarazila na ten pravý, ale vždy se mi pak vlasy rychle mastí a tvoří se mi takové nerozčesatelné chuchvalce. :D

    OdpovědětVymazat
  28. S těmito tabletkami zkušenosti nemám, takže by mě moc zajímalo zda i na mě by fungovaly a moc bych si je přála vyzkoušet, protože mám také problém s vypadáváním vlasů a díky několika letům stresování se ve škole, mi jich za posledních 5 let na VŠ vypadalo strašně moc a z mé krásné husté hřívy jsou teď suché a slabé pramínky bez života :-(
    Ale co se mě osvědčilo hlavně na podporu lesku jsou určitě produkty o Aussie, které ač mají silikony tak jsou skvělé a moc hezky voní. Tyto produkty poté střídám s produkty od Lush, konkrétně se šampuky, které jsou naopak zase zcela přírodní a zvláště mám dobrou zkušenost se šampukem Seanik, po kterých jsem vlasy měla neskutečně hladký, jemný a lesklý :-) Jinak od léta používám také Biohar, což je taková vodička na podporu růstu vlasů, která se musí každý den vmasírovávat do pokožky hlavy :-) mám na spáncích řídnoucí místa, takže si téměř nemohu dělat ani culíky protože to vypadá jak kdyby se mi dělali kouty a stydím se za to a tak na to aplikuji tuto vodičku a slyšela jsem na ní i dost pozitivních reakcí, ale samozřejmě, je to běh na dlouhou trať :-)
    Jinak sleduji tě jak přes FB tak i přes instagram (tam jsem jako adria_hr (nerada bych zveřejňovala své jméno na fb, tak pokud tě sleduji i na více místech, stačí doufám i přezdívka na instagramu :-) )
    můj email je:
    ad.hruskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. S těmito tabletkami zkušenost mám a to velice dobrou, a pravidelně se k nim vracím. Ráda je používám ve spojení s tabletama Donna Nails, které mají trochu jiné složení, takže ta péče je pak taková komplexnější. Mno, čas od času taky užívám tablety Revalid, které jsou už ve srovnání s DH léčivem, tedy mají i nežádoucí vedlejší účinky, ale pokud člověk nemá vyloženě citlivý žaludek, tak je může brát už po snídani. Jinak o vlasy pečuji tak, že se je snažím co nejméně zatěžovat a tepelně je upravovat, takže ze šamponu volím ty proti lupům na rychlejší maštění a nějaký ten kondicionér. Fén používám výjměčně, žehličku ani kulmu nevlastním, a ze stylingových přípravků používám pouze lak na vlasy.
    Sleduju tě všude.. :-)
    martina.burdova@email.cz
    PS: Díky za tipy na kosmetiku od Bione, určitě se po ní podívám a ráda vyzkouším. :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Moj tip je neumývať si vlasy každý deň, celkovo to zaťažuje vlasy, sú suchšie alebo sa premastujú, ako u koho, tak každý 2-3 deň podla situácie uplne stačí. fb- Dada Kelečeniová
    d.keleceniova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Já zastávám názor, že aby byly vlasy krásné, musí být zdravé a dobře vyživené. Proto jsem si oblíbila prášky Biosil plus, které stojí pár korun a jsou opravdu výborné. Kromě toho se snažím je nemýt zbytečně často a samozřejmě je tepelně nenamáhat dennodenním žehlením, kulmováním atd. Ze značek mám nejraději Aussie, Schwarzkopf a Loreal (Paris i Professionnel), šampony ale také často kupuji ty přírodní bez silikonů a parabenů.
    Tablety Donna Hair jsem ještě nezkoušela, takže by mě určitě potěšilo, kdybych Biosil mohla na nějakou dobu vyměnit za tyto. :-)
    moncha17@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Takže každopádně vlasy nezatěžovat fénem (jen občas) a jsem na sebe pyšná, že to bude v listopadu rok, co jsem odložila žehličku, na kterou jsem byla denně závislá! A je to znát! Vlasy rostou daleko rychleji a hlavně si toho všímá i mé okolí. :) Jinak jsem vždy používala právě nějaké takovéhle vitamíny "pro pocit" :D (Biosil, Das gesunde plus, Donna Hair také). O prázdninách jsem řekla dost! Zainvestuji do něčeho, co chci, ikdyž to není pár stovek.. Pořídila jsem si Hairburst, teď dobírám poslední a to třetí pixličku. :) Vlasy mi rostou daleko rychleji, mám je pevnější. Peněz nelituji, v srpnu jsem si nechala vysněné ombre. A v září mi kamarádka dělala Brazilský keratin, aby se mi zase uzdravili po zesvětlování. Když koukám na ten svůj "koloběh" fotek, tak si říkám, že to není možné taková změna u tak nerozhodného člověka, jako jsem já :D:D. Říkám si, že se do vlasů opravdu vyplatí vrazit peníze a jsem za to ráda, snad to bude takhle pokračovat. :) Jinak používám šampon, kondicionéry, masky, séra, vlasové vody, olejíčky, spreje.. Snažím se jim dodat vše, co potřebují. :) V testován vitamínů a všeho určitě nekončím. :D
    Mohla bych se zeptat, kde bych mohla sehnat tyhle výrobky od Bione? Děkuji! :-*

    GFC: Terka Černá
    FB: Teruš Černá
    Insta: teresiacerna
    Sleduji Tě všude už nějakou tu dobu. :)
    E-mail: Te-ri-nka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Tak, moje tipy pre krásne vlasy sú jednoduché :) nefarbiť chemickými farbami, po umytí ich nechávať voľne uschnúť prípadne nepoužívať horúci vzduch pri sušení, neumývať v horúcej ale vo vlažnej vode, na záver opláchnuť chladnejšou vodou, papať oriešky, ktoré obsahujú vitamíny pre vlasy, česať ich kefou s kančími štetinami, nežehliť si ich príliš často, používať olejové zábaly - napr z kokosového oleja - raz za týždeň.Podstrihávať zničené končeky a samozrejme najväčšou radou je používať vhodný šampón pre tvoj typ vlasov a používať šampón prírodný - tj v BIO kvalite! :) vyrábajú sa napr aj také šampónové mydlá/ kocky/ šampúchy a tie potom preplachovať vodou a octom na udržanie správneho ph :)

    GFC: Sima
    FB: Sima Bellová
    E-mail: sima.bellova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Tento článek mě neskutečně pobavil, protože (až na olejíčky) používáme úplně stejné produkty. :)
    Bione je absolutní top, co se týče péče o vlasy a lopuchovou vodu používám kvůli větší lupivosti a je také super.
    Z mé extra péče o vlasy a zároveň tipy by se daly považovat rady mé babičky. Když je chladnější počasí a zhorší se mi lupy, oplachuji si vlasy a vlasovou pokožku studeným heřmánkem, krásně zklidňuje pokožku a navíc hezky voní. V létě si zase dělám přeliv z kopřiv, což dodá vlasům krásný lesk. Jen to chce najít nějaké místo na sbírání, kde nejezdí moc aut. :D
    Na fb tě sleduji jako Lucie Anna Veselá, email: veselaa.lucie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Ono když někdo nemá dokonalé vlasy od přírody, má je jemné, zplihlé, rychle se mastící nebo naopak velmi suché, je hodně těžké dosáhnout dokonalosti, bez toho, aby se tomu pomohlo třeba prodlužováním umělých vlasů.....
    Ale každá snaha se cení a každému vyhovuje něco jiného.....ono je taky důležité, v jakém prostředí se pohybujeme, zda v prašném nebo čistém anebo jak se stravujeme, jak jsme na tom se stresem....atd......
    Já osobně mám vcelku kvalitní vlasy, tmavé, husté a pevné a na můj vkus až příliš, poslední dobou se mi osvědčila obyčejná žitná mouka na vlasy. Vyčetla jsem to někde na netu, dvě čajové lžičky mouky, zalít vlažnou vodou, vytvořit kašičku a nanést na vlasy, pořádně promnout a stejně důkladně opláchnout, vlasy jsou pak opravdu jiné, odlehčené, příjmně jemné........takže to je teď můj recept na dokonalé vlasy......
    leuna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Beru už asi tři roky s přestávkama tyhle tabletky z DM: http://3.bp.blogspot.com/-Szk7AOI1NCo/UOXJg9gwStI/AAAAAAAABgk/c0oe3FjjSWc/s1600/das-gesunde-plus-2.jpg
    a díky nim mi začaly růst vlasy a mám svou vysněnou dělku a rostou rychle, takže můžu pořád zastřihávat. Ale šíleně mi rok a půl padají, samozřejmě doktoři nic nezjistili, ale na trichologii mi předepsali TrichaVit. Beru zatím měsíc a žádné zlepšení ale četla jsem skvělé recenze na lopuchový výluh od Naděje, který má zastavit padání a rostou nové vlasy takže v nejbližší budoucnosti nasadím :-)
    Sleduju tě jen tady. girl.ajna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  38. Bione je bezva, kupuji pořád dokola šampon s panthenolem, je prostě skvělý. A vitamíny mám z DMka Das gesunde Plus na vlasy a nehty a za tu cenu jsou parádní.
    kulhankova.a@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. ,,No Poo" neboli ,,No shampoo" je můj tip na dokonalé vlasy. Vlasy jsem si šamponem neumyla už 4 měsíce a musím říct, že takový výsledek jsem vážně nečekala. Před tím, než jsem začala používat metodu ,,No Poo", jsem vyzkoušela řadu šamponu, a teď už vím, že není nic lepšího, než nepoužívat šampon vůbec. Vlasy si umývám jen vodou, občas je propláchnu vodou se sodou nebo odvarem z hřebíčku, nic víc, nic míň. Vlasy mi sice pořád docela padají, ale jsou mnohem zdravější, lesklejší, a to nemluvím o penězích, které touto metodou ušetříte. Vřele doporučuji! kovarikova.barunka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj komentář se zajímavou a zde originální radou také vybírám jako nejlepší :-)

      Vymazat
  40. Vyzkoušej tenhle kondicionér http://www.vlasy-kosmetika.cz/bes-silkat-d2-restitutive-conditioner-1000ml-regeneracni-kondicioner-na-vlasy-7672.html :) Já ho používám asi měsíc a je první, se kterým jsem maximálně spokojena :)

    OdpovědětVymazat
  41. Používám šampóny bez silikonů, většinou bylinné, nejradši mám Alpu :) Dále také používám i vlasovou vodu, a bezoplachový kondicionér od Bione. Olejíček jsem používala od Avonu, teď mám od Garnier. Kondicionérům moc nedám, jelikož nemám vlasy tak dlouhé, ale používala jsem od Alverde.
    Jím zinek a selen. Používám dřevěný hřeben, bohužel si musím vlasy žehlit tak používám ochranu před teplem.

    Fb - Tery Rýznarová, ryznarova.t@gmail.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Moje vlasy jsou neuvěřitelné jemné a navíc jich je opravdu málo. To je asi ta nejhorší kombinace, že? Když jsem přestala užívat hormonální antikoncepci, situace se ještě zhoršila. Proto jakoukoliv posilu bych více než ocenila!! Můj tip jak vypadat chick i s nepříliš kvalitní genetickou výbavou je např. vyhrát si s účesy, které objem a strukturu účesu opticky dodají. Pletené copy, horké natáčky atd. Dalším nezbytným pomocníkem pro každého, kdo má stejný typ vlasů jako já je suchý šampon, ten kadeře nejen odmastí, ale od kořínků i dodá trochu té potřebné nadýchanosti. Myslím však, že žádný šampon ani maska vlasy nespasí. Proto je podle mého názoru nejdůležitější začít již zevnitř. To znamená konzumovat dostatek vitamínů ze stravy (oříšky, zdravé oleje, zelenina atd).

    A ještě jeden můj secret tip navíc pro blondýnky: Pokud se vám zdá, že vaše blond vlasy chytají zelený nádech. Tak rozpusťte 2 tablety aspirinu v 500 ml vody, naneste směs na vlasy, nechte dvě minuty působit a následně smyjte.

    FB: Natálie Hrdá, email: hrda.natalie@gmail.com

    Budu doufat díky :-)
    N.

    OdpovědětVymazat
  43. vade sledujem cez tento ucet :)
    fb Nika Benko
    gfc tento ucet
    n.princess(zavinač)azet.sk
    vlasy mam strašne zničene z neustaleho farbenia na červenu a momentalne odfarbovanie , ale najviac sa o vlasy postarate ak ich budete milovat :) starat sa o ne čo najlepšie , domace masky , nie priliš umyvať , poriadne umyvanie.. zdrava strava a pitny rezim su samozrejmost.. takto to funguje u mna aspon
    budem dufat , snad sa postasti :) planujem si este vyskusat zinok

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj, volám sa Bianka a na FB ma nájdeš ako Bianka Sophie Birčáková :)
    Prirodzene mám skôr tmavšie vlasy, skoro do hneda, ale už na strednej som si začala dávať blonďavý melír, ktorý nakoniec vyústil na celkové nafarbenie vlasov na blond. Vlasy som samozrejme od toľkého peroxidu mala zničené, boli drsné a stáli ako si chceli. Zvykla som používať šampóny Fructis alebo Syoss, ale vždy po nejakej dobe to už nebolo ono ako na začiatku. Posledné dva roky sa ku mne dostala izraelská značka Mon Platin, ktorú som mojej kaderníčke tak vychválila, až som k nej doviezla distribútora a od vtedy ju vo svojich kaderníctvach predáva aj ona :D majú šampóny, masky, olejčeky všetkého druhu ako aj sprchové gély a inú kozmetiku.. Dokonca si ich kupuje aj môj ocino :D Hneď na začiatku som si kúpila balenie šampónu na blond vlasy, ktorý je obohatený o čierny kaviár (a všetky šampóny sú inak Salt Free),krásne vonia (ale nie dotieravo) a výhodou je skvelé veľké balenie, ktoré nie a nie minúť :D Ostatné masky a olejčeky som najprv skúšala ako testery, ktoré daná značka do kaderníctiev stále dodáva, až som na testeroch nevyžila a kúpila si 500g masku na vlasy k narodeninám, ako aj olej na vlasy z ľanových semiačok. Všetko sú to veci, ktoré moje vlasy vôbec nezaťažujú, sú po použití krásne jemné (vždy keď si vlasy umyjem a vyfúkam, neviem sa ich prestať dotýkať :D ) a voňavé. Produkty majú veľké balenia, ktoré vám vydržia do aleluja, ale neprejete sa z nich. Ja mám z každého umývania vlasov zážitok, ktorý vždy vyústi do perfektného looku :) Ale inak všeobecne je veľmi dôležité vlasy neumývať často, inak sa budú aj častejšie mastniť, rovnako ako pri použití kondicionéru ho dávať len na končeky vlasov a nie ku korienkom. Ku koncu umývania vlasov je dobré použiť studenšiu vodu, aby sa vlasové vačky chladom stiahli, a tak sa vám vlasy budú aj menej mastniť :) síce to môže znieť, že by som tie tabletky DonnaHAIR Forte ani nepotrebovala, ale pravdou je, že by som chcela vyskúšať ich účinok na rast vlasov a pevnosť, ktorá u mňa nie je 100%-ná. To je odo mňa asi všetko. Snáď sa na mna usmeje šťastie :) zdravím a prajem pekný deň!
    PS: môj mail: bianka.bircakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. UKONČENO, všem moc děkuji za účast a za pěkné a poučné komentáře! :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Teda, parádní výbava a musím říci, že máš nádherné vlasy :-) Já bych s těmi svými také potřebovala něco udělat. Možná, že se mi ale teď zlepší. Začala jsem užívat vitamínový komplex LifePak , protože jsem pořád taková bez energie a unavená, tak třeba bude prospěšný i pro moje vlasy :-) .

    OdpovědětVymazat