neděle 6. září 2015

Pohodové ráno - co čtu / co snídám

Hezkou neděli, milí čtenáři!

Tak ráda vás vítám u nového článku! A dnes (ne)tradičně v neděli ;-) Co se té natradičnosti týká, tak na její vlně se dnes ponese i tento článek. Sice se tu už jeden podobný kdysi objevil, dnes to stejně bude něco speciálnějšího. Nahlédneme pod pokličku kategorie lifestyle, která není pro My secret až tak typická :-)

Dnes vám představím 3 knížky, které jsem za léto přelouskala a ukáži vám recept na francouzský quiche, který si mne získal, mňam!


V zářijovém cosmu jsem se tentokrát inspirovala článkem 'ranní porce štěstí'. Je v něm návod na lívance, ale to je sladká klasika. Já si naopak občas ráno dám něco slaného, a právě quiche je tou nejlepší volbou. Pekla jsem ho poprvé a recept jsem našla u nejlepší KOKO tady. Trošku jsem si ho jen obměnila podle svého, přidala do něj žampióny a rajčata. Co vy a tato francouzská pochoutka? Už jste ji chutnali, nebo si ji i pečete?


A co se tedy přečtených knížek týká, přečetla jsem rovnou 3! Pro knižní nadšence nic, pro mne několik příjemně strávených hodin. Prázdninová rána nemohla nikdy začínat lépe.

Kniha Lovci hlav od Jo Nesbo mne vzala natolik, že jsem se do ní v tramvaji cestou z práce začetla, a po půlnoci ji dočetla :-D Nešlo přestat, opravdu! Příběh je napínavý a poutavý, a moc ráda si od tohoto autora přečtu i další díla, třeba zrovna Sněhuláka, který se prý objevil teď u písemné maturity.

Kniha Venuše Samešová je autobiografický příběh o nevšední krásce protloukajíc se těžkým životem v normalizační Praze. Já moc ráda čtu životopisné knihy o významných osobnostech, nejlépe umělcích, a toto je zajímavé vyprávění autorky knihy o svém životě, který neměla lehký, avšak nesmírně zajímavý. Ráda si prostřednictvým knih vytvářím obrázky o tom, jak to bylo. Jestli vás zajímá historie fotografie, přečtěte si to!

A Jan Saudek na útěku (jen pro otrlé povahy) je kniha, která vám sice harmonii v duši nenavodí, přesto já mám jeho vyprávění ráda, baví mě, co všechno si zažil a navíc má v repertoáru několik opravdu božích děl!


Takže program do podobně upršených dní je jasný! Zalézt si pod peřinu s dobrou knihou a ujídat slaný koláč. To zní dobře, co říkáte?! A nezapomeňte, že příjemné ráno je základ do dobrého dne!

Co jste za léto přečetli vy? Jaká knížka je momentálně vaší nejoblíbenější? 
Přeji pohodové pondělí!
K.

9 komentářů:

  1. Od Jo Nesbo si chci hrozně moc něco přečíst, snad se k tomu ještě dostanu (než zas bude tisíc povinností do školy)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle slaný koláč mám taky moc ráda, ale k snídani mám raději sladká jídla. V létě jsem četla hodně knížky ve španělštině, takže nevím, jestli jsou některé z nich vůbec tady u nás, ale po ránu jen časopisy :). BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Quiche mám moc ráda, možná zkusím! :) A moc pěkný článek, knížky neznám, ale vypadá to dobře :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Lovci hlav som videla ako film. A potom som si povedala, že veľká škoda, že som nenarazila na knihu a celkovo na autora. Akonáhle budem mať trochu viac času, poobzerám sa po ďalších tituloch od Nesba :-) Mala by si ešte nejaký tip od neho?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No toho Sněhuláka, o něm se teď všude mluví :-)

      Vymazat
  5. Děkuji za tip na ten slaný koláč! :-* :)) ..přítel moc nemůže sladké, takže mu tím určitě udělám radost :)

    Dream for Elizabeth

    OdpovědětVymazat
  6. Já za léto přečetla 8 knížek. Což pro mě jako naprostého knihomola není nijak extra moc. Teď mám rozečtené asi tři. Začali mě hodně zajímat vikingové takže čtu historický román právě o nich od Tima Severina.
    Jinak knížky od Nesba jsou výborné. Já sice na thrillery moc nejsem, ale Netopýr, což je jeho první kniha, se mi moc líbil.
    A co se quiche týče, tak ten jsem vždycky chtěla zkusit, ale nějak jsem se k tomu ještě nedostala.

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek a inspirace! Lovce hlav si rozhodně přečtu, moc děkuju za tip :)

    Essence novinky: Podzim 2015 + GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Koláč vypadá luxusně :) Mám momentálně rozečtenou Body Book

    OdpovědětVymazat