čtvrtek 3. září 2015

Co jsem poslední dobou testovala - mix recenzí

Krásný den, mí milí čtenáři!

Máme za sebou po krásných prázdninách první týden nejobávanějšího měsíce roku, tedy září. Mě ale už letos tento shon minul a mám prázdniny ještě měsíc a půl. Jsem za to ráda, těším se na něco nového, co mne v tomto školním roce jistě potká. Až bude vše vyřízené a zařízené, sepíši vám na blog něco jako fejeton, tak se těšte ;-)

Dnes bych si ale ráda ze svého blog-seznamu odškrtla několik recenzí, jejichž sepsání už dlouho odsouvám. Na zoubek se tedy podíváme luxusní značce Karin Herzog, šampónům od Head&Shoulders, tělové péči od Weledy, novinkám proti pocení od Rexony, o suchých šamponech od Aussie, tužidlech a lacích na vlasy, a novince od The Body Shopu.

A proč píši vše v jednom? Přesto, že se považuji více za beauty blogerku, neměla bych dost slov, které by vystačily na celý článek o jednom jediném produktu. Myslím ale, že touto formou to i vás bude bavit mnohem víc!


Do rukou na vyzkoušení se mi asi před měsícem ze stránky Videolékárna dostalo toto duo od Weledy. A ač jsem během roku po svém 'přírodně-kosmetickém' boomu trošku odpustila, znovu jsem do toho spadla. A to je jedině dobře, myslím. Vede mě k tomu jedna rodinná zdravotní nepříjemnost, což je tím nejpodnětnějším, co vás k něčemu takovému může přimět.


Mandlová řada Weleda - tělové mléko a krém na ruce

-Weleda je značka, které maximálně důvěřuji. Jsem si jistá, že je opravdu tak přírodní, jak slibuje. Také v tom se odráží její cena, která je trošku vyšší. Oba produkty voní po mandlích, a vůně je tedy dost výrazná, hořká, pro mne ale přesto příjemná. Voní naprosto čistě, přírodně, a zůstává i po nanesení na pokožce. Tato řada je navíc i určena na citlivou pokožku, což já tedy nemám, na škodu to ale rozhodně není.

Tělové mléko je opravdu konzistencí mléko, tedy hodně tekuté. Celkem lehce se roztírá, skvěle se pumpičkou dávkuje, a co mne dost překvapilo je to, že pokožka mi po něm zůstane hebká a 'mastná' (i když krém mastný sám o sobě není) i celý druhý den po večerním mazání. Seženete za 400,-.

Krém na ruce se pěkně vstřebává a ač je opět skvěle hydratační a vyživující, nezanechává nepříjemný pocit mastnoty. Skrývá se v pěkném kovovém obalu. U této řady se mi moc líbí obaly, které jsou něžné a ženské. Za mne tato řada ano. Stojí 276,-.


Karin Herzog Beauty Booster Box- sada odličovacího gelu, peelingu a pleťové masky.

-Upřímně, tahle drahá záležitost ze Švýcarska mne vůbec nenadchla, i když je podle mých informacích kvalitní, a co jsem z obsahu vyčetla, tak bez parabenů a dalších hnusíků. Dostala jsem možnost ji vyzkoušet, sama bych se k ní asi nedostala. Je schovaná do pěkných černo-zlatých obalů.

Tuhý gelový odličovací gel na bázi olejů špatně odličuje a nejde z obličeje smýt. Ano, slyšíte správně. Tampónkem to nejde, vodou už vůbec ne. Nakonec jsem ho dostala dolů až ručníkem.

Peeling je jemný, přesto jsou ale jeho mikro zrníčka drsná. To mi naopak dost vyhovuje. Nemám pleť citlivou a mohu si takovéhle věci dovolit. Pleť jsem po něm měla hebkou a pěknou, skoro jako po použití elektrického čistícího strojku.

O masce ani nemluvím, vyzkoušela jsem ji jen jednou a byla mi na pleti tak nepříjemná, že jsem ji víckrát nepoužila.

Více vám tedy neřeknu a i když mi sada v koupelně leží už nějakou dobu, cestu jsem si k ní nenašla. Ale ten peeling v mini balení si šetřím a jednou ho vypotřebuji.


Šampóny od Head&Shoulders

- Ten pro muže je u nás v koupelně dost používaný. Jen je tu problém, že není odlišen od těch ženských obrázkem, tak se často zaměňují. Každopádně tady nemám absolutně co dodat, průměrné, spíš horší šampony. Lupy nemám, to posoudit nemohu. Voní ale moc příjemně a opět se tu objevují mandle, které z něj tedy úplně necítím. A nevím, jestli je u šamponu kombinace 2v1 (šampon a kondicionér) výhodou. H&S údajně testují (nebo testovali) na zvířatech, to mne zaručeně odrazuje a dalším bodem je to, že rozhodně nejsou přírodní, ani trošku. Obsahují silikony, které jsou zrovna v šamponech v kontaktu přímo s pokožkou hlavy, které asi moc dobře nedělají.


Laky na vlasy a tužidla od Aussie

-O nich už jsem se tu zmiňovala, že? Laky na vlasy tuží málo, ale mě to stačí. navíc moc hezky voní a mají krásné obaly, což je u těchto produktů vzácné. Bohužel ale nedokáži rozlišit, jestli každý z nich splňuje to, co se na nich píše, oba s vlasy dělají to samé.

-Tužidla dávám je jen do délek vlasů, ne k pokožce. Občas se mi stalo, že jsem vlasy měla spíše zplihlé, než bohaté a objemné, každopádně mé jemné vlasy zatíží a přemluví je ke spolupráci. Tužidlo na vlny je dokonce i dokáže udržet navlněné delší čas, než na co jsem zvyklá.


Suché šampony od stejné značky jsou také takový průměr. Jsou skvělé, vlasy opravdu mastnoty zbaví, jen na nich zanechávají bílé skvrny, které nejdou vyčesat, jen vytřít ručníkem.


Deodoranty jsou další věc, u kterých řeším to, jestli jsou bez hliníku, nebo ne. Bohužel tady jsem dost narazila, protože jedině tyhle, nepřírodní, mi zajistí pohodu a vůni celý den, kdykoliv. Je to celkem blbé, ale je to tak. Rexona tuhý deodorant s božskou vůní aloe vera je stejně dobrý, jako ty maximum protection. Sprejům se snažím vyhýbat a používám je výjimečně, tedy hlavně při sportu. A na ten kuličkový ještě nedošlo :-)

A když jsme tedy chválili v podstatě jen na začátku, chválou také skončíme, co říkáte? Chtěla bych vás nalákat na novou a boží řadu od TheBodyShopu, která vám z vaší koupelny udělá doslova luxusní lázně. Toto tělové máslo s vůní Kamélií jsem si moc oblíbila, protože pokoždu pěkně vyživí a navíc voní tak netypicky, jako žádný jiný produkt. Trošku v kelímku 'pruží'. Další novinky z této řady najdete tady.



Tak a to by bylo dnes ode mne vše! Já jsem zvědavá, jestli jste sami něco vyzkoušeli a řeknete mi tu váš názor, protože já jsem dnes moc nechválila. Doufám, že vás to bavilo, měla jsem chuť vám to takhle napsat :-)

Těším se, Kristine <3



12 komentářů:

  1. Tělové mandlové mléko od Weledy také mám a jsem s ním spokojená :) Weledu mám ráda. Na Karin Herzog slyším spíše chválu, ale nějak mě neoslovuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Weleda je skvelá, tiež som nedávno objavila jej čaro :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Aussie produkty mám ráda. A tu novou řadu z The Body Shopu musím vyzkoušet :).

    OdpovědětVymazat
  4. To mléko od Weledy mám v citrónové variantě a je bezvadné! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mně teda zaujala ta řada Weleda, vypadá velmi sympatický a má i pěkný design :) I když je ale cenově dražší, vypadá sympaticky. Suché šampóny nepoužívám, takže nemohu hodnotit :).

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Mandľovú Weledu sa chystám kúpiť si na chladné mesiace a už sa veľmi teším na tú vôňu!

    OdpovědětVymazat
  7. Weledu mám ráda, jako všechny takhle přírodnější značky:) Od Aussie mi lak i tužidlo vyhovuje, jak kdyby to vyrobili mně na míru!:D
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Týnko, jsem ráda, že jsi zde zmínila i složení produktů, které by nás mělo jako spotřebitelky hodně zajímat.

    OdpovědětVymazat
  9. Musím říct, že jsi mě nalákala na Weledu, protože i když to není tak, že bych přírodní kosmetiku cíleně vyhledávala a všechno ostatní odsuzovala, tak přeci jen je mi přírodní kosmetika bližší a má u mě rozhodně plusové body. Takže tuhle řadu od Weledy určitě vyzkouším :)

    Co nosím v kabelce? + Kabelková GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to mám i já,neodsuzuji nic, ale přírodní dávám s klidným svědomím přednost :-)

      Vymazat