neděle 2. srpna 2015

DIY - dekorace z fotek, a jak si vytvořit vlastní polaroidovou fotku?

Hezkou neděli, mé milé čtenářky!

DIY už tu dloooouho nebylo, a to vás prý tolik bavilo. Tak jsem se tedy v pátek, než jsem si odjela odpočinout od wifi na chatičku, přichystala článek. Asi vás také pohltilo to šílenství polaroidových fotek, které jsou, co si budem, retro a cool. Já vám dnes ukáži 3 cesty, jak si takové fotky vyrobit a i výslednou dekoraci.


K tvoření jsem potřebovala nějakou barevnou washi pásku, já jsem přikoupila ještě mašličku, papírové motýlky a barevné, hravé potisklé čtvrtky. Dále pak nůžky a lepidlo :-)

K předělání nástěnky mne inspiroval srpnový Cosmopolitan, ve kterém je tentokrát více DIY, než obvykle, a já jsem se tentokrát inspirovala článkem dekorací z fotek.


K tvoření je samozřejmě nejlepší uvařit si horkou voňavou kávu...


Takže tedy začneme. Pro fajnšmekry, kteří neradi lepidlo, tu máme ultrapohodlný způsob, jak polaroidových fotek docílit - přes počítač, přesněji přes aplikaci, která vám z fotek z mobilu udělá polaroidy, pošle je do tisku a domů do schránky vám přijdou v cute obálce. Teď tu mluvím například o Vyvolejto, kde vás jedna fotka vyjde přibližně na 9 korun plus poštovné. Což je s porovnáním s vlasní výrobou dost. A jak že teda levněji a sami? A mimochodem, už je i příruční tiskárna ke smartfounům, věděli jste to? KUK

Buďte kreativní a jestli máte alespoň nějaké okrajové znalosti nějakého photo editoru, jděte do toho. Já pracuji ve Photoshopu.

Velikost bych zachovala tak, jak je veliká fotka, a nový soubor, tedy pozadí, bych jen přiměřeně zvětšila, aby okraje byly tak silné, jak chcete. V editoru si tedy otevřete fotku (třeba staženou z mobilu a prohnanou nějakým filtrem) a druhý soubor - pozadí. Upravte velikosti a slučte, uložte. Velikost 13x9 si pak stačí navolit ve fotolabu, a doma už jen trošku seřízněte okraje. Takhle vás to vyjde na cca 3 koruny za fotku.


A varianta č. 3 je - vytisknout si fotky, upravit je na požadovanou velikost a čtverec, a nalepit je na čtvrtku ve správné velikosti polaroidu. Tady si i můžete hrát s barevným papírem jako pozadím...


S výslednou dekorací si už vyhrajte, jak vás napadne, fotky jde také kolíčkem připevnit ke šňůře jako dekorace na zdi, třeba pod poličkou, to také vypadá moc hezky. Já ještě jako podklad na korkovou nástěnku použila balící papír jako pozadí.


Inspirovala jsem vás dnešním článkem?
Těším se na vaše komentáře, K <3

15 komentářů:

  1. jee to je hezkýý! super článek, úplně něco jiného a já jsem pro víc takových článků!:)

    OdpovědětVymazat
  2. No to jebomba!! Já mam zrovna poslední dobou takovou tvořivou náladu a chodím doma jak mlsný pes a nevím, co bych vytvořila. Takže už mám jasno:D Díky za tip:))

    http://lifewithveronica.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. už dlho sa na niečo takéto chystám, tak dúfam, že zajtra sa do toho už konečne pustím! :)

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký nápad a krásné fotky! :) Někdy musím zkusit!!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  5. Naozaj veľmi pekné :) Mám tiež fotky na nástenke ale chcelo by to ich trošku oživiť a toto je pekný nápad.

    OdpovědětVymazat
  6. Super koláž. Taky budu muset něco podobného spáchat do předsíně :)

    OdpovědětVymazat
  7. o něčem takovém už dlouho přemýšlím, vypadá to krásně a je fajn mít na očích příjemně prožité chvilky :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc příjemný článek, jednou jsem využila právě vyvolej.to, na fotky z Erasmu, které jsem chtěla mít na očích, ale je fakt, že to je pěkně drahé. Až zase budu mít tvořivou, vrhnu se do tohoto :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je moc pěkné, vypadá to moc krásně a už se těším jak se do výroby pustím. Díky za tip!
    https://nejbohatsilidesveta.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezký článek, fotky i nápady, určitě jsem se inspirovala, jen to bohužel nemám čas. Jsi dobrá, že umíš s Photoshopem, na mě je to šíleně složitý :-D.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento článok mi opäť pripomína, že mám pretriediť fotky a tie najobľúbenejšie vytlačiť pre spomienku :)

    OdpovědětVymazat