sobota 9. května 2015

Essence the Gel Nail polish

Hezkou sobotu vám všem!

Po náročném a vyčerpávajícím týdnu, kdy maturanti skládali státní část maturitní zkoušky, se opět hlásím s článkem. Jak jste se s ní poprali vy? Já jsem to nějak zvládla a teď už se pečlivě připravuji na tu ústní část, která mne čeká za chvíli. Vlastně je prodloužený víkend, který já vůbec nevnímám. Tak jestli se učíte stejně jako já doufám, že vám ho dnešním článkem zpříjemním.

O Gel lacích od Essence jsem se již před nějakou dobou, kdy vtrhly do našich drogérií, zmínila na instagramu, kde většinu z vás zaujaly. Věřím, že se na dnešní recenzi těšíte stejně jako já, protože obzvlášť lakovací sortiment této značky můžu a málokterá novinka mě nechá chladnou, ale to už víte ;-) Navíc klasický lakovací post už na blogu dlouho nebyl, tak to pojďme napravit!

essence gel polish

Na začátek bych asi měla říci, že tyto inovativní laky kompletně vystřídaly předchozí řadu klasických laků. Aby bylo lakování kompletní, měli byste si k nim pořídit ještě base coat a top coat, které dokonale fungují jedině spolu. To vám samozřejmě řekne prodejce, já osobně si myslím, že to není pravidlem, ale abych to celé mohla kompletně vyzkoušet, koupila jsem si je. Laky stojí 44,- a báze s topem 74,-. K samotnému lakování není potřeba led lampy a odlakovávají se klasickým odlakovačem.

V jejich konzistenci vidím rozdíl. Je opravdu taková hustší a gelovější. Podlak schne do matna, samotné barvy jsou skvěle krycí a opravdu rychle schnou. Při lakování silných vrstev jsem neměla absolutně žádný problém s obtiskáváním. To je jejich zásadní změna a výhoda - opravdu rychle schnou, jakoby se 'vytvrdí'.

Koupila jsem si postupně 3 odstíny, nejdříve červeno vínový, 10 true love, pak nádherný a jemný, se saténovým finišem v odstínu 35 engaged, a nakonec klasický bílý lak 33 wild white ways.

 (báze: 74,-, laky 44,-, top coat: 74,-)

Vše, co k lakování potřebujete:

Fotky jsem fotila v průběhu měsíce, proto mám s každou barvou jiný tvar nehtů. Hledám ten nejlepší, rovné konce mě už přestaly bavit a nelíbí se mi, tak jsem je trochu zakulatila. Níže mám na nehtech bázi, která uschne hned, do takového polomatna a povrch nehtu pěkně vyhladí.


Lak se krásně leskne, rychle uschl. Aplikace je trochu jiná, jak je lak hustší, musíte ji vychytat. Co se výdrže týká, tak ta je o něco lepší, než u těch předchozích laků, ale stále to není nic převratného. Mně vydrží tak 5 dní, na gellaku i týden a více. Kamarádka se trefila do stejné barvy, do této, a také říká, že jí vydrží stejně jako všechny ostatní laky.

Víte ale, co se mi líbí? Že na nehtech vypadají opravdu jako gelové laky, které se klasicky zapékají. Dělají na nehtu silnou vrstvu, která nehet dokonale vyhladí. Působí to opravdu pěkně! (tedy jen ty, které použijeme s top coatem, ne u těch matných)


35 enganged
Když jsem tento saténový odstín v drogérii uviděla, zamilovala jsem se do něj. Je to přesně ta barva laku, kterou nosím úplně nejraději. Nenápadná, přesto vkusná a elegantní. Jenže je tu problém. Jak to, že v kolekci těchto laků je jich několik se speciálním efektem, když je musíte následně přetřít ještě lesklým top coatem? Asi to bylo myšleno tak, že se vynechá top coat. Já to tak zkoušela, zdálo se mi ale, že barva nechtěla nějak uschnout, tak jsem ho nakonec topem přetřela. Kamarádka zase, že jí uschl v pohodě.

(saténový finiš u kamarádčina laku 22 i love my blue jeans, na ofiko stránkách je docela věrný swatch zde)


Co na tento odstín říkáte vy? Je dokonalý, že? Vydržel mi mnohem déle, než ten červený, odlakovala jsem ho jen proto, že popraskal.

A celé to zakončím tím, co je pro mne úplně největší peckou. Je to bílý, klasický lak. Také jste si všimli, jak jsou letos bílé nehty in? Mně se to i strašně líbí, bílou mám ráda, tak jsem tento lak vyzkoušela. A věřím, že i vy máte s touto barvou špatné zkušenosti ve smyslu, že nedokázala uschnout a vždy se někam obtiskla, protože její nános byl velký, jelikož moc nekryla... No a tento lak je přesný opak, rozhodně ho doporučuji, nezklame vás. Já osobně ho povyšuji na nejlepší bílý lak!


Shrnutí:
Laky mne překvapily svým ultra rychlím schnutím, výběrem krásných barev, cenou, gelovým efektem. I přes to, že výdrž není nějak extra závratná, je hodnotím kladně. Doporučila bych je, hlavně ten bílý a nude se saténovým finišem.

Doufám, že jsem vám řekla vše, co jsem chtěla a plánovala jsem si to v hlavě. Kdyby ne tak se ptejte, ráda to doplním. Užijte si sluníčka a u dalšího článku se na vás budu těšit. Ale berte v potaz, že se pečlivě učím, tak by měl jít blog stranou O:-)

Kristine <3

16 komentářů:

  1. takový krásný nehty! jinak já mám ten červeno vínový a ještě růžový a oba dva jsou super . jinak kvůli učení tě lituju, já se učím na zkoušky a nejvíc umírááám.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, taky jsem si koupila base coat a top coat. A opravdu chválím, že nehty vypadají jak gelové :) Ta maturita byla pro mě stres období a tedkom se taky připravuju pomalu na ústní, ale mám pocit že už je vše za mnou, a nic se mi nechce dělat a jen si už užívat :D Po dlouhé době jsem přidala článek na můj blog tak budu ráda za návštěvu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají opravdu dobře. Je super, že schnou rychleji, protože nesnásím, když musím čekat hodinu než mi lak uschne :)

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Já zatím všude četla pochvalné recenze zejména na nový base a top coat od Essence. Ty si rozhodně plánují pořídit a určitě vyzkouším i nějaký barevný. Bílý vypadá skvostně. Taky jsem teď podlehla bílým lakům :)

    Radu - Jarní Rita Ora Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Já se laků od Essence vždy bála, protože ty jejich předchozí byly katastrofa (špatně kryly, nechtěly schnout a nic nevydržely). Nicméně, teď jsi mě opravdu nalákala, asi si pořídím červený, na který si již delší dobu brousím nehty:D Mám od Essence top coat "better then gel nails" a ten je teda super, nemůžu si ho vynachválit!

    OdpovědětVymazat
  6. Ty máš tak nádherné nehty!!!! Ty laky na tvé ruce vypadají božsky úplně všechny :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem příjemně překvapená, ten top coat dodává naprosto nádherný lesk a výdrž taky není k zahození :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mas krasne nehty! A ta bila je opravdu nadherna :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ta bílá mě hodně překvapila! Bych nečekala, že bude tak krycí. Krása :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já si poslední dobou nehty skoro nelakuju, dřív jsem lakovala snad obden nebo jednou za tři dny a ted mě to nějak přestalo bavit. Ale zrovna mám dost dlouhé nehty, tak je nějak pěkně zpiluju a asi si je po nějaké době nalakuju. Jinak pěkná recenze, Essence překvapila, ten bílý lak vypadá vážně skvěle, po tom se asi i mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ja mám červený a nude odtieň, nie síce rovnaké ako ty, ale som s nimi hrozne spokojná. Mám dosť rozdvojujúce sa nechty, takže som za 5 dní úplne spokojná

    OdpovědětVymazat
  12. Nemůžu si pomoct, ale v poslední době se mi hodně líbí bílá barva na nehtech. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  13. Máš krásný nehty.. :-) Laky essence jsou skvěle, tu jejich starou řadu jsem neměla vůbec ráda, ale tyhle jsou super.. :)

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/dobarvilo-se-barvit-se-bude.html

    OdpovědětVymazat
  14. Tyhle laky mě také moc zaujali :)) Jeden vínovo cervený lak byl v casopisu Joy :) Tak musím vyzkoušet a možná teda dokoupím i top coat i ten base :))) A bílý budu muset co nejdříve vyzkoušet :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  15. Laky vypadají naprosto skvěle :) A ten bílý!

    OdpovědětVymazat
  16. your blog helpful for me. your blog is very nice for me please keep it up.I like it
    Visit :- Gel Nail Polish

    OdpovědětVymazat