sobota 23. května 2015

Degustační odpoledne s Elninem

Hezkou sobotu vám všem!

Ano, jsem zpátky a mám úspěšně všechno za sebou! Maturitu jsem zvládla a teď jsem se s velkou chutí pustila do všech blogových a i ostatních restů. Takže to vypadá na pořádnou várku nových článků a vy se prostě těšte! Dnes vás s sebou vezmu do Nové Paky, kam jsem si o svaťáku udělala příjemný výlet, a později (možná zítra?) na otevíračku nového The Body Shopu!

Nová Paka, hmm, víte vůbec, kde to je? Tak to je přesně tam, kde se nachází sklad a eshop Elnino - parfémy. V tomto městě se nachází jediný sklad pro čr a sousední země, pak je už jen v USA. Nejdříve jsem z té cesty byla rozpačitá, přeci jen, jezdím jen do Prahy a to vím přesně kudy (všude se ztrácím), ale nakonec to bylo naprosto skvělé. Cesta vlakem přírodou probouzející se po zimě k životu byla pro mne jako balzám na duši a pak samozřejmě i celý areál eshopu, který stál na příjemném místě a jejich konferenční místnost, celá prosklená, kdy jsem seděla u stolu a přede mnou se v dáli ukazovala ještě pod sněhem schovaná Snežka, no to se prostě podržte, to nevidíte každý den. Ani nevím, kde začít, mám vám toho tolik co říci!


V článku najdete mix fotek jak mých, tak i od fotografky Pavly Mendřické, která nafotila z blogové akce snad ty nej fotky, jaké jsem kdy viděla!


Začnu asi tedy postupně. Po milém přivítání jsme se vydali na prohlídku celého eshopu a viděli jsme tak celý proces balíčku, který se chystá pro vás, když i ho objednáte. Bylo to ohromně zajímavé, hlavně jejich sklad. Tam bych dokázala strávit celé hodiny, zabavila bych se, to mi věřte :-D V regálech kromě parfémů najdete i kosmetiku. Drogérkový sortiment, ale i třeba Clinique, Sally Hansen gelové zapékací pásky (insta gel strips), Dermacol štětce,...


Po prohlídce jsme se přesunuli do oblak, tedy do konferenční místnosti s terasou. Čekal nás hlavní bod dne, tedy samotná degustace parfémů. Celé to bylo nesmírně zajímavé, očichali jsme si ty nejvíce ikonické parfémy všech dob, od pravé kolínkské až po Thierryho Muglera. V samotném čele stolu seděla Ada, ano Ada z Módního pekla, která měla přednášku na starosti. (Přikládám i odkaz na web, která vede a který se tomuto tématu věnuje, vypůjčený od Klárky ZDE) Degustace jednoho parfému za druhým je celkem náročná na vaše čichové buňky, proto jsme každá měla vedle sebe zrnkovou kávu, která nám nos zneutralizovala.


Po tom, co jsme už byli vůněmi omámené tak, že jsme nerozeznali skoro ani kolínskou od pižma (ano, i k tomu jsem měla poprvé v životě možnost si přičichnout a je to fakt SÍLA) jsme si na terase dali lehký obídek. Seznámila jsem se s okouzlující Lucíí, milou Klárkou Skodulkou, a s knižní blogerkou Rachel, která mi dělala milou společnost cestou tam i zpět :-)


No a pak následovala vlastní výroba parfémů podle chuti každého. Já jsem si vybrala citrusový základ a do něj přidala vanilku, mandle, leknín a konvalinku. Voní zajímavě...


A posledním bodem programu bylo představení kosmetické značky Frais Monde, která je přírodní. Bylo zajímavé se o ní něco dozvědět, asi nejvíce mne zaujalo to, že obaly můžete po dopoužívání spálit bez jakýchkoliv špatných pocitů, protože se z nich neodpařují žádné špatnosti. Promiňte mi ty výrazy, sice jsem odmaturovala, ale ne z chemie ani fyziky :-D Tato značka vyrábí hlavně parfémované oleje pro velmi citlivou pokožku, které jsou bez alkoholu a ostatních nekalých složek. Dále má i vlastní řadu dekorativky, ke které jsem asi trochu skeptická, u dekorativky přírodní složky nevyžaduji a myslím, že to na její kvalitě rozhodně nepřidává. I když kdo ví, nezkoušela jsem ji. A pár drobností jsme si odvezli i domů, na vyzkoušení., tak se těším.


Pak nám ještě rychle byly představeny hity v parfémech na toto léto, kdy jsem se stihla zamilovat do Caroliny Herrery, tedy nejen do jejího obalu <3


Krátké focení se skvělým pozadím a rekvizitami v podobě obřích parfémů, které celý interiér eshopu trefně doplňují.


Uff, to bylo dlouhé. Tak já to tedy zkrátím, stejně opět pospíchám. Zkrátka a dobře to bylo nezapomenutelné blogerské odpoledne, které jsem díky blogu mohla zažít. Moc děkuji Elninu, hlavně tedy moc milé Soně, za dokonalou návštěvu a za dobrůtky, které jsme dostali do vlaku na cestu.


Jak vám by s tu líbilo? Znáte Elnino?

Těším se na vaše komentáře a kdo že tedy letos úspěšně odmaturoval?! Hlaste se <3

16 komentářů:

  1. Panečku, tak to vypadá jako moc zajímavé odpoledne! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to je raj! asi by som sa tam zbláznila...chcela by som ovoňať úplne všetko, hlavne staršie parfémy, ktoré v parfumérkach nie sú

    OdpovědětVymazat
  3. Prostě v jednoduchosti muselo to být super! :))) Mě by se hodně líbilo si namíchat svuj vlastní parfém :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. To víš, že by se mi to líbilo, takové skvělé odpoledne :) To je super, že sis to užila

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to musela byt opravdu super akce :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Muselo to byt skvěle! Taky bych si jednou chtěla namíchat vlastní parfém :)

    OdpovědětVymazat
  7. Z fotek to vypadá, že tam byla skvělá atmosféra! Moc pěkný "report" :)

    >>> Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  8. Musí být opravdu zajímavé namíchat si svůj vlastní parfém, určitě to bylo skvělé odpoledne :)

    OdpovědětVymazat
  9. Už se těším na příští týden, až se zase potkáme! ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Bydlím kousek od Paky a ani nevím, že tam mají sklad! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a Sněžku, tu já vidím každý den..:)

      Vymazat
    2. No vidíš, a mají tam i výdejnu, tak kdybys něco potřebovala, můžeš si tam zajít ;-)

      Vymazat
  11. Doma mám Carolinu Herreru a to CH L'Eau a voní přenádherně..:) Určitě ji doporučuji! :)

    OdpovědětVymazat
  12. jestli tohle není ráj, tak už teda nevím :) Carolina Herrera má nádherné flakóny, vždy je obdivuji!

    OdpovědětVymazat
  13. milá Kristýnko, velká gratulace k maturitě !! jinak zase moc pěkné fotky a super článek. hezké prázdniny a těším se na další příspěvky.

    OdpovědětVymazat