čtvrtek 5. února 2015

Recenze na Huawei ascend G6 z pohledu blogerky

Hezký prosluněný čtvrtek vám všem!

Dnes to bude speciální článek, pro který ani na svém blogu nemám štítek. Bude to recenze na můj telefon, kterou jste mi připomínaly, jinak bych ji asi zametla pod stůl s tím, že nejsem vhodný adept na recenzování telefonu...

...a taky že nejsem, ale všechno je jednou poprvé, že? Berte to tedy, prosím, s nadhledem a počítejte s tím, že jako blogerka mám na to asi trošku jiný pohled. Prioritou č 1. byl totiž vzhled, bílá barva a dobrý foťák :-D


Čím se v takové technické recenzi začíná, cenou? Huawei ascend G6 je levnější odnož P6, která na rozdíl od toho mého má tělo z kovu a není plastová, takže působí 'na omak' kvalitněji, i když G6 se mu dost podobá, plast po stranách působí také téměř jako kov, zadní kryt je ale celý plastový a když ho sundáváte, musíte ho úplně ohnout. G6 stojí tedy cca 5 tisíc, záleží jestli se rozhodnete pro zahraniční distribuci, ta je samozřejmě levnější (a nabízí i champagne a růžovou variantu) a nebo pro českou, od operátora, s podporou LTE, která vyjde dráž.


Design se mi stále moc líbí, vybírala jsem hranatý telefon, ty oblé rohy se mi nějak nezamlouvají. Je takový čistý, elegantní a hlavně ultratenký. Dobře se mi drží a zvládnu ho ovládat i jednou rukou, i když je to na hraně, smsky píši jedině oběma rukama.

Má ale malou vnitřní pamět, což je trochu problém u náročnějších uživatelů, mně to nevadí. Mám tam velké SDčko. Jinak každá appka, i když je na SD kartě, je částí i v interní paměti, pokud se nepletu, a mohlo by vás to omezovat.

Fotí opravdu dobře, přední foťák má 5 mpx a zadní dokonce 8! Mé fotky si můžete prohlédnout na mém instagramu: @kristine_mysecret


Aplikace:

Mám asi ty, co všichni, kdo chytrý telefon vlastní, znají. Slovník, ask, email, novinky, InstaSquareMaker, který vám umožní na IG postnout celou fotku bez ořezu, CandyCameru, kterou na úpravu fotek moc nepoužívám, ale je s ní sranda, je tam filtr 'monster' a u toho se vždy všichni zasmějí. Víte, o čem mluvím? CoolSymbols používám na emotikony na IG - báječná věc, Vinted, Rossmann pro okukování novinek a slev, we<3it pro inspiraci, stejně jako Pinterest.

SMS jízdenka - té musím nechat samostatný řádek, protože si ho zaslouží. Pro mne skvělá věc při návštěvách Prahy - jednoduše si koupíte libovolnou jízdenku přes telefon (nemusíte být na internetu) a pak se vám odpočítává čas, kdy vyprší. Při kontrole jen ukážete smsku. Peníze se vám strhávají z vašeho účtu za telefon.

Bloglovin - používám nově na sledování blogů, ale nevyhovuje mi to. Škoda, že něco podobného nemá blogger, jako aplikaci.


Jinak třeba Messenger vůbec nemám, protože mi za nic na světe nejde nainstalovat. Někde je v systému nějaká chyba a já už zkusila vše, to je jediná věc, která mě na telefonu neskutečně štve, ale nevím, co nebo kdo za to může.


Kryty:

-ty u nás nejsou moc k sehnání a když už, jsou neskutečně drahé. Proto doporučuji jedině Ebay, kde se ceny pohybují kolem 100,-.


Myslím, že za tu cenu je tohle nejlepší 'holčičí' a 'blogerský' mobil. Hezky fotí a dobře vypadá. Jen trend chytrých telefonů, které nahradily ty klasické telefony, které nám umožňovaly jen volat a psát smsky, nám teď umožňují tisíc aplikací a tisíc možností a je jasné, že ne vždy všechno bude fungovat a půjde tak, jak má. Takže i nervy a čas budete potřebovat, na to se připravte! :-)

Nevím, jestli jsem v recenzi obsáhla vše, co taková recenze má mít. Kdyby ne, určitě se ozvěte v komentáři, ráda vám odpovím! Budu se těšit na vaše rady a tipy, třeba na zajímavé aplikace!

Kristine <3






37 komentářů:

  1. Krásny telefón. Ja som si nedávno vybrala nový, ale zostávam už dlhé roky verná Sony. To ružové menu ma dostalo, vyzerá dokonale ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Mobil vypada opravdu krasne, kdyz elektroniku, tak jedine v bile barve :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš to nádherně nafocené! Hlavně se mi líbí, jak ten podklad pod krabicí a telefonem ladí s krabicí od telefonu. :))) A musím říct, že telefon vypadá skvěle. Jak říkáš, elegantní a takový holčičí. Kdybych neměla už otestovaný iPhone a nevlastnila ho a hledala v nižších cenových kategoriích, byl by to favorit. :)

    Jinak já na ebay vybírat kryty nemůžu. Líbí se mi jich tam miliony a u každého mám pocit, že ho nutně potřebuji. Strávila bych u toho celý den a stejně bych si nevybrala a když už ano, stejně bych jich objednala tak minimálně 10. A jak se znám, ve výsledku bych je ani nevyužila. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mobil vypada hodne dobre.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. je krásny ! tiež som po ňom dávnejšie pokukovala, ale momentálne si našetrím radšej 300€ na Lenovo :) ten má väčšiu RAMku a podobné veci...už si kúpim radšej drahší telefón ale poriadny, lebo teraz mám Xperiu a najradšej by som ten telefón šlahla o stenu a nechala tak...veľmi pomalý, zasekáva sa, nenačíta sms ani kontakty ..

    OdpovědětVymazat
  6. Já miluju svou P6, ale teď už pokukuju po novým Mate 7 :)

    OdpovědětVymazat
  7. presne tento mi má za pár dní prísť :) všetkým mi vyhovuje, jedine čoho sa bojím je tá vnútorná pamäť..tak snáď nesklame..a messenger snáď pôjde hm :D

    OdpovědětVymazat
  8. Mam ten stejny a naprosto s tebou souhlasim....je skvely a hlavne za tu cenu :) u me na blogu si cetla recenzi..jestli pamatujes ;D

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá moc fajn, já mám Samsung a je to můj druhý nejhorší mobil, takže určitě okouknu i tento při výběru nového. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to že tam nejde messenger by mi asi hodně vadilo .. ale jinak moc hezký telefon :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá pěkně, ale já jsem tak nějak věrná samsungu a neměnila bych :). Článek ale super!

    OdpovědětVymazat
  12. mám p6, je to miláček. nejlepší mobil co jsem kdy měla, protože jsem se konečně odpoutala jen právě od vzhledu a ceny a hleděla výš. takže když jsem vybírala nový mobil bráchovi, bylo mi jasné, že u huawei zůstanu. a volba padla právě na g6. přesně jak říkáš, liší se především plastovou konstrukcí, kov vypadá líp, ale vzhledem k tomu, že má každý mobil stejně v krytu, je to fuk. pak se taky liší velikostí paměti, můj má asi dvakrát víc, což je samozřejmě výhoda. ale to je tak všechno. takže za mě - investovat o 3k víc do p6, mi přijde trochu pointless, ale abych byla upřímná, víc mě trápí, že jsem si svůj kupovala asi měsíc před tím, než šel na trh p7, který mi přijde ještě o dost lepší (hlavně foťák), takže až můj doslouží, tak si počkám na p8, nebo p9 :D uvidíme jak budou v číně rychlí.. a ještě musím dodat, že mě úplně přešla touha po iphone. to je taky na tomhle mobilu docela zajímavé (p6 i g6), jsou totiž hodně iphonoidní, srovnávala jsem to s kamarádčiným pětkovým a musím říct, že chvílema to fakt vypadalo až podezřele stejně :D zzz

    OdpovědětVymazat
  13. Ja mam p7 a u me take maximalni spokojenost. Ale to s tim messengerem me zaujalo ja s nim mam take mensi problem. Sice ho nainstaluji ale pri prijeti zpravy na me nevyskoci ikona. Nejdriv musim otevrit celou aplikaci, abych si zpravu mohla precist. Osobne me to taky pekne stve, ale hrozne by me zajimalo cim to je.

    OdpovědětVymazat
  14. Ten je krásnej. Nový mobil potřebuji, ale žádný se mi nelíbil, vše je šíleně velký oproti mému HTC Wildfire S. Ale mrkla jsem na ten Huawei P6 a v růžové je dokonalý, takže vim který :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem dostala p7 k Vánocům a jsem moc spokojena ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Moc hezký, jen by mě teda zajímalo, proč nejede ten messenger O.o .. celkově se mi moc líbí bílá elektronika a také mám bílý mobil :).

    OdpovědětVymazat
  17. také jsem nedávno podobný článek publikovala! :) nejvíce se ohlížím asi stejně jako ty na vzhled, ale pokud telefon nešlape tak jak má, nadávám potom stejně :D neřekla bych, že tato značka vypustí do světa tak pohledný telefon :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mám ho taky, ale v černé barvě, jsem s ním moc spokojená až na tu paměť, jak píšeš v článku :)

    OdpovědětVymazat
  19. ja mám klasický telefón a za smartfón by som nemenila nikdy v živote! Predsa na fotenie je fotoaparát, na internet PC/Notebook a na čítanie knihy/čítačka. Takže ja som sa už rozhodla, nepotrebujem byť celý život sklonená nad mobilom a riešiť všetko len s mobilom.

    OdpovědětVymazat
  20. Ty budes asi puntickarka co? Fotky mas krasne a i pozadi a psani je videt, ze mas rada poradek.

    OdpovědětVymazat
  21. Víc než samotný telefon mě zaujaly krásné fotky!

    Janina z Blogopisu

    OdpovědětVymazat
  22. já si ted také pořídila mobil od Huawei :D ale tedy jiný model a jsem spokojená zatím :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ještě bych dodala, že jediné co mi asi vadí je vstup pro sluchátka, když mám mobil v obalu tak bohužel nejde zavřít právě kvůli sluchátkům :(

    OdpovědětVymazat
  24. Krásný telefon, s tím foťákem si mě překvapila, jám Samsung Galaxy S3 a jeho zadní foťák je 8megapixelů a přední má 2megapixely. Ale mě to stačí, jsem s tím telefonem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tiež vlastním Huawei, trochu iný typ, som s ním vcelku spokojná až na tú pamäť. Napriek tomu, že tam mám dosť veľkú pamäťovku, presne ako píšeš niektoré appky ostávajú v internej pamäti a potom to mobil dosť spomaľuje. ALe telefóny by mali byť na telefonovanie, takže už by som si asi mala zaobstarať nejaký ten tablet :D

    OdpovědětVymazat
  26. Neděle, čas na článek :-P :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude zítra, dnes jsem nestihala. Ale už je rozepsany, snad se bude líbit :-)

      Vymazat
    2. Urcite! :-)

      Vymazat
  27. Ahoj, přemýšlela jsem jestli tento mobil koupit, ale prosim muzu se te zeptat jestli tam jdou efekty na snapchatu?:D A krásná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohizel nevim, tuto apku nepouzivam. Uz bych sla dnes do vyssich modelu, tohle je uz preci jen starsi typ, dnes uz je spousta dalsich ;-)

      Vymazat