neděle 1. února 2015

Essence gel nails at home - mé překvapení a rychlá recenze

Ahoj kočky!

Dnes mám pro vás nachystaný speciální článek o vyloženě ženském tématu, o gellacích, které poslední dobou hýbou nehtovou scénou a jsou všemi chtěné, tedy alespoň já mám takový pocit.

Začalo to rozruchem kolem Sally Hansen, startovacím setem na gelové nehty z pohodlí domova, který u mě zase tolik bodů nedostal, a to jsem do něj vkládala velké naděje. Já jsem zrovna typ, který má sice doma poličky plné barevných laků, ale zároveň se mi líbila vidina perfektně upravených nehtů celé dva týdny s tím, že až se mi zachce, nechám gel jako zpevňující podklad a nehty si klasicky přelakuji.

Gellak od Essence mě nezajímal, už od jeho uvedení doprodeje jsem o něm četla samé negativní recenze, a i když jsem se na něj těšila, recenze mě od něj odradily. Jenže, když na mě vykoukl ze stojanu v drogérii, a byl ještě k tomu ve slevě, nemohla jsem ho tam nechat. Říkala jsem si, že ho vyzkouším a napíši vám alespoň srovnání s gellaky od zmiňované SH.


Tak, a jaký že tedy vlastně je? No skvělý! Skoro nevěřím, že to píši, ale je tomu tak. Nežloutne, jako SH, ani trošičku mi svou barvu od nalakování nezmění. Vydrží mi krásný a neporušený 10 dní a vydřel by i více, kdybych nebyla pedant na malé nedokonalosti, je levný a hlavně na jeho aplikaci potřebujete jen toto:


-LED Lampu. Já používám tu od Sally, na půl minuty, klasicky. Essence ale nabízí za 580,- led mini lampu na jeden nehet, která se jednoduše zapojí usbčkem do pc, a stačí vám 10 sekund na vytvrzení gellaku, protože mí silnější výkon. Řeknu vám, že kdybych tohle věděla dříve, jdu do ní!

-Dále vám postačí 1 lahvička french base & top coatu V JEDNOM! Takže na vytvoření nenápadných a upravených nehtů nepotřebujete nic víc než tu, která je na fotce a kdyby nebyla ještě ve slevě za 35,-, vyjde vás na 70,-. (prodává se i v čiré verzi 2v1)

-Odlakovač na odmaštění nehtů před aplikací a francovku na setření výpotků.
-A klasicky pilník, pomerančové dřívko, vatové tampónky,..

A kdyby vám náhodou bylo líto, že E. nenabízí gellaky barené, tak varianta č. 2 je, že si klasicky na 1. vrstvu nanesete oblíbený lak, necháte ho pořádně zaschnout a zagelujete čirým base & top coatem, který v sortimentu najdete také. Francie, bílé konečky, se dělají stejným způsobem.

Nebudu tu podrobně popisovat postup, na stránkách Essence o něm najdete kompletní videa.

Aplikace:
-Před ní klasicky odmastím nehet a nanáším gellak, který mi přijde opravdu hustý a je důležité nanášet slabou vrstvu. Když se vám v lampě slije, je to problém a můžete gel rovnou sundat a začít znovu. Aplikuji 2 vrsty. S gelem se pracuje dobře, jen je problém, že se stahuje, tentokrát ale ne od špiček, jak jsem zvyklá u jiných gellaků, ale od kořene nehtu. To je sice trochu problém, ale dá se to přehlédnout, navíc to není vidět. Jinak je to rychlé!

Sundávání:
-Přiznám se, že když jsem tento gel měla na nehtech druhý týden neporušený, říkala jsem si, jak je úžasný a vlastně v porovnání s jinými, jak je levný a nenáročný. A ještě bez složitého odlakovávání. Dnes jsem ho ale sloupávala, tak jak se to má a úplně dobré to není. Horní vrstvu nehtu prostě poruší. Sice po namazání olejem a s trochou péče vypadaly nehty hned lépe, myslím ale, že příště ještě vyzkouším variantu alobalovou, což by měla být jistota šetrného sundání. (i když u SH jsem bojovala i s ní) Nebo máte někdo jiný způsob?

 (mamka také testuje)

Můj názor: Dokonale upravené a krásně vypadající nehty 10 dní a více, gellak za 70,-, nic víc už kromě lampy není potřeba, a i se složitějším odlakováváním je fakt skvělý! Navíc s mini lampou vám prostě nezabere žádné místo, lampu připojíte i k tabletu - boží. Když jeho cenu, výdrž a výsledek porovnám se značkou, kterou jsem už vyzkoušela, nemám slov, Essence vyhrává.

(Dnešní recenze je napsána jen na základě mého rozhodnutí)

Pro ty z vás, kdo potřebujete jednoduché, upravené nehty za málo práce a za málo peněz - dokonalá varianta. A i pro ty z vás, kdo nechtějí investovat do dražších značek je to, myslím, alespoň dobrý začátek, zkušenost, navíc tahle lampa se pak dá použít i s jinými gellaky. 

Máte s tímto zkušenost? 
To mě opravdu zajímá. Pište mi vaše postřehy a poznámky, těším se!

Kristine <3



27 komentářů:

  1. Jsi skvělá, o tomto jsem ani nevěděla, takže v nejbližší době pádím do drogerie!

    OdpovědětVymazat
  2. Gellaky mě lákají, ale upřímně se dost bojím právě toho sundavání, protože mám s nehty docela problémy.

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, mně dnes tyhle dva přišly, takže to půjdu hned zítra zkusit! Teď jsem na to tedy fakt zvědavá! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja jsem ted kupovala gellaky na ebay a jsou super. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásne nechtíky. Vyzerá to super. Škoda, že to tak poruší ten nechtík. Ale rada by som to vyskúšala :).
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné, fakt to vypadá slibně. Já tedy uvažuji o těch nepečených lacích od SH, protože doma lampu nemám, no, ještě uvidím ;) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Německu se na něj s mamkou také chystáme mrknout, tak můžete čekat recsnzi na Miracle gel i u mě ;-)

      Vymazat
  7. Vypadá pěkně, když bych se rozhodla pro gelové laky určitě bych spíše šla do tohoto :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Těmto gel lakům jsem moc nevěřila, ale jsem nadšená.. Mně teda nevydrží moc dlouho, ale rozhodně déle než obyčejný lak. Dost mě mrzí, že Essence tyto gely ruší... :( Každopádně, na fotce mě zaujala Alpa. Na co ji používáš, na odmaštění?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, já na to teď koukám jako blázen! Sakra, jak je tohle možné? A nahradí je ještě lepší nebo jde sada na gellak úplně doháje? Nikdo neví, že? (ještě si je všichni nakupte do zásoby, ale už se obávám že stejně nikde nebudou..)

      Vymazat
    2. Essence mi odepsali, že gellak bude nahrazen obyčejnými laky, které budou mít gelový efekt, ale nebude na ně potřeba lampa... To je teda náhrada ( :D :D ) Moc nechápu, proč tedy v sortimentu nechali jejich lampu..

      Vymazat
    3. já mám ted dost problem :-D protoze lampicku pouzivam, ale ten gel mi dosel a nevim co si misto toho koupit :(

      Vymazat
    4. Ajaj :/ tak to s tebou soucítím :( ale mrkni na modelaž nehtů, třeba ty slupovací gely od ebd, myslím, jsou v poho. Ale za lahvičku dáš 300 a stejně tak za bázi, která je nutná :(je tu na blogu někde recenze i s odkazama...

      Vymazat
  9. Jsem ráda za recenzi Essence. Všude jen samé drahé značky :/ tuto sadu mám už skoro rok. Nehty jsou s jejím použitím fakt krásné. Z prvnu mi to na nehtech zůstalo klidně i těch deset dní,ale dnes třeba po 3 dnech sundavám, jelikož stejne jako ty,jsem nespojená se sebe menší nedokonalosti. Štve mě to scvrkáváni. Když ho nanesu po dlouhé době,tak se scvrkne minimálně, kdyz aplikaci provadim hned po sundani gellaku, prijde mi, ze se lak scvrkne vic. Porad jsem nevychitala to, na čem zavisi, o kolik se to scvrkne :/ ale urcite v tom ma prsty vhlkost nehtu. Sundavani mi jde skvěle. Sloupne se cely. Ale to jen v pripade ze se gellak nescvrknul. Pokud se mi scvrkne nebo dam malou vrstvu,tak to jde hur. Ale je pravda ze mam jeste tu sadu ve 2 lacich,ne jako ty 2v1. Zaverem- na bezpauzove pouzivani,jsem asi jeste nenašla grif. Nebo bych spis řekla, ze si moje nehty proste zadaj po par aplikacich o odpočinek. Ale rozhodne koupe nelituju :) chce to jen vychytat. Takže ti Kristynko dekuju za tuto recenzi!!!! :-* ps: Mas tak kraaaaaaaaaasne nehty. Achh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a děkuji! Supr komentář, o tom scvrkávání laku je na omlazení dlouhá diskuze, tak na to mrkni, jestli se tam něco zajímavého nedozvíš ;-)

      Vymazat
  10. no tak super, jako jak já mám šetřit. určitě se po té sadě podívám + teda máš tak krásné nehty!!!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  11. Mě by zajímalo, jestli jsi zkoušela i variantu 2, neboli kombinaci s barevným lakem, případně jestli byla výdrž stejná. Díky za přínosnou recenzi, protože do SH se mi fakt investovat nechce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jestli seženu ještě čirý gel od Essence tak to vyzkouším, ale když už končí, což absolutně nechápu proč, tak nevím jestli to má úplně cenu? :-)

      Vymazat
  12. Nehty vypadají krásně! Možná to také někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  13. No tak to jsem rada, ze tu je I levnejsi varianta, mrknu po nem.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. No tak to vypadá lákavě, asi v co nejbližší době navštívím drogerii :D
    Bramůbrková Týna

    OdpovědětVymazat
  15. Tak jsi mě asi nalákala, také jsem totiž četla hodně negativních recenzí a tak mě tak nelákal,ale když to vidím,asi ho za tu cenu také vyzkouším, už jen pro to porovnání ☺.

    OdpovědětVymazat
  16. Absolutně boží a levný!!! jako dost mě naštvalo, že laky ruší a zrovna když je začnu používat:( jinak Sally Hansen ať se jde vycpat s těma jejich předraženejma šmejdama... vůbec nevim co budu používat až mi ty gellaky dojdou:( neví někdo, jestli jsou v Německu stále???

    OdpovědětVymazat
  17. uuuuu vďaka za tip!!!! To musím určite vyskúšať aspoň to budem môcť porovnať so SH :)

    OdpovědětVymazat
  18. Můžu použít jakýkoliv lak? 😱

    OdpovědětVymazat