pondělí 26. ledna 2015

Můj maturitní ples

Hezké pondělí, milí čtenáři!

Dnešní post se ponese v duchu maturitního plesu a fotek z tohoto večera, které jsem vám slibovala...

...ale předem a hned na úvod musím říci, že celý den byl tak hektický, že jsem se nestihla sama ani vyfotit, takže fotky mého líčení a účesu budou dost mlhavé...
Už jsem vám i psala, že s kamarádkou a taktéž maturantkou plánujeme post jen o našich šatech z ebay s kupou profi fotek, líčení, účesů, bot a doplňků...to ale až bude tepleji a nebo až najdeme odpovídající prostory. Tím chci říci, že dnes to je jen takový nástřel něčeho většího ;-)

Na začátek bych asi měla mluvit o svých šatech, které jsem se rozhodla pořídit si na ebay. Vyšly mě na skvělou cenu i se švadlenou (která mi je zkracovala) a pocitem, že mi zůstanou ve skříni a budu je ještě někdy moci využít. Najdete je zde. Dále tedy musím napsat, že na líčení a účes jsem si raději netroufla sama, i když jsem věděla že bych to zvládla, ale jako 'organizátor' plesu a člověk, kterému na něm záleželo, jsem ten den byla tak nervózní, že jsem si chtěla zajistit komfort a ten čas, kdy se o mě vizážistka bude starat, si v klidu užít. Mou skvělou vizážistkou byla Alenka Telenská a mohu ji jen doporučit, jestli jste z okolí Liberce.


Mé představy byly asi takové:


A realita taková:


Také to určitě všechny znáte. V hlavě si utvoříte dokonalou představu, kterou se poté v obchodě snažíte dodržet, dohledat. Sehnat v kamenném obchodě zlaté páskové boty - zcela nemožné, protože žádný z klasických obuvních řetězců po vánocích a troufám si říci že i teď, nenabízel plesovou kolekci. V Tally Weijl jsem už nějaký ten pátek chodila kolem jedněch, které opravdu vypadaly jako pro popelku ale děsila jsem se vysokého podpatku. Nakonec jsem do nich ale šla, stály 799,- a jsem moc ráda, že je mám, v letošní plesové sezóně je využiji a ples jsem v nich přežila (sice to trochu bolelo, ale pro krásu...Jo, a bez silonek, samozřejmě) Jinak na prvním obrázku jsou skvostné boty z H&M které se v Čechách podle mých informací vůbec neprodávají.

K samotným šatům bych řekla, že vypadají jako na obrázku, odpovídají ceně, za kterou jsem je pořizovala a byla jsem s nimi moc spokojená, ale že bych z nich úplně odpadla, to zase ne. Z límce kolem krku jsem sundala kamínky, které na šatech nemohu ani vidět a dost jsem ho zkracovala a jak jsem malinká, tak mi šaty v pase úplně neseděly, to vím ale jen já a všem se jinak moc líbily, jen ta barva se mi nějak rozležela v hlavě a znovu bych do takové nešla. Objednávala jsem druhou nejmenší velikost a klidně jsem si v pohodě mohla objednat i tu úplně nejmenší. Šaty, u kterých jsem platila cca 300,- poštovné, dorazily opravdu rychle, asi za 14 dní. Takže se vším všudy vyšly asi na 1400,-. a když si vezmete, že holky si šaty na jeden večer půjčují za 3000, fakt se to vyplatilo :-D


Psaníčko jsem si objednávala také z ebay zde. Klasicky, za rozumnou cenu v kamenném obchodě snad neexistují, proto jsem zase dala na tuto stánku a nelituji, sice trochu třpytkatí, ale jinak nemám co vytknout a jsem ráda, že mi ladí s lodičkami a mám tak další plesový 'set'.


Nehty musí ladit s celkem, to je jasné. Tak vám přináším inspiraci i z tohoto odvětví. Myslím, že tenhle design je ideální na jakýkoliv ples. Nehty mám potažené gellakem, tentokrát jsem ale vyzkoušela nový, od jiné značky, a dost mne překvapil, určitě se brzy těšte na článek!


A jelikož je maturitní ples hodně intimní a rodinná záležitost, fotek přímo z večera pro vás mám málo, chci si je nechat pro sebe a ukazovat vám tu rodinu asi není úplně fér. Někde uvidíte Klárku, kterou už z blogu znáte, ale jinak přehlédněte nehezké prznění fotek, jinak to prostě nešlo :-)


(před akcí ve fotokoutku, který byl mimochodem skvělý nápad a všem ho doporučuji!)

Kdybyste měli jakékoliv dotazy tak šup sem s nimi, ať už se budou týkat šatů nebo čehokoliv jiného. Mne zajímá, jestli jste si také podobné šaty na takovouto událost objednávali na internetu? Jak jste byli spokojené a jak se vám ty mé líbí?

Těším se na komentáře a jestli máte svůj ples teprve před sebou, držím vám palce!

57 komentářů:

  1. Téééda moc ti to slušelo :)) krásný účes, botky i šaty. Hned bych si svůj ples zopakovala, jen je hrozné, že už je to 7 let, co jsem ho měla :D to letí :D

    OdpovědětVymazat
  2. Oceňuji zejména sladění laku a bot :)

    OdpovědětVymazat
  3. Šaty jsou krásné, já bych neměla odvahu si je z ebay objednat. Obdivuju, že jsi na takhle vysokých a tenkých podpatcích prožila celý ples, já bych to nedala.

    OdpovědětVymazat
  4. topánky si mala prekrásne! a šaty tiež! veľmi ti to pristalo. :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Krásna! Tie šaty ti veľmi pristanú! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Saty vyzeraju pekne, aj broskynova farba ti pristane.. si v nich taka velmi nezna :-) paci sa mi vyber doplnkov a kabelky a manikury.. Ja som mala stuzkovu pred 7 rokmi a strasne rada na to spominam :-) Mozes sa pozriet ako som na nej vyzerala TU
    :-) a ako sa zmenila moda za tych par rokov...:D

    OdpovědětVymazat
  7. Super! Hlavně se mi líbí jak ti šaty ladí šerpou!:) Chodíš hodně na takové společenské akce? Já bych šaty asi neměla kam nosit:/ Navíc dlouhé šaty opravdu nejsou můj styl.:) http://www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Teda Kristýnko, ty jsi nádherná! Všechno je naprosto dokonale sladěné! Psaníčko jsem také ulovila, protože jak píšeš, tahle psaníčka jsou tu neskutečně předražená, jen ho mám tedy v černé barvě. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Velice Ti to slušelo :) ! Řekla bych že vše vypadá tak jak sis vysnila :) ! I šatičky jsou moc pěkné !

    OdpovědětVymazat
  10. Mně se moc líbí tvé vlasy a jemné líčení. :)
    Ela

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo vypadala jsi uzasne.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Mne sa najviac páči tvoj účes! Ten je fakt krásny a svedčí ti :) (máš tam chybičku s tými topánkami, že sú z Tally Weijl a nie Terranovy :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šmarjá, jsem to ale popleta poslední dobou - díky že jste! :-D

      Vymazat
  13. já jsem si nechávala šaty šít na míru, za 1500 a byla jsem s nimi moc spokojená :) co se týče účesu, tak jsem si říkala "dopřeju si něco lepšího" a nechala si ho udělat u kadeřnice. po opuštění toho domu hrůzy jsem se rozbulela a nevěděla, jestli má vůbec ještě cenu žít :D vypadala jsem jak s prominutím idiot, nechápu, že měla ta žena svědomí mě takhle pustit domů. doma jsem si všechno hezky rozpustila a za deset minut si udělala účes nový :D vydržel celý večer a všichni mi ho chválili, fotkou toho původního všechny bavím do dnes :D
    tvoje šaty jsou fakt krásný, taky mám ráda jednoduchost :) boty i psaníčko se mi taky líbí a ten účes je perfektní ! :) krásná jsi byla! hodně štěstí u maturity :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, takové story už mi také někdo vyprávěl. Prostě mít ověřenou kadeřnici a vizážistku je základ, no, co si budem :-)

      Vymazat
    2. no ověřenou, já jsem k ní už chodila nějaký ten rok (minulý čas :D) že to takhle zkazí, to bych teda nečekala :D

      Vymazat
    3. no ověřenou, já jsem k ní už chodila nějaký ten rok (minulý čas :D) že to takhle zkazí, to bych teda nečekala :D

      Vymazat
  14. Bola si nádherná. Tie topánky sú fakt dokonalé. Ja by som si chcela kúpiť podobné, ale asi čierne. Dala si mi peknú inšpiráciu tiež na ples :).
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  15. Šaty sú naozaj krásne, topánky som obdivovala už v obchode a tebe to naozaj veľmi pristalo!! :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné botičky a celkově si měla vše pěkně slazené :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
  17. Moc Ti to slušelo, účes, líčení, šaty i doplňky se k tobě maximálně hodí! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to je docela risk, mít šaty z ebay? Co kdyby nedošly? Co kdyby to byl úplný hadr apod...? Pak bys sháněla na poslední chvíli něco někde jinde?? Já jsem si své maturitní šaty nechávala šít u švadleny, kdy jsem si vybrala sama barvu, látku a střih,. Sice nevypadaly úúúplně přesně tak, jak jsem si představovala, ale zase vím, že nikdo jiný takový nemá. A měla jsem je na sobě už několikrát, jelikož jsem dělala mistrovou v tanečních kurzech. A taky jsem byla u kadeřnice i kosmetičky (moje první zkušenost s nalepovacími řasy! :)) a stejně jsem nestíhala! :D Kde jsou ty časy..Jinak šaty na Tobě vypadají dobře, jen mě překvapila dost barva, takovou bych u Tebe nečekala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a jako bys mne znala. Tohle mi přesně říkaly kamarádky, že by si nemyslely, že bych si na sebe takovou barvu plesových šatů oblékla. Ale líbila se mi, myslím že mi slušela, tak co :-)

      Vymazat
  19. Páni, nemám slov.... Nádhera, fakt.... :-) :-) Řecká bohyně...:-) Řekla bych, že skutečnost vyšla líp než představa :-) Vše máš dokonalé. A doufám, že se neurazíš, když budu tvrdit, že vypadáš jak jedna z mých sběratelských panenek Barbie. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Moc ti to slušelo! Já jsem si šaty také kupovala svoje. Já je kupovala na aukru, ale víceméně to byl jen prostředník přes ebay. Měla jsem je bez koruny za 2000.- a byla jsem moc spokojená :-) A i když jsou dost plesové a maturitní a tím pádem už je asi nevyužiji, žiji alespoň s vědomím, že je mám na památku :-) Vážně se mi nechtělo dávat několik tisíc za půjčení šatů, které budu mít na sobě 3 hodiny života a pak už je nikdy neuvidím :-) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  21. Vyzerala si krásne! A tie topánky - perfektné ! Celkovo si si to krásne skombinovala :))
    Fashion Passion by Erika

    OdpovědětVymazat
  22. Krásne topanočky :)) Samozrejme aj celá si žiarila, krása :)

    OdpovědětVymazat
  23. Moc ti to sluší! Šaty a boty jsou nádherné!:)

    http://sunstreetbymonica.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. moc ti to slušelo :)
    a ještě k těm botám! sehnat vůbec nějaké páskové boty na ples v obuvi mi v tuhle chvíli přijde úplně nemožné! pěkně jsem se kvůli tomu minulý týden vztekala :( tady jsem o tom sepsala i článek: http://ma-cet.blogspot.cz/2015/01/chtela-bych-tancit.html a to já bych klidně brala i obyčejné nudné černé, ani nepotřebuju zlaté, ale sehnat nejde vůbec nic! :( na obuv z obchodů s oblečením si tedy netroufám..

    OdpovědětVymazat
  25. To je vážně zajímavé, všichni tady píšou, jak by na Tebe takovou barvu neřekly a mě by snad jiná pro Tebe ani nebapadla :D účes je nádherný střih šatů taktéž! Vypadáš božsky a je strašně super mít ten dar, že víš, co Ti slušî! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem taky nemusím moc kameny na šatech, tedy alespoň u mě jak jsem taky drobnější to působí nehezky...na mých nebyl ani kamínek, kupovala jsem je za 500 bez poštovného z asosu ve slevách, v pase jsem si je nechala zmenšit a byla jsem ve výsledku víc než spokojená :)

      Vymazat
  26. A poslední spam :D měla jsem taky zlaté páskové, zoufale své botky hledala půl roku ( proč všude mají jen stříbrné?!) a nakonec jsem koupila pár dní před plesem v deichmannovi :D

    OdpovědětVymazat
  27. téda odvaha se vyplatila :) šaty i psaníčko super :) moc ti to sluší a na té předposlední fotce vypadáš jako scarlett johansson!

    OdpovědětVymazat
  28. Ja som si tiež šaty objednávala cez internet :) Takže podľa mňa skvelé rozhodnutie! Šaty ti veľmi pristanú a farba taktiež.
    Jediné, čo sa mi trošku nepáči je tvoj make up, pretože vyzerá ako kebyže ani nie si namaľovaná... Neviem, na takúto príležitosť mohol byť trolilinku výraznejší, nevravím, že úplne mega ale o trošku viac určite :)
    Môj názor, inak si bola krásna :)

    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak jsem si přála vypadat, krásně a nenamalovaně. Možná, že na mat. ples je to trochu málo, máš pravdu :-)

      Vymazat
  29. Bola si pekna, ale myslim, ze ten makeup vobec nevyzera ako na obrazku. Saty su pekne, ale viac by sa mi k nim hodili strieborne doplnky (tie topanky sy skoro az zlte), takisto mi chybaju nejake vyraznejsie nausnice a naramok. A kabelka na maturitak zbytocnost, ale je pekna, vyuzijes inde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, k mému barevnému typu se hodí zlatá, ne stříbrná, proto jsem v této volbě měla hned jasno a co se doplňků týká tak asi soulasím, jen já zastávám názor že méně je více, i když v tomto případě by nějaké velké zlaté náušnice neudělaly škodu :-)

      Vymazat
  30. moc hezké fotky, opravdu ti to slušelo a ty šaty jsou dokonalé!

    OdpovědětVymazat
  31. Páni risk je zisk jak vidím :). Já jsem si šaty z ebay objednávala minulý rok na ples jako host, přišly za týden, jelikož byly z UK. Přišly mi taky na nějakých 1400kč i se zkrácením akorát, že trošku prosvítají a úplně nesedí na ramenech, ale jinak dobrý. Z Číny bych se opravdu bála objednávat, ale ty tvoje vypadají opravdu moc dobře na Čínu. :) Boty jsou moc hezké, líbí se mi víc než z tvé původní představy. I to psaníčko, tyhle doplňky se na ebay opravdu vyplatí. Musela jsi mít skvělý ples. Líbí se mi tvůj blog, odebírám ;)

    OdpovědětVymazat
  32. všechno krásné, hrozně se mi líbí, jak působíš jemně, tak žensky :).
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  33. Kdy budou vysledky Giveaway?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výherci už jsou oznámeni na fb a balíčky skoro na cestě :-)

      Vymazat
  34. Šaty na tobě vypadají teda mnohem lépe než na obrázku z ebay. Jsou krásné a i ta barva se mi na tobě moc líbí. Moc Ti to slušelo. Jinak děkuji za odkaz na to psaníčko. Dnes jsem si ho také hned objednala (v černé) protože mi dnes jedno přišlo z ebay jenže se mi do něj nevejde mobil :( takže je mi k ničemu....tak snad tohle stihne dorazit do plesu :)

    OdpovědětVymazat
  35. Moc Ti to slušelo :) Ty boty, co sis koupila jsou krásný i psaníčko
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  36. Veľmi pekné šaty, a pristane ti to. :)
    http://taniablog02.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  37. Kdy bude novy clanek? :-P

    OdpovědětVymazat
  38. Krásné fotky, opravdu ti to slušelo :)

    OdpovědětVymazat
  39. Nádherné šaty... Moc ti to slušelo, vlasy, nehty, doplňky... úžasné :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Vypadala jsi nadherne :-) Taky by se mi nechtelo za saty davat tolik, jen obcas ty saty z eBay prijdou uplne jine nez na obrazku a pak taky nevim jak to chodi s temi poplatky jako clo, kdyz to jsou takove drazsi veci :-), Kazdopadne tyhle saty vypadaji moc hezky a botky jsou taky nadherne :-)

    OdpovědětVymazat
  41. jestli Ty si tam nebyla nejkrásnější maturantka, tak už nevím :) krásně sladěné a tahle barvička šatů se k Tobě skvěle hodí!

    OdpovědětVymazat
  42. Vypadala jsi úžasně, realita je mnohem hezčí než představa ♥!

    OdpovědětVymazat
  43. Čo dodať! Ako popoluška ♥ ♥ ♥ Maturiťák je spomienka na celý život, tak dúfam, že si si to maximálne užila ;)

    LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovědětVymazat
  44. Hlavně ty boty... Ty boty jsou fakt super a chci je taky! :) Náhodou moc krásný outfit. Já jsem měla maturitní ples o dost decentnější. Jen takové lehké šaty. Ale určitě jsem se chtěla vyvarovat takovým těm načančaným blbostem, ve kterých se špatně chodí a na záchodě strávíte půl hodiny. A k tomu jsem měla ještě tenhle náramek Spojení, který jsem dostala od maminky k osmnáctinám. :)

    OdpovědětVymazat