neděle 9. března 2014

Domácí tělové máslo

 Hezkou neděli :-)

 Já se právě nacházím někde na hranicích s Německem a jsem na cestě za prázdninovým dobrodružstvým, jedu do Itálie lyžovat. To mi ale nebrání v tom napsat vám článeček, dnes tedy opět něco z home-made kosmetiky.

 Víte, že když můžu sáhnu po něčem, co je bez chemie, udělám to. Sice se to moc netýká dekorativní kosmetiky, pečující ale ano. Šampony, krémy na pleť, ruce, pomády na rty, mýdla, to vše už mám v 'zeleném' provedení a krém na tělo, nebo něco tomu podobné, mi stále chybělo. Mazat se olejema je sice fajn, pořád je to ale dost mastné a spotřebuje se jich hodně. Proto jsem opět zavítala k Míše, která má recept na všechno...


 Vlastně to není tak úplně krém, je to máslo. A pořádně tuhé máslo. Nevím, jestli je to tak správně nebo jsem někde udělala chybu, každopádně mi jeho konzistence nijak nevadí. 'Vyďoubnu' si trošku prstem a v dlaních rozehřeji, pak natírám na pokožku. Ta po jeho nanesení není mastná, máte prostě takový ten pocit namazané a vyživené kůže. Nic nepříjemného. Prý se tak skvěle vsakuje díky aloe vera gelu, který je jednou z jeho hlavních složek.

 Na jeho výrobu budete potřebovat:

-25 g bambuckého másla (Saloos 100g za 100,-)
-25 g kakaového másla (100g za 60,- ve zdravé výživě)
-25 g aloe vera gelu (v Kotvě v obchodu Bioo za 150,- 100g)
-trochu včelího vosku (obchod s bio kosmetikou, Liberec, 15,-)
-není nutné, ale já mám ráda levanduli, tak jsem přidala i pár kapek silice (ekokoza.cz, cca 50)
-kapku vit. E (ekokoza.cz, cca 80,-)
-vhodnou nádobku


 Výroba je jednoduchá a nenáročná, podrobný postup si můžete přečíst u Míši. Nejdříve se ale rozpouští másla a včelí vosk, který příště snad vynechám, aby to nebylo tak tuhé, a pak se vše chladí v lednici. Po lehkém ztuhnutí se přidává gel a zbylé ingredience - silice a konzervant - olej vit. E. Pak by se vše mělo mixovat elektrickým mixérem, já to příště ale raději zkusím jen ručním. Vše mi tak totiž okamžitě ztuhlo a ani se to nestihlo pořádně promíchat. Jen tak tak jsem to nacpala do vyvařené nádobky.


 Krém je přesně takový, jak na fotkách vypadá. Tuhý a hutný. Já jsem s ním ale i přes to spokojená a myslím, že ho budu vyrábět pořád znovu a znovu. Příště vynechám vosk a elektrický šlehač, přidám více silice. Mažu se s ním ale moc ráda, mám pak skvělý pocit. Jednak proto, že jsem ho dělala sama a pak taky proto že vím, že je čistý, bez chemie. Navíc jsem mu přidělila mašli - hloupůstka, která se mi líbí.


 Kdybyste si říkali co s tím, co vám zbude tak třeba samotný gel se dá mazat na tělo jen tak, sám. Po holení, pro hydrataci...silici zase kapu do svíček, nádherně mi provoní pokoj. Másla využiji už za chvíli do dalšího mazadla, vylepšeného.


 Co vy a tenhle recept? Láká vás nebo stále raději sáhnete po tom, co máte rády? A kdybyste věděli o nějakém podobném receptu, ráda ho uvidím! Těším se na vaše komentáře a všem, co mají prázdniny, přeji jen pohodu <3

 Budu se snažit v průběhu týdne ozvat ale nic neslibuji. Uvidím, jestli se vůbec někde připojím. Jsem vybavena skvělou literaturou, teplými ponožkami, opalovákem, šlehačem na mléko a vše by to mělo být ok!

 Mějte se krásně, Kristýna.


15 komentářů:

  1. Tyhle domácí produkty mě hodně poslední dobou lákají:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jednou bych určitě chtěla si také udělat :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. všetky tie domáce veci musím už konečne skúsiť !! :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to zajímavě ;) ale zatím mě to moc neláká a navíc mám doma několik neotevřených tělových mlék . Ale možná časem mě to víc chytne, udělat si vlastní home-made kosmetiku, takže díky za tip :)

    lucysworlds.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. krásně nafocené a moc tě obdivuju, já se pořád nemůžu rozhoupat, abych si konečně nějaký krém taky vyrobila
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  6. Ta mašlička je na tom roztomilá! Jinak mě tyhle produkty nijak nelákají, já jsem stejně hrozně líná se něčím mazat, takže nic pro mě :D

    OdpovědětVymazat
  7. Chcela by som konečne začať doma vyrábať nejakú kozmetiku a jej aj tvoje návody sa mi veľmi páčia. Už len nakúpiť veci, nájsť si trocha voľného času a majstrovať doma :) Taktiež sa to výborne hodí aj ako nejaký darček kamarátke alebo niekomu. A páči sa mi, ako si to zlato zabalila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, také si myslím že takový dárek by každého potěšil :-)

      Vymazat
  8. Tiež si príležitostne niečo vyrobím..:) Telové maslo tiež, ale ja vosky vynechávam, mne sa potom zdá až príliš tuhé... Tu je moje "čokoládové" maslo, ak by si chcela pozrieť: http://filozofiazenskejkrasy.blogspot.sk/search/label/DIY

    OdpovědětVymazat
  9. Mě taky hodně ztuhlo, příště zkusím fakt miniaturní množství vosku :/

    OdpovědětVymazat
  10. Musím říct, že jsi mě na to neuvěřitelně nalákala. :) koukala jsem i k Míše a tam jsem si vyhlídla, taky pár receptů, teď už jenom nebýt líná, nakoupit suroviny a pustit se do toho. :D Andrea

    OdpovědětVymazat
  11. Páni to musí voňať báječne! :) Tento typ DIY článkov na výrobu vlastnej kozmetiky zbožňujem :) Je skvelé namiešať si niečo čo používam denne podľa vlastných predstáv, a bez kadejakej chémie. Ďakujem za tip určite niečo podobné vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  12. Opravdu povedený článek :) Ta mašle je moc pěkná :D Je to roztomilý :)

    OdpovědětVymazat
  13. Chtěla jsem se zeptat, odkud máš tu krásnou dózičku?

    OdpovědětVymazat