pátek 21. února 2014

Recept a výroba balzámku na rty

 Hezký pátek, milé čtenářky!

 Dnes vám ukáži můj další home-made výrobek, tentokrát maličký balzámek na rozpraskané rty. Vím, že toto téma nezajímá všechny ale prosili jste mě o recept a já Vám ho ráda napíši. Jen bych chtěla říci že není můj, je vypůjčen z knihy, kterou jste tu u mě už viděli. Mimochodem, skvělých receptů je v ní fůra!

 Na rozpraskané rty sice už netrpím tak jako kdysi, stále mám ale občas potřebu sáhnout po něčem ultrahojivém, co mi od pálivých rtů pomůže. Tenhle balzám, který obsahuje hojivý tea-tree olej a olej vitaminu E, dále olej z mandlí a med, je krásně vyživí. Jeho výroba už ani nemůže být snadnější a na ingredience také náročný není.


Potřebovat budete:

-Lžíci medu
-3 kávové lžičky mandlového oleje (Saloos)
-Tea-tree olej (lékárna)
-Včelí vosk (bio obchod)
-Olej vit. E (ekokoza)
-Malinký kalíšek


 Předem upozorňuji na to, že balzám je sladký. Proto ho mažu jen na noc, během dne bych med na rtech asi nesnesla. Ten se ale stejně slíže a zbytek výrobku na rtech vytvoří takový ochranný film. Ráno vstávám s hebkými a hladkými rty. A kdybyste se báli toho, že Tea tree bude pálit, tak to vůbec není pravda.

 Základem pro výrobu kosmetiky doma je naprostá čistota. Jak rukou, tak nádobí. Já kalíšky vyvářím. I když je v krému jako konzervant vit. E, mel by být uchováván v lednici. Já ho mám ale na poličce vedle postele a myslím, že to ničemu nevadí.

 Postup: Začneme ve vodní lázni rozehřívat půl lžičky včelího vosku s 3 lžícemi mandl. oleje. Po dokonalém rozpuštění se směs odstaví z plotny a přidá se med (3 lžičky cca), 2 kapky tea-tree a kapku oleje vit. E. To je vše. Teď už je jen potřeba pořádně míchat aby se vše krásně spojilo. Poté jsem směs přelila do kalíšku a dala ztuhnout do lednice.


 (rozpouštění včelího vosku v mandlovém oleji)


(med v oleji, teď už jen pořádně míchat a vše se krásně spojí, viz níže)


Pro mě je to skvělý pomocník, na kterého už pravděpodobně nedám dopustit. Jak se suchými rty bojujete vy? A vyzkoušíte tento recept?

 Na fb můžete vidět střípek z toho, co jsem dělala v týdnu. V neděli se tu o tom objeví dlouhý článek a během celého víkendu budu přidávat fotky. Děje se teď toho tolik, to si ani nedokážete představit. Pravděpodobně vyměním svůj foťák za milionkrát lepší, ale nic nechci zakřiknout a nic jsem neřekla ;-) Každopádně mám pocit, že se máte na co těšit!

 Přeji Vám krásný a klidný víkend a děkuji za to, že mě sledujete. Kristine<3

20 komentářů:

  1. mam velmi rada bio kozmetiku, ale asi by sa mi nechcelo do toho ist :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Musí to být super pocit, něco takového si vyrobit a pak to používat a být s tím spokojená. Někdy bych si ráda i já sama něco takového home-made chtěla vyrobit. Ale prozatím jsem líná nakoupit všechny potřebné suroviny a nastudovat si, jak se co vyrábí. I když z výsledku bych asi měla velkou radost. Hodně se mi líbí především home-made mýdla.

    Jsi moc šikovná. Mimochodem - už jsem si konečně zapůjčila knihu "Ve rtěnce je olovo"! Z toho jsem měla velkou radost, že byla v knihovně konečně volná. Protože jsem ji nikde nemohla sehnat k zakoupení.

    OdpovědětVymazat
  3. Kristine, tvoj nový balzám vyzerá sladko:-) a dostal aj krásnu krabičku. Tiež som si jeden kedysi vyrábala (KUK) a dala doňho všeličo z kuchynského aj kozmetického stola;-). A musím povedať, že variť si kozmetiku je teda rozhodne oveľa zábavnejšie než variť si obed! :P
    P.S.: Na veľké víkendové čítanie už sa teším(e). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tvůj článek je krásný a s vařením nevařením souhlasím!

      Vymazat
  4. No jako to je velice jednoduché :) Asi to vyzkouším :) Díky :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ráda bych si vyrobila domácí peeling, tak se pak možná rovnou pustím i do balzámku :).

    OdpovědětVymazat
  6. Poslední dobou mě chytlo vyrábění domácí kosmetiky, takže se mi tvůj návod hodí. Balzámek vypadá moc hezky, jsi šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  7. Další super článek, na ten o tom, cos dělala v týdnu, se moc těším a jůůů, jestli bude nová zrcadlovka a lepší fotky, skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  8. Je to strašně super! Já mám spíš vždycky problém že se nemůžu dokopat ke koupi těch potřebných produktů, navíc když už si je koupím, tak je využiji jednou a pak už jen doma leží :( :D Ale super nápad :-)

    Le Poisson- Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  9. Med...áááá :) to nejspíš zkusím :) povedené ;)

    OdpovědětVymazat
  10. cez prázdniny určite skúsim, ten tvoj vyzerá super :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. super popsaný návod:) já si dělám na rty doma i peeling, tudíž balzámek také vyzkouším
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  12. Balzám určitě vyzkouším, já mám popraskané rty opravdu velmi často! díky za skvělý tip!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, mám na Tebe dotaz. netýká se přímo tématu, tak se omlouvám. Chtěla bych používat makeu cover od Dermacolu, vím, že ho taky používáš, jen bych se chtěla zeptat, jestli pod něj dáváš bázi a jestli jo, tak jakou, s výběrem báze si moc nevim rady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :-) Já Cover používám spíše na kruhy pod očima jako korektor a to se tedy bez báze neobejde. Nejraději mám ty od Dermacolu, satin base. A i když ho patlám na celý obličej, tak ji použiji.

      Vymazat
  14. Vyzerá pekne a recept ani nie je náročný :) Lovely photos ! Great post <3 :)

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovědětVymazat
  15. Wáu :-) si moc moc šikovná. Ja na pery používam Eos balzam a naozaj pomáha je úžasný, ale určite vyskúšam aj recept na balzam domáci :-)

    OdpovědětVymazat