pondělí 27. ledna 2014

Má přírodní péče od hlavy až k patě!

 Hezké pondělí!

 Dnes si dáme článek který mám zapsaný už dlouho v diáři a teprve teď na něj přišla řada. Konečně jsem si taky doplnila vše, co mi do přírodní 'výbavy' scházelo a za dobu používání jsem stihla odhalit i to, jaké ty produkty opravdu jsou. 

 Asi většina z vás ví, že této kosmetice dost fandím a jestli ne, tak je článek uložen v postranním panelu. Tahle mánie mě přepadla asi v září a od té doby jsem postupně vyměnila většinu pečující kosmetiky za 'zelenou'. Začalo to pletí, pak i deodorantem a skončilo to u krému na ruce. Jaké výrobky na sebe patlám se dozvíte právě dnes a věřte mi, že nevynechám jedinou část těla!


  Převahu ve značkách má kosmetika Cannaderm s oficiálními stránkami zde. Její péče na pleť i vlasy mi moc vyhovuje. Někdo říká, že smrdí. Ona vážně moc nevoní ale není to k nevydržení, po nějakém čase si zvyknete. Krém na obličej je výjimka-ten opravdu páchne. Ale to nevadí, protože já si vyrobím vlastní krém a objeví se to i tady na blogu ;-)


Šampon moc nepění ale to se dá očekávat, pěnu totiž vytváří ty hnusné a chemické látky. Vlasy se mi s nástupem zimy začaly mastit a dělají se mi lupy. Tenhle šampon mi alespoň odsunul dobu mytí o den a společně s kondicionérem, který nanesením na pokožku hlavy odstraňuje i lupy, dodává mým vlasům vše potřebné. Kvalita se nijak radikálně nezměnila ale jsem spokojená, oba stojí kolem 150,-.


 Pleťové přípravky znáte, u nás doma je všichni milují. I mladší brácha pleťovou vodu používá! Skvěle odličují, dočišťují, hydratují. Nic víc po nich nechci-jsem opět spokojená. Každý vyjde tak na 120,-.


 Od pleti a vlasů se přesouvám k pokožce. Ta si oblíbila mandlový olej který ji po vmasírování do kůže po sprše ještě s trochou kapek vody udržuje krásně hydratovanou. Autorka knihy 'Ve rtěnce je olovo' ještě radí do oleje kápnout pár kapek esenciálních olejů, používá to místo parfému. Také to vyzkouším, levandulová silice je už na cestě ke mně. Mimochodem, eshop EKOKOZA je ráj pro všechny, koho tohle téma zajímá. K výrobě domácí kosmetiky tam najdete úplně vše, na co si vzpomenete a zjistíte že věci, které jste doposud neviděli a neznali, tam mají také! Kokosový olej je taková běžně dostupná klasika a dá se mazat na vše. Mandlový olej seženete třeba od Saloos za 100,- ale doporučuji ho koupit více třeba na zmiňovaném eshopu protože rychle ubývá a má také mnoho využití.


 No jo, Manufaktura. Někdo se nad ní 'ofrňuje' když se o ní mluví jako o přírodní. A asi není tak úplně čistá ale to mě zas tolik nevadí a nechci to zjišťovat protože je mi sympatická. Jejich mýdla jsou totiž zázrak. Mají je od každé řady a každé krásně voní. Jsou v nich i oleje a proto kůži nevysušují a kolikrát už pak olej ani nepoužiji. Používám ho klasicky místo sprchového gelu a je cca za 100,-.


 Krém na ruce a nohy je super a už je mi blbé tu všechno chválit. Ale nebojte, za chvilku se to změní. Tady si ještě odběhnu k obličeji: Bambucké máslo mažu na rty ale koupila jsem si ho do zmiňovaného krému. Mažu s ním i nos, který se mi v zimě loupe. Olej z australského čajovníku je věc, kterou máme v domácnosti od dob, které si ještě pamatuji. Mažeme s ním poranění, pupínky... a rakytníkový balzámek s vysokým obsahem vitamínu C si mažu já na suchou kůži kolem pusy a na hojící se pupínky, je ale určen na cokoliv.


 Přírodní deodorant. Vnutila nám ho jedna paní na Interbauty. Prý že je to zázrak a že s ním nebudeme být vůbec cítit. Je to čistý křemenec a používá se tak, že se namočí a podpaží se s ním namaže. S nadšením jsme si koupily těch deodorantů asi osm pro všechny známé i neznámé. Hihi. Táhly jsme to domů jako trofej. No, okouzlení pominulo :-D Po několika použitích jsem cítila, že to není úplně ono. Mamka také nejdřív říkala, že je to super ale po měsíci jí to opustilo, stejně tak kamarádku i když ta ho kombinovala se stříkacím deodorantem a nestěžovala si, nebo to nemohla správně posoudit. Použít se dá v dny, kdy nemáte žádný stres. Tak je to ok. Jinak ho ale i já kombinuji se sprejovým deodorantem a nebo ho nepoužívám vůbec. Jeho plus je to, že vydrží neskutečně dlouho a nezkazí se. Tohle jsou samozřejmě jen naše dojmy a já ráda uslyším ty vaše. Máte s ním tedy někdo zkušenost? Vyhovuje vám? Někdy v budoucnu bych ráda vyzkoušela další přírodní deodoranty, třeba ty od Weledy.

 Ráda bych slyšela vaše názory a vaše tipy na kosmetiku, kterou používáte vy a která se vám v tomto osvědčila. Moc mě tohle zajímá a jestli vás také, na cokoliv se mě zeptejte, ráda vám odpovím.

 Ještě se můžete těšit na nové články které se budou týkat domácí výroby kosmetiky, půjčila jsem si několik knížek a nadchla se pro to. Doufám, že se vám budou líbit a že vás zaujmou.

 Tak, snad vás to dnes nevyčerpalo, protože mě ano. Loučím se s vámi a těším se na komentáře, Kristýna <3

37 komentářů:

  1. Na nové články o domácí kosmetice se tada vážně těším :)).. Já nějak nehledím na to jestli je to přírodní nebo ne :) Používám to co mi vyhovuje a padne do oka. Teď zrovna na vlasy kondicionér a šampon Aussie,sprchový gel YR, tělovou emulzi od Baley (indian chai a vanilla) a na pleť krém od Vichy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tvůj nápad na přírodní kosmetiku se mi moc líbí !! ^^
    Už se těším.

    OdpovědětVymazat
  3. Obdivuju, že jsi takhle obměnila hodně kosmetiky. Já se musím přiznat, že první, co mě vždy naláká je obal a posléze vůně. A když se mi nelíbí obal - většinou to nekoupím. Ale musím říct, že po přečtení tvého článku o knížce "Ve rtěnce je olovo" jsem se dokopala k tomu, že jsem si řekla - až dopoužívám krém na obličej co mám, koupím si přírodní s konopím. A koupila jsem si krém od značky Bione. Musím říct, že jsem snad lepší krém neměla. Vůně konopí mi nevadí, i když malinko ano. Ale nic hrozného.. prostě je to zvláštní vůně, nemůžu říct, že by mi úplně vadila, ale je to nezvyk. Plánuju si koupit ještě balzám na rty a něco na vlasy. Možná i tělové mléko. Taky bych moc ráda zkusila něco od značky Saloos.

    A sháněla jsem tu knížku v levných knihách. Už jsem byla v několika obchodech a všude vyprodáno. Asi si jí alespoň půjčím v knihovně. Těším se na tvé další články - hlavně na home-made kosmetiku. A děkuju za tvou inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  4. K tomu deodorantu - mám taky takový z jednoho ladyboxu a je s prominutím úplně na hovno, já ho nikdy v podpaží necítila, podle mě se z něj do toho podpaží ani nic neuvolnilo, protože i po pár použitích vypadá jako nový, tak jsem to vzdala. Fakt totálně na prd :D
    Těším se na článek o home-made kosmetice!

    OdpovědětVymazat
  5. No přírodní deodorant jsem ještě nezkoušela a raději ani nechci :D Kosmetiku od Salloos bych určitě chtěla vyzkoušet :)) Jinak já teďka to střídám používám dermacol :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. super článok, v mnohých veciach sa zhodneme ako vidím :) ja používam bambucké maslo dokonca aj na mastnú pleť s akné, má úžasné protizápalové účinky a mám po ňom pleť hladkú a ukľudnenú, čo nedokázal zatiaľ žiadny drahý krém.
    a ešte k tomu antiperspirantu, odkedy ho nepoužívam (čo je už asi 2 roky) sa vôbec nepotím.. telo si akosi zvyklo :) držím palce pri výrobe krémikov, rozhodne to stojí za to!

    OdpovědětVymazat
  7. Minulý týždeň som začala používať cannabis (nepamätám si značku, ale ževraj niečo české) - tonikum a krém, teda dala mi ho známa, nech skúsim, že jej veľmi vyhovuje, tak krém som už minula musím si ho kúpiť, ale som zvedavá, či mi to pomôže s pleťou, lebo momentálne ju mám v hroznom stave. Z manufaktúry si chcem kúpiť pivový šampón. Už raz som ho mala a bol dobrý, tak som zvedavá kedy sa k tomu dokopem. Deodorant som mala niečo podobné, tiež taký "kameň", ale po pár týždňoch letel do koša. S potením mi to nepomohlo a to ustavičné namáčanie, aby sa to dalo použiť mi liezlo na nervy, lebo keď človek potrebuje použiť deodorant niekde kde nie je voda je to trochu problém.
    Domáca výroba kozmetiky je môj sen, ale ako tvor lenivý neverím, že sa k tomuto niekedy dokopem. Rada by som používala prírodné veci a to sa podľa mňa dá len vtedy, keď si to človek vyrobí. Inak neverím moc názvom "bio", "prírodné" a podobne, lebo keď človek nevie čo do toho ide a nevidí to na vlastné oči, tak kde je istota, že tam nie je nič chemické? Preto by som si chcela veci vyrábať doma, ale ako sa poznám určite by niečo zbĺklo alebo niečo podobné. No uvidíme. Držím ti s tým palce a teším sa na článok o kréme, ktorý urobíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo, zlobí mi komentáře a nezobrazují se mi. Napsala jsem ti tak pěknou odpověď :(
      Znovu tedy: Fandím ti a držím palce. A před měsícem bych si i já myslela, že dom. výroba zelené kosmetiky je nemožná. Postupně ale zjišťuji, že z několika zákl. surovin uděláš skoro vše. Těším se, až se do patlání sama pustím a pak i vás, lenochy, přesvědčím! :-))

      Vymazat
  8. Super napisane. :) Ja mam zo spomenutych veci napriklad kokosovy olej a veru si ho neviem vynachvalit. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Manufaktura je super.:) Ich Pivný šampón je veľmi dobrý. Asi skúsim aj nejaké to tuhé mydlo...

    OdpovědětVymazat
  10. já moc na přírodní kosmetiku "nehraju", používám to, co mi vyhovuje, teď ale momentálně dost lékárenskou :) Manufakturu mám také ráda, no a ten "úúúžasný" deodorant byl podobný v Ladyboxu, a bylo to to samé v bledě modrém.

    OdpovědětVymazat
  11. mm, to vypadá zajímavě
    zvu tě ke mně na giveaway o oblečení z oasap eshopu dle tvého výběru ^^

    OdpovědětVymazat
  12. Já se teď postupně taky přesouvám na zelenou vlnu. Začala jsem hlavně kvůli tomu, že z gelů/čističů na obličej se mi strašně vysušuje pleť a potom se také daleko rychlejc jako obrana začne mastit. Proto jsem začala s odličováním olejem a místo krému, kterej mi v drogerce taky žádnej nijak extra nevyhovoval, používám konopný balzám od saloos a jsem moc spokojená.
    V plánu mám teď taky nějakou další konopnou kosmetiku, především tu pleťovou vodu od Canadermu :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mám tip na deodorant. Když už zmiňuješ knížku ,,Ve rtěnce je olovo'' ...v kapitole od deodorantech je návod na výrobu domácího. Kukuřičný škrob, jedlá soda atd. Narazila jsem na krémový deodorant na stránkách www.libebit.cz a složení má téměř totožné. Funguje ze všech mnou vyzkoušených přírodních deodorantů nejlíp. A to se potím docela dost.

    OdpovědětVymazat
  14. podobny dezodorant mam aj ja a vobec mi nefunguje a to som sa taaak tesila, ze uz nebudem pouziat tie strekace...

    Viva la Vida Dorota

    OdpovědětVymazat
  15. je pravda, že Manifaktura není zas tak přírodní jak hlásá, šampony obshaují sulfáty a další věci, dekorativku této značky jsem blíže nezkoumala takže posoudit nemohu, ale co se týče přírodního deodorantu doporučuju za sebe od Lavery je to zlatíčko nejmilovanější, celý den nesmrdím i po cvičení Jullien není po půl hodce po pachu ani cítit a to po cvičení chodím vždy za přítelem a ptala jsem se ho "lásko smrdím mám si dát sprchu hnedka" :) takže vyzkoušené, mám ten růžový, od welady je také supr, co jsem četla u Gallien ve rtěnce je olovo, ale osobně mám vyzkoušenou Laverku je a je to můj svatý grál..
    já si na tvoje doporučení koupila knížku "ve rtěnce je olovo" a propadla do biokosmetiky, dokonce jsem si díky tomu založila blog - tak moc mě to baví! Od října jsem se přestala tolik malovat chemickou a nejdříve vyměnila pletovku a šampony, balzám na nehty a rtíky, a pak to šlo postupně i se sprcháči a nakonec i dekorativka
    ted mám přírodní vše, dokonce i 2 laky na nehty, jsou sice drahé, ale skoro nesmrdí skvěle se nimi lakuje, dobře schnou a výdrž je famozní 5 dní bez topcoatu! :)
    časem si chci dokoupit další odstíny mám vybrané asi 3-4 , ale jeden stojí 320 kč :/ největší vada na kráse, ale za OPI jsem byla ochotná dát 350 ve Vídni, takže jednou za půl roku si koupit dva laky mi nepříjde tak strašné..

    a co bych ti doporučila dál za přírodní kosmetiku? Já osobně miluju a vypíšu jen produkty, kt 100%stojí za kup, mé sváté grály: ten Lavera deodorant růžový, pak Khádí šampon s kondicionérem pro suché vlasy = po žádným jsem neměla tak přenádherné vlásky! k tomu se vztahuje olejíček pro urychlení růstu vlasů též khadí, pak mám ráda minerální make up Lily Lolo je vážně supr, přesně mi sedne na moji plet a vydrží celý den, jediné co tak potřebuju po škole znovu přeaplikovat trošku tvářičky ale nic dramatického, možná si k tomu pořídím pudr :))
    dál už mě zaujal velmi odličovač od Dr.Hauscky a zbožnuju od Saloosu olejový sprcháč, balzám na nehty a rty, celkově Saloos všechny výrobky jsou top, šlápnout vedle se nedá.
    co se týče řasenky s tou mám smíšené pocity, proto příště budu zkoušet laveru a dr.hauschka, nerada bych se vracela k chem. štípají mě po nich oči :)
    co se týče rtěnek za mě téz Dr.hauschka mám na mužce ještě jednu červenou z nové kolekce a chci zkusit oční stíny a rtěnku z 100percentpure.cz :)

    kdyby si ještě cokoliv chtěla vědět, tak se zeptej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, nevím čím mám začít :-) Na deodorant se podívám, když ho tak chválíš, ale raději se zase pokusím ho spatlat doma, nebo kouknu na ten Fler. Se Saloosem souhlasím, také ho mám moc ráda. A jinak třeba domácí řasenka také není problém. Na ekokoze mají krásné lahvičky ze skla a se štětečkem, a náplň je nějaký základ obarven uhlím, koukala jsem na to jako blázen! Prostě nic není tak složité, jak se zdá být :-) Díky za komentář!

      Vymazat
  16. zaujal mě hodně ten mandlový olej, pro ten si poběžím:) jinak kokosák používám také a zbytkem se teda nechám inspirovat:) super článek!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  17. O těch přírodních deodorantech jsem začala taky uvažovat, minule jsem se dívala na Alverde, ale prostě se bojím do toho jít...A hlavně ty přírodní jsou v kuličce, to já moc nemusím, jsem zvyklá na sprej:/
    http://simushkainwonderland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ve sprejích jsou ale prý ty nejhorší látky vůbec, (říkala ta paní) :-)

      Vymazat
  18. Já mám také ten deodorant z Lady/senza boxu a náhodou už ho nějaký ten týden používám a jsem spokojená. Neříkám že je 100%, po cvičení (doma) jsem se cítila jak prase a když se v práci hodně stresuju tak možná malinko se cítím ale jinak na běžné dny zastane výbornou funkci.

    OdpovědětVymazat
  19. Tak já na přírodní a netestovanou kosmetiku přešla před nějakým tím pátkem. Ne teda všechno a pořád, to bych asi ani nezvládla. Ale pokud existuje alternativní přírodní varianta nějakého produktu, ráda ji upřednostním. Na Cannaderm nedám dopustit, co se pleťové péče týče. A přírodní deodorant, to je kapitola panečku.. hledala jsem tak dlouho, až jsem našla. Žádný z drogerky mi neúčinkoval a nebo nebyl dostatečně přírodní. Až jsem narazila na deodoranty které vyrábí moc šikovná paní, najdete ji na Fleur.cz pod přezdívkou essence. Celkově její kosmetika je skvělá a voňavá no a tenhle deodorant je zázrak. Na to jaké má složení je neuvěřitelně spolehlivý, alespoň pro mě. Jediné co je možná trošku nepohodlné je způsob nanášení, maže se na pokožku jako krém. Ale na to se dá lehce zvyknout ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to děkuji za tip, na Fler se ráda vracím :-)

      Vymazat
  20. dlhý ale super článok ! :-))
    prírodná kozmetika ma velmi zaujíma a snažím sa ju čo najviac používať, resp. používať čo najmenej tej umelej :D
    možem sa spýtať, nechceš napisať post o tej knihe " ve rtence je olovo " ? ak si ho už písala tak sa ospravedlnujem ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V levém panelu je založen článek o BIO kosmetice, tam jsem se o ní trochu víc zmínila :-)

      Vymazat
  21. Holky, děkuji za přínosné rady a díky za podporu :-) Bohužel mi blbnou komentáře a docela mě to rozčiluje, tak odpovídám takhle, hromadně. :-))

    OdpovědětVymazat
  22. Taky se snažím kupovat přírodní kosmetiku, i když občas vidím nějaké krásné stíny nebo rtěnku od "chemických" značek a neodolám. :D Člověk se tomu stejně nevyhne - oblečení pereme v chemii, potraviny nekupujeme na biofarmách, byt taky občas musíme umýt chemií, aby nám nezplesnivěl.
    Manufakturu mám taky strašně rád, nejen kvůli bio, ale hlavně od nich všechno krásně voní. :3 Další takovou přírodní kosmetiku chodím okukovat do L´occitane, ale to už je trochu jiná cenová kategorie. :D Dekorativku se snažím kupovat od Alvedre, ale například jejich řasenky jsou katastrofa, s tím se nedá nic dělat. Na nějakou tu výrobu krémů a mastiček se taky chystám, návody z kissabee.blogspot jsou zlatá moudra. ;) Navíc jsem teďka začala s jógou a ajurvédou, takže mě tenhle alternativní bio styl asi jen ak nepřejde. :D

    OdpovědětVymazat
  23. Prirodny deodorant je super vec! Ja ho pouzivam teraz v zime, trochu by som sa bala pouzivat ho aj v lete :(

    OdpovědětVymazat
  24. Tak tento článek velmi oceňuji, protože bych ráda pomalu přešla na přírodní kosmetiku- dokonce se mi to objevilo na seznamu předsevzetí pro rok 2014 :) Přírodní kosmetiku zatím používám jen na vlasy, zbožňuji značku Lush! Ty jejich šampuky a kondicionéry jsou fakt super!

    OdpovědětVymazat
  25. Také jsem pročetla knihu Ve rtěnce je olovo a musím říct, že to ve mně také zanechalo dojem. Nemůžu teda říct, že bych se hned zorientovala na přírodní kosmetiku ale donutilo mně to alespoň si začít více zjišťovat o složení kosmetických produktů...

    Ten vlastní krém si chceš připravit podle nějakého receptu z té knihy? Všimla jsem si, že tam jsou vcelku slušné tipy na domácí peelingy, masky a jiné. ☺

    OdpovědětVymazat
  26. ještě před půl rokem by mě nenapadlo, že se někdy dám na přírodní bio kosmetiku, ale je to tady :) tělo tolik neřeším, antiperspirant miluju Rexonu a zbožňuju zdlouhavé očuchávání a vybírání sprcháčů v drogeriích, takže tady přírodu neberu. Ale na obličej teď dodělávám poslední pečující kosmetiku s "hnusama" a už mám nakoupené oleje a pleťovou vodu od Nobilis Tilia a teď jsem si zamilovala krém od alverde. Ještě chci naučit na přírodku vlasy, ale to bude na delší trať, tak si chci prvně uspořádat obličejovou kosmetiku :)

    OdpovědětVymazat
  27. Tímto článkem jsi mě inspirovala posunout se v péči o pleť zase o kousek dál. Už nějakou dobu používám Balm Balm Frankincense Deep Cleansing Balm z feelunique na odličování očí, ale střídám ho zatím s normálním dvoufázovým odličovačem. A na noc nedám dopustit taky na mandlový olej, mám ho už teda dlouho a od značky Topvet, určitě na ni mrkni, vypadá, že to vyjde levněji než saloos :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, objednávala jsem si nějakou přírodní kosmetiku na fler a můj neoblíbenější produkt je právě levandulový deodorant! Dala jsem ho i příbuzným k Vánocům a jsou s ním také moc spokojení. Tady je odkaz http://www.fler.cz/zbozi/prirodni-deodorant-levandule-3100793

    OdpovědětVymazat
  29. přírodní kosmetiku mám ráda a rozhodně se jí nebráním, ale nepoužívám výhradně ji. tu chemii prostě nějak neřeším jinak bych se z toho musela zbláznit; a to nejenom u kosmetiky, ale také třebas u jídla. kokosovej olej používám ve sprše - naprosto úžasná věc, pokožka je po něm jako samet :) kristalový deodorant bych také chtěla vyzkoušet, ale bojím se, že neubude účinkovat - přesně jak píšeš :/

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj,moc krásný blog.Kokosák je u mě na denním pořádku.Kosmetiku si vyrábím sama,i když teď jedu v biofázi,tak uvidíme ten markantní rozdíl :-)Jinak můj blog je wstaronový,tak nemám ještě žádné komenty,zkoušelo to pár lidí,ale nevím proč,nejdou vložit. Měj se moc pěkně a určitě se k tobě vrátím.Pa L.

    OdpovědětVymazat
  31. Úžasný blog.Jsem ráda,že se někdo zajímá i o konopnou kosmetiku. Koukám,že i ty jsi podlehla kokosáku. Je božský..skvělý blog.Moc krásný den.L.

    OdpovědětVymazat