úterý 3. prosince 2013

Vánoční Vídeň


 Já vím já vím, slíbila jsem článek dřív. Ale pochopte, dva články v jeden den je trochu moc, tak jsem je musela rozdělit pěkně do celého týdne. K jeho konci Vám ukáži, jak probíhá mé uspěchané školní ráno ve fotkách a o víkendu outfity, tak se těšte :-)

 Ani jsem vás nepozdravila, mé milé čtenářky. Tedy dobré odpoledne, dnes si dáme článek plný vídeňské atmosféry, fotek a povídání. Nevím, čím bych měla začít ale aby to mělo hlavu a patu tak třeba tím, že jsme vstávaly ve 4 ráno a strávily 6 hodin (jela jsem s maminkou, sestřenkou, babičkou) v autobuse. No řeknu vám, že si nejsem jistá, jestli se to za těch osm stovek vyplatilo. Lituji, že nebydlím někde u Brna, to bychom tam byli za 3 hodiny a na Vídeň bychom měly mnohem více času. Jenže my jsme až ze severu, kde ten den byla chumelenice, minimálně 15 centimetrů sněhu a zima. Nikde jinde než u nás sníh nebyl, a to není fér, vy ještě můžete chodit v podzimních botách!

 Na nasávání atmosféry jsme měly jen 4 hodiny a to na tak krásné město a památky není skoro k ničemu. Bylo mi líto Vídeň opouštět ještě za světla a nevidět ta světélka. Přesto jsme za tu dobu stihly navštívit Forever 21 (Primark není v centru, fňuk), kde jsem byla poprvé. Taky drogerii, ze které jsem nebyla moc odvařená a hlavně trhy, za kterými jsme tam jely. Daly jsme si punč (divné pití, svařák je lepší), schovaly jsme si tradiční hrnečky na památku, koupily si spoustu čokolády, marcipánu, františků...Prošli jsme hlavní okruh, thry Marie Terezie a ty hlavní u radnice.

 Všude bylo mooc lidí, což já nesnáším, hlídala jsem si jen foťák, snažila jsem se neztratit a drala se davem. Určitě se tam chci podívat znovu někdy v období, kdy jich tam nebude tolik, navštívit všechny krásné a dechberoucí památky (to já můžu) a poznat Vídeň víc.

 Jestli jste dočetli až sem tak vám děkuji a kdybych výlet měla charakterizovat pár slovy, tak: byla krásná ale přelidněná. Nebudu se tu už rozepisovat, fotky řeknou víc a kdybyste se chtěli na cokoliv zeptat, tak můžete v komentářích :-)


Blbá fotka se sestřenkou (která mimochodem točí videa, její kanál YT) na největších trzích u radnice, která podle mě není moc podobná té Liberecké. Ale krásná je, to se musí nechat.


 Všechny fotky mi sem přidávat přijde zbytečné, takže koho zajímají, může si je prohlédnout zde, na mém profilu na rajčeti. Používám ho spíše jako úschovnu a proto jsou tam fotky stejné, nepovedené a hlavně převážně neupravené. Tak, to by už bylo pro dnešek vše!

Byli jste ve Vídni? Už cítíte vánoční atmosféru? A máte dárky?
(já už skoro ano)
Děkuji za milé komentáře, těším se na ně.
K.





59 komentářů:

  1. Ak môžeš tak pridaj čo si nakúpila ;) Inak ty si sesternica s makynou?? To je super :) A tíško závidím... Viedeň musela byť nádherná a prvá fotka je kúzelná ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já si toho nekoupila o moc víc, než je na poslední fotce :-D absolutně na nic nebyl čas, bohužel :/

      Vymazat
  2. Vieden je nadherne mesto, ja to tam zboznujem, tiez sa tam chystam asi o dva tyzdne prave na vianocne trhy! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne fotky. Pre mňa by to už nebola zima, ak by som nenavštívila každoročne Viedeň :)

    OdpovědětVymazat
  4. Videň je úžasná ♥
    A ona je tvoja sesternica?:O to by ma nikdy nenapadlo.. mohli by sme spolu niekedy natočiť video :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vídeň jsem ještě nenavštívila, ale moc chci :)! Vánoční atmosféru bohužel moc nepociťuji :(.

    OdpovědětVymazat
  6. Jé Vídeň, tam jsem byla naposledy ani nepamatuji. A mám teď hroznou chuť na makronky! :/

    OdpovědětVymazat
  7. Krása vyzerá to tam lákavo. My sme mali ísť konečne tento rok do Viedne, ale zase nevydalo :/ Darčeky mám (už len pre priateľa mi chýba) už ich len pobaliť. :)

    OdpovědětVymazat
  8. vypadá to tam úžasně<3 závist!

    OdpovědětVymazat
  9. To je škoda, že jste neviděly Vídeň i za tmy, to je úplně něco jiného. Ale o víkendu jsou ty trhy strašně přelidněné, hlavně ty v centru, teď v týdnu je to o dost snesitelnější :)
    Punč je dobré pití, ale závisí na druhu - a i stejný druh chutná v různých stáncích jinak :D i já jsem tady narazila na punč, který jsem musela vylít, a to je u mě co říct :D

    OdpovědětVymazat
  10. jaaaj tak rada by som išla do viedne pred vianocami musi tam byť skvela atmosfera a popozerať obchody a všetko okolo:))

    OdpovědětVymazat
  11. bola som vo viedni, pozerám na tu šálku, to kde také predávali? Lebo ja mám uplne inu... a táto tvoja sa mi páči ovela viac. Fotky máš krásne - moje su také pochmurne, kedže sme tam boli už tak podvečer a ešte bolo aj zamračené...

    OdpovědětVymazat
  12. Woow, nenapadlo by mě, že ty a Makyna jste sestřenice :)

    OdpovědětVymazat
  13. Aj ja som bola minulý týždeň vo Viedni, asi 3 či 4-krát, už ani neviem :) No len raz som bola na trhoch. Bola som tam podvečer, takže moje fotky sú len o svetielkach a musím povedať, že to tam bola menšia masovka ako napríklad v Bratislave, kde sa nedá ani pohnúť. Tiež som si odtiaľ priniesla šálku, no inú, avšak veľmi peknú a zaujímavú :)

    OdpovědětVymazat
  14. Vianočná Viedeň ma vždy lákala, a túto zimu som tam veľmi chcela ísť, no akosi to nevyšlo :( Ale vďaka tebe som tam mohla aspoň málinko nakuknúť a predstaviť si tú skvelú vianočnú atmosféru:) Missy
    LipstickJungle

    OdpovědětVymazat
  15. miluju vanocni Viden! krasne fotky
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  16. Vídeň je moje milované město :) Taky Ti trošku připomíná Prahu, nebo jsem jediná :)? Asi to je tou atmosférou...
    Mimochodem FOREVER 21 ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Já si říkala, že musíš byt tam někde od nás ze severu. A můžu tě ujistit, že ještě hůř jak v Liberci je v Jablonci a pod Černou studnicí, kde mám rodiče :-D Jediné štěstí, že já už pár let bydlím v Brně. Ale to jste si dali docela štreku v jednom dni až do Vídně a zpátky. To odmítám jezdit i autem a radši si cestu (i jen na skok za notářkou) rozdělím do dvou dnů. Ale tak hlavně, že se líbilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jsem přímo z toho nejzmrzlejšího a nejrozblácenějšího po celou zimu (!) Jabloce :/

      Vymazat
    2. :-D Chuděro, sama to moc dobře znám. Bydlela jsem tam dvacet let, chodila na základku i na gympl a moc dobře vím, jak ty zimy tam vypadají :-D Před třemi lety naši postavili domek na Vsi, tak jsme se přestěhovali do malinko větší (ale o to zasněženější a zamrzlejší) romantiky. Nemít frézu, tak se naši nedostanou ani na nákup. A pro mě to je výhoda - na sever jezdím občas na víkendy prostě jako na hory - relax u krbu a se svařákem v ruce a je mi dobře. Brno bych už neměnila! :-)

      Vymazat
  18. Wieden na vianoce je uplne najlepsia,najkrajsia Najdokonalejsia <3 <3 <3
    Milujem to tam :)
    http://fashionworldbyterez.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  19. Muselo tam být krásně ! Taky bych se tam někdy jela podívat !
    Mňam ty sladkosti musí být výborné ! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Je to tam krásné !

    OdpovědětVymazat
  21. Vánoční Víden je nádherná:)

    OdpovědětVymazat
  22. Taky jsem chtěla do Vídně letos a nějak to nevyšlo, škoda :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. ja som bola minuly rok na takom busovom vylete z brna a stravili sme vo viedni cely den, takze super. stihli sme obchody, trhy, muzeum aj sme sa metrom povozili :) a mam taky isty hrncek! :)
    inak zdielam tu tvoju nechut k preludnenym miestam, mna to hrozne ubija..

    OdpovědětVymazat
  24. Jej presne tento hrnček som si priniesla z Viedne minulý rok :) Dúfam, že sa mi tam podarí ísť aj tentokrát!

    OdpovědětVymazat
  25. Já pojedu příští týden, už se nemůžu dočkat! hezké fotky :)

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, tak já jsem ve Vídni byla mockrát a mám ji hodně ráda. Pro mě je to skoro za rohem :) Ale upřímně, divím se, žes takový výlet podnikla, protože tak dlouhá cesta a tak málo času, to se fakt neoplatí. A hlavně se za ty 4 hodiny nedají stihnout obchody i město. Asi bych jela vždycky jen za jedním účelem. A jako trhy jsou lákavé, ale jak píšeš, všude přeplněno. Doporučuju udělat si výlet v létě třeba i s přespáním, je tam hodně parků a architektura a historie na tebe dýchá a tak... :)
    Magda R.

    OdpovědětVymazat
  27. Předevčírem jsem taky psala o Vídni, jen o té podzimní. :) V pátek jedeme s přítelem znovu do Vídně na trhy a už se nemůžu dočkat... Ve Vídni jsem chvíli bydlela a je to moje nejzamilovanější město... Věřím, že kdyby jste na ni měly více času, užijete si ji mnohem více. :) Akorát naopak já nemusím moc Prahu, Vídeň se mi zdá o tolik romantičtější...

    Taky vidím, že jste byly u Sacheru... Tajně sním, že jednou si ten předražený kus čokoládového (originálního!) dortu dám přímo v jejich hotelu. Zatím jsem měla pokaždé jen nějakou "náhražku" ale i po té jsem se olizovala až za ušiskama. :)))

    OdpovědětVymazat
  28. no ty vogo! svět není malinkatý, svět je vesnice!
    tvoji sestřenku (jak jsme se právě dozvěděla :D) sleduju na YT snad od začátku a tebe čtu asi od 4,5 článku :d woow nidky bych to neřekla :D sluší vám to holky :3

    OdpovědětVymazat
  29. Pěkné fotky :-) taky bych navštívila Forever 21 :-)) tak snad sis ji užila :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Krásne fotky! Aspoň viem načo sa mám tešiť, my ideme zo školy 11.12 do Viedne :°)

    OdpovědětVymazat
  31. Krásné fotky! Já bych tak jela do Vídně, ale vzhledem k té dálce by se mi to na den nevyplatilo. Zato v Německu jsem za nějakých 40 minut :D

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Krásné fotky i když škoda, že né vice vánoční, tou noční atmosférou vídně. Zrovna dnes jsem měla možnost jet se školou, ale nestihla jsem, bylo plno a velký zájem. No třeba se tam taky někdy dostanu, mám ráda tyhle ty trhy plné lidí. :)

    OdpovědětVymazat
  33. skvělé, také se tam chystám;))

    OdpovědětVymazat
  34. můžu se zeptat na tvůj názor na forever 21? mnoho lidí říká, že ve Vídni stojí za houby, tak mě zajímá tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hele, mraky lidí a nehnutelno a i přesto, že oblečení bylo zajimavé, moc hezké (ale jak co, samozřejmě) tak zážitek nic moc.

      Vymazat
  35. Děkuji za krásné komentáře, moc mě baví <3

    OdpovědětVymazat
  36. Ve Vídni na trzích jsem byla třikrát a jela bych zase! Strávila jsem tam vždycky celý den, prošla si i Schonbrunn a celé centrum a prostě, i přes ty mraky lidí tam, ty trhy miluju! Moje srdcovka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schonbrunn ti závidím, to je přímo klenot Vídně!

      Vymazat
  37. Krásné fotky Kristy ! :) Taky se s mamkou do Vídně chystáme na trhy, a jak říkáš výhodou je že bydlíme u Brna, tak to není tak hrozné cestování :) Dárků mám nakoupených tak 2/3, ještě něco málo musím dokoupit :)
    GIVEAWAY CoffeeWithMilkAndTwoSugars

    OdpovědětVymazat
  38. Já jako brňák su ve Vídni skoro jako doma, jelikož to mám blíž než do Prahy. Jen malý doporučení pro všechny, zvláště pro ty, co to tam mají dál - nikdy, ale fakt nikdy v předvánočním období nejezděte do Vídně o víkendu...to jsem udělala jednou a nikdy více. Jela jsi tam o víkendu nebo v týdnu?

    OdpovědětVymazat
  39. Do vánoční Vídně se chystám už asi 10 let, ale vždy mě odradí právě ty davy lidí... To bych si vážně neužila :-(

    Stylová Giveaway

    OdpovědětVymazat
  40. Pěkné, ale oprav si chybu v nadpisu...Vídeň je krásná...

    OdpovědětVymazat
  41. Very interesting pics
    Beautiful photos
    xoxo
    www.welovefur.it
    www.welovefur.com

    OdpovědětVymazat
  42. Nádherné fotky :-), do Vídně se snad pojedeme také brzy podívat a nasát onu vánoční atmosféru. Nemůžu se již dočkat :-). Jinak Ti to na fotografiích samozřejmě jako vždy moc sluší :-)*
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  43. Včera som tam bola :-)) Tiež sme šli autobusom (5hodín cca). Ja nemám kúpený ešte ani jeden darček a popravde ešte mi ani nepadlo nič do oka. V poslednom čase, sa mi v obchodoch toho páči čoraz menej. Všetko mi príde okukané alebo sa mi to proste nepáči :-)) Inak krásne fotky!

    liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  44. Milujem Viedeň! Na trhy idem tento víkend. :)

    OdpovědětVymazat
  45. pěkné do vídně bych chtěla:) je to tam asi krásné:)

    OdpovědětVymazat
  46. Vídeň je nádherná, obzvlášť pak v období Vánoc :) také bych se tam jednou chtěla podívat.

    OdpovědětVymazat