pátek 20. prosince 2013

Krásné vlny s kulmou od Philips

 Konečně, konečně, konečně! Zasloužené období klidu a odpočinku právě začalo a já se můžu vrhnout na to, co jsem ještě nestihla. Třeba na balení a dodělávání dárků, slepování cukroví a dělání vosích hnízd, zdobení perníčků, focení outfitů, fotek, lakování vánočních nehtů, uklízení, spaní...

 Dnešní článek ale bude plný kudrlin. A víte proč? Protože jsem dostala novou kulmu na vlasy. Kudrlinky byly vždy moje a vždy jsem jich chtěla mít plnou hlavu. Jenže mi příroda nadělila rovné vlasy a já musela sahat po té nezdravé cestě, a to si je kulmovat. Měla jsem doma tu klasickou kovovou kulmu s klapkou, která se dlouho zahřívala a prostě celý proces vlnění byl zdlouhavý.


 Zato TAHLE kónická, sametová kulma, no, to je jiné kafe. Abyste mi rozuměli, má přímo sametový povrch a má jím zabránit ničení a pálení vlasů. Pak se také dá nastavit podle typu vlasů na nízkou, střední a nejvyšší teplotu a k ní je vždy spočítán nějaký čas, asi 8 sekund pro mé, jemné vlasy a po uplynutí toho času vám kulma zapípá (po natočení vlny musíte zapnout tlačítko). Tohle se zdá být skvělá vychytávka a asi i je, ale tak nešťastně je to tlačítko umístěno že ho omylem mačkám skoro pořád a pak mi kulma neustále pípá.


 Sametový povrch je zvláštní, určitě vlasům prospěšný ale lokna po natočení moc dobře 'nesjíždí'', musíte ji odmotat ručně. To ale nevidím jako velkou překážku, po dokulmování vlasy stejně češu takže rozcuchání nevadí :-) Prostředky na vlnění nejsou potřeba a ani se kvůli jejímu speciálnímu povrchu nedoporučují, vlny mi jen po zalakování vydržely neskutečně dlouho a druhý den byly ještě hezčí, než ten první.


 K vyzkoušení kulmy jsem si pozvala kamarádku, která má lesklé a zdravé vlasy a mimo česání jsme strávily příjemné odpoledne. Dlouho jsme studovaly návod, než jsme všechno pochopily ale povedlo se nám ji zapnout i nastavit. Na způsob pracování s ní si musíte přijít a zvyknout si na něj, pak to jde hladce (tedy krásně vlnitě) Já jsem kamarádce udělala volnější, rychlejší a ležérnější vlnky.


 Pak jsem jí zkoušela i můj oblíbený účes, který je i dost jednoduchý. Přemýšlím, že na něj udělám video nebo článek, co vy na to? Je to jen zamotávání pramenů za čelenku, která se na hlavu nasazuje. Varianta 1 je s pramenem vynechaným a natočeným, varianta 2 je se všemi prameny smotanými a připevněnými pinetkami.


 Mně naopak kamarádka udělala lokny jak se patří...


 ...které v plné své kráse přežily i dlouhou noc!


 Více se o ní můžete přečíst třeba zde a podobné produkty nejdete třeba zde. Já takovéhle vychytávky na vlasy miluji, nejraději bych si ještě do sbírky přidala kulmu s velkým průměrem, která dělá vlny zase trochu jiné. Jinak bych moc ráda poděkovala zástupcům z portálu Blogerky, že mi produkt věnovali k recenzi.

 Vlníte si vlasy rády?

 A sněží u Vás? U nás teď začalo a moc si to z poza okna užívám. S cukrovím, čajem, svíčkou, Elvisem Presley, prostě předvánoční nálada jak má být! Přeji vám všechno krásné<333 Kristýna.

18 komentářů:

  1. veľmi sa mi páčia až deň na to :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Páni :-), všechny účesy se Ti vážně vyvedly!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  3. konickou kulmu mám také a jsem s ní strašně spokojená. lokny mi nikdy po té normální kulmě nedržely, ale tady drží i dva dny. jinak na spaní, na to se těším taky :D
    Vánoční giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. To je perfektne! Super ucesy a na kulmu sa budem musiet pozriet zblizka :D

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, krásné! Já mám taky konickou ale od Remingtonu a takhle krásné vlny s ní teda neumím :D

    OdpovědětVymazat
  6. Kónické kulmy sú najlepšie, je to oproti tým klasickým veľký rozdiel. Mne inak dnes tiež začalo konečne voľnejšie obdobie, takže sa už nemôžem dočkať, keď sa zajtra pustím do nejakého líčenia :)

    OdpovědětVymazat
  7. kónickou kulmu bych si také ráda pořídila, ale já mám vlasy opravdu hodně neposlušné, těžké, vlny mi okamžitě slehnou, takže se bojím do ní dávat ty peníze. asi si počkám, až budu mít možnost vyzkoušení, a uvidím :) každopádně natočené vlasy se mi líbí moc!

    OdpovědětVymazat
  8. Wow velice povedené :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Ty vlnky jsou boží! Kulmu bych chtěla taky, ale mám tu obyč klasiku a vlnky sice dělám, ale bohužel mi moc dlouho nevydrží. Mám těžké vlasy a jsou to nervy udržet to vlnité. Proto je už tak často nedělám ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  10. Mas naaadherne kucery! A teda ja si tie svoje obcas vlnim, ale skor zehlickou. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kónické kulmy jsou bomba. Mě vlasy klasickou kulmou nikdy nevydrželi natočené ani dvě hodiny. Co mám remingtonku, tak mi přesně jako tobě vydrží i přes noc :).. Krásné učesy, určitě jsem pro video :)

    OdpovědětVymazat
  12. konickou kulmu bych taky chtěla, to je poslední naděje, s čím by mi vlny mohly držet na těch mých hrozných vlasech - když si to nakulmuji, tak je to do deseti minut zase rovné :D

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherný lokny, jen bych na to neměla ráno čas a trpělivost, radši spím.. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. krásný vlasy, achjo, tohle se mi nikdy nepovede-.-
    Jinak, Slovanský gymnázium?:)

    OdpovědětVymazat
  15. krásné lokny! já si vlasy natáčím žehličkou a dosáhnu stejného výsledku jako s kulmou :)

    OdpovědětVymazat
  16. děkuji za tip, já přemýšlím o nové kulmě (nejlépe kónické) a vidím, že tahle dělá nádherné vlnky.

    OdpovědětVymazat