čtvrtek 20. června 2013

My skin care

Krásné čtvrteční odpoledne,
dnes Vám přináším článek na téma, které vás zajímalo a o které jste si psali. Povím vám o mé celkové péči o pleť a ukážu vám přípravky, které na ni používám.
Na úvod bych řekla, že s pletí problém nemám, sem tam se mi objeví nějaký pupínek ale to je asi tak vše. Má pleť je smíšená a v létě až mastná. To, že dodržuji pitný režim a vyhýbám se slazeným nápojům určitě přispívá k tomu, že má pleť vypadá tak, jak vypadá. Zkuste si schválně vypít alespoň 2 litry čisté vody denně a uvidíte zázraky.

1. KAŽDODENNÍ PÉČE
-Ráno vždy začínám opláchnutím pleti studenou vodou. Nedokážu si začátek dne představit jinak. Pak nanáším jen lehký krém. K odlíčení mi skvěle slouží mléko které odstraní vše a je na pleti příjemné, stejně jako pleťová voda a krém. Po odlíčení si pleť opět omývám vodou, tentokrát teplou. Krém používám stejný na den i noc. Celou řadu od Garnieru používáme s mamkou společně už pěkně dlouho a obou nám moc vyhovuje .
-Teď v létě, kdy se mi pleť mastí víc, používám tenhle čistící gel od Loreálu, který ji krásně dočistí a odmastí. A měl by bojovat i s černýma tečkama. Ale to, přiznám se, moc neumí. Dva vzorečky krémů tahám s sebou na cesty a jsou oba skvělé a kdyby se mi chtělo do krému investovat víc, určitě si ten modrý koupím.
3. NĚKOLIKRÁT ZA TÝDEN
-Nejlepší peeling jaký jsem kdy vyzkoušela s hrubými zrníčky, která odstaní všechny odumřelé kožní buňky. Mám po něm pleť hladkou a příjemně vyčištěnou. Další věcí je maska z Ladyboxu, která by měla být jen z přírodních složek a pleť hydratovat a čistit. Musím říct, že je skvělá a že si ji ráda dvakrát za týden dám.

3. SOS PÉČE A OSVĚŽOVAČ K NEZAPLACENÍ
-Když už se mi udělá pupínek, ošetřuji ho jedině roll-onem.Vážně ho vysuší a urychlí hojení.
A znáte tuhle termální vodu od VICHI? Je to v takovýchto parných dnech, jako je například ten dnešní, nejlepší věc! Skvěle osvěžuje a dodává pleti šťávu, seženete ji v lékárnách. Já ji nosím s sebou v kabelce a několikrát denně si přestříkávám obličej. To mi připomíná, že chystám článek o obsahu mé tašky. Protože, co bych to byla za blogerku bez takového článku, že ;-)
Teď bych se chtěla zeptat vás, mé milé čtenářky, jestli vám něco říkají PARABENY a jestli se jim v kosmetice vyhýbáte? Zjistila jsem, že jsou skoro v každém kosmetickém výrobku a moc se mi to nezamlouvá. Jak jste tedy na tom vy?
Doufám, že se vám dnešní článek líbil,
mějte se krásně!
K.


20 komentářů:

  1. Koukám že nejsem sama kdo používá řadu Garnier :) Já mám růžovou řadu s růží a jsem moc spokojená, už jsem pokukovala i po tom s hrozny :) Jsou cenově dobře dostupné a maximálně vyhovující. Docela jsi mě navnadila s peelingem a s roll-onem :) Moc hezký článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Garnier peeling je úžasnej. Jinak na složení kosmetiky upřímně nekoukám vůbec.

    OdpovědětVymazat
  3. Na termální vodu se už celkem dlouho chystám. Hlavně teď, když je takové dusno ! Těším se na další článek :) Polovinu věcí už jsem měla možnost vyzkoušet a moc mi nevyhovovali ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. tú termálnu vodu mám doma. je naozaj na nezaplatenie! :)

    OdpovědětVymazat
  5. taky mám moc ráda peelingy od Garnieru:) a něco takového jako tu termální vodu jsem sháněla! To si musím pořídit!:) Díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
  6. termální vody mám moc ráda! v takových vedrech dokážu klidně jednu menší zlikvidovat :D parabeny... nooo abych byla upřímná, tak pokud mi v tom výrobku nějak neškodí, tak je neřeším. samozřejmě ale pokud tam nejsou, tak jsem jedině ráda :)

    OdpovědětVymazat
  7. Co parabeny, ale pro mě s citlivou pletí jsou horší silikony! Ty mi umí udělat z obličeje peklo :(

    OdpovědětVymazat
  8. Já piju víc než 2 litry vody denně (sladké pití mi nechutná a vůbec mi nezažene žízeň) a pleť pořád v hrozném stavu :-/

    OdpovědětVymazat
  9. tenhle peeling je nejlepší ! souhlasim :)

    OdpovědětVymazat
  10. No ono pitie čistej vody nikomu nezaručí že bude mať pleť ako bábika (ako ty:-)) ). Ja sladené nápoje nepijem vôbec už 2roky, denne vypijem minimálne 3,5l čistej vody a pleť nemám vôbec dokonalú. Okrem toho sa aj stravujem veľmi zdravo, ale bohužiaľ ja som nezaznamenala žiaden vplyv stravy a živ. štýlu na pleť. Ono podľa mňa veľa robia hormóny a genetika, čo už!
    Tebe v dobrom závidím krásnu bezproblémovu pleť:)
    Pekný deň!

    OdpovědětVymazat
  11. Garnier řadu mám taky, přesně tuhle a už bych neměnila:) Jen chci zkusit ten nový krém na mastnou pleť + místo vodičky používám konečně biodermu, která mi neskutečně pomohla. A po tomhle peelingu jsem už koukala nějakou dobu, jelikož ten co mám od nivei je úplně katastrofální a mám po něm tak tisíc pupínků:D Díky za tipy!:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ja tú prvú sadu - zelenú od Garnier používam tiež už niekoľko rokov a nikdy nesklamala, neviem si vyachváliť, peeling mám zase Clean and clear ale z tohto článku ma teraz zaujal ten tvoj tiež od Garnier, najbližšie si ho asi kúpim.

    OdpovědětVymazat
  13. O parabenech jsem už přemýšlela, pak jsem si ale koupila skvělé tělové máslo a tam jich bylo asi tak pět :D, takže jsem si řekla, že se na to radši nebudu soustředit, jinak se budu muset vzdát svých oblíbenců.

    OdpovědětVymazat
  14. ten peeling od garnieru si chci už dlouho koupit..ale po opravdu nedobrých zkušenostech se všemi možnými peelingy pořád váhám..

    OdpovědětVymazat
  15. S tím pitím vody máš naprostou pravdu :) Sice v tom určitě hraje roli i genetika, protože jen tak bychom tu plet krásnou neměly, ale ta voda tomu dost přispívá :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ten peeling odporúčam aj ja. Teraz mám síce iný a tiež veľmi dobrý, ale kto nechce zbytočne utrácať za značku, mal by ho vyskúšať.

    OdpovědětVymazat
  17. Řada od Garnier se mi moc líbí :) právě sháním něco nového na čištění pleti, tak po ní asi sáhnu :) Děkuji za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  18. mléka mi na odličování celkem vadí, používám ten odličovák ze stejné řady od Garnieru a mohla bych si to kupovat stále dokola. upřímně já moc složení neřeším. samozřejmě, že nechci používat něco, co by mi škodilo, ale pokud vyloženě nemám problém a produkt mi pomáhá, i když má nějaké ty parabeny, tak ho kvůli tomu nezavrhuji. to je asi hodně individuální záležitost :)

    OdpovědětVymazat
  19. koukám, že používáš docela dost věcí od Garnier, taky mám jejich péči o pleť ráda :)

    OdpovědětVymazat